Home / Press releases
Press releases
January   February   March   April   May   June   July   August   September   October   November   December
 
Anunţ privind procesul de consultare publică cu privire la Propunerea de Politică Publică (PPP)
27.10.2010
comunicat
    
 
Ministerul Justiţiei dezminte informaţiile privind sustragerea datelor personale ale cetăţenilor
26.10.2010
Pornind de la afirmaţiile eronate formulate în unele mijloace de informare în masă, la 25 octombrie 2010, Ministerul Justiţiei consideră necesar să vină cu următoarele precizări.
    
 
Anunţ pentru organizarea sesiunii de primăvară a examenului de atestare a interpreâilor şi traducătorilor
18.10.2010
Comisia de atestare a interpreţilor şi traducătorilor anunţă organizarea sesiunii de primăvară a examenului de atestare a interpreţilor şi traducătorilor antrenaţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, de organele procuraturii, organele de urmărire penală, instanţele judecătoreşti, de notari, avocaţi şi de executorii judecătoreşti.
    
 
Oficiile de stare civilă şi Direcţia Apostilă vor activa în regim obişnuit la 14 octombrie
13.10.2010
Ministerul Justiţiei informează că în ziua de 14 octombrie 2010, care a fost declarată zi de sărbătoare nelucrătoare în municipiul Chişinău, toate oficiile de stare civilă şi Direcţia Apostilă vor activa în regim obişnuit, orele de activitate fiind neschimbate.
    
 
Ministerul Justiţiei şi CNPAC au semnat un Acord de colaborare în domeniul protecţiei juridice a copiilor victime sau martori ai violenţei
13.10.2010
La 13 octombrie 2010 Alexandru Tănase, Ministrul Justiţiei, şi Daniela Sîmboteanu, Preşedinta Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), au semnat un Acord de colaborare în domeniul protecţiei în sistemul de justiţie a copiilor victime sau martori ai diverselor forme de violenţă.
    
 
Noi consultări la Ministerul Justiţiei privind utilizarea actelor de stare civilă moldoveneşti în România
13.10.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut marţi, 12 octombrie 2010, o întrevedere cu doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie, directorul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, aflată într-o vizită de documentare la Chişinău.
    
 
Staţie inovaţională de epurare a apei la penitenciarul din Rusca
11.10.2010
La 11 octombrie 2010, Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a participat la inaugurarea oficială a Zonei Umede Construite (ZUC), sistem de epurare a apei reziduale, la penitenciarul pentru femei N7 din Rusca, raionul Hânceşti.
    
 
Alexandru Tănase a participat la un cenaclu de poezii ale deţinuţilor
08.10.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a participat la cenaclul poetic al deţinuţilor cu genericul „Nu avem libertate, dar liberi noi suntem”. Cea de-a II-a ediţie a cenaclului poetic, desfăşurat la Penitenciarul nr.15 Cricova, a întrunit 14 condamnaţi, care au început a scrie versuri în detenţie.
    
 
Anunt cu privire la aminarea concursului public pentru suplinirea locurilor vacante de notar
07.10.2010
Anunt
    
 
Comunicat de presă privind sălile de judecată
04.10.2010
Ca urmare a informaţie expuse în presă vizavi de lipsa sălilor de judecată special amenajate pentru petrecerea şedinţelor de judecată, Ministerul Justiţiei relevă următoarele.
    
 
AU FOST ALEŞI PRIMII TREI MEMBRI AI CONS
31.10.2009
Ministerul Justiţiei a convocat sîmbătă, 31 octombrie, Adunarea Generală a Judecătorilor.
    
 
JUDECĂTORII ÎŞI ALEG SÎMBĂTĂ, 31 OCTOMBR
30.10.2009
Ministerul Justiţiei anunţă convocarea Adunării Generale a Judecătorilor la 31 octombrie 2009. Evenimentul va avea loc în sediul Palatului Republicii cu începere de la ora 11.00.
    
 
GUVERNUL GERMANIEI DONEAZĂ TREI AUTOSPEC
28.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut miercuri, 28 octombrie, o întrevedere cu E.S. dl Nicolaus von der Wenge Graf Lambsdorff, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova.
    
 
MINISTRUL JUSTIŢIEI ALEXANDRU TĂNASE A A
27.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut marţi, 27 octombrie, o întrevedere cu Ahmet Ferit Ulker, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Republica Moldova.
    
 
NUMĂRUL „BERETELOR PURPURII” S-A MĂRIT
23.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a participat vineri, 23 octombrie, la examenul ofiţerilor din Detaşamentul cu Destinaţie Specială (DDS) „Pantera” a Departamentului Instituţiilor Penitenciare pentru obţinerea „beretei purpurii”.
    
 
MINISTRUL JUSTIŢIEI A DISCUTAT CU ŞEFUL
22.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut joi, 22 octombrie, o întrevedere cu gen. Ferenc Banfi, Şeful Misiunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova (EUBAM).
    
 
MINISTRUL JUTIŢIEI A AVUT O ÎNTREVEDERE
22.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut joi, 22 octombrie, o întrevedere cu Gunnar Wiegand, Director al Departamentului Europa de Est, Caucazul de Sud, Asia Centrală, Mijlocie şi spaţiul de sud al Mării Mediteraneene, Comisia Europeană.
    
 
UN EXPERT AL DEPARTAMENTULUI GUVERNULUI
22.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut joi, 22 octombrie, o întrevedere cu reprezentanţii Departamentului Guvernului Britanic pentru Dezvoltare Internaţională (DFID) în Moldova.
    
 
MESAJ DE FELICITARE DIN PARTEA MINISTRUL
19.10.2009
La 19 octombrie comunitatea juriştilor din Republica Moldova va celebra sărbătoarea profesională – Ziua Juristului.
    
 
VICEMINISTRUL JUSTIŢIEI PROPUNE SOLUŢII
15.10.2009
Problema resurselor umane în sistemul penitenciar poate fi rezolvată cu cele mai mici eforturi financiare. De această părere este viceministrul justiţiei, Nicolae Eşanu. El spune că profesionalismul angajaţilor din sistem va creşte odată cu aplicarea
    
 
VA FI REALIZAT UN STUDIU DE EVALUARE A S
13.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut marţi, 13 octombrie, o întrevedere cu delegaţia Secretariatului Consiliului Europei, condusă de dna Claudia Luciani, Director pentru Afaceri Politice şi Cooperare, Directoratul General pentru Democraţie şi
    
 
MINISTRUL JUSTIŢIEI A EFECTUAT O ŞEDINŢĂ
12.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a discutat luni, 12 octombrie, cu reprezentanţii instituţiilor publice şi cu operatorii de telefonie mobilă şi fixă despre reglementarea efectuării măsurilor operative de investigaţie, în special legate de interce
    
 
GUVERNUL MARII BRITANII ACORDĂ MINISTERU
12.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut luni, 12 octombrie, o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. dl Keith Shannon.
    
 
MINISTRUL JUSTIŢIEI S-A ÎNTÎLNIT CU REPR
09.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut vineri, 9 octombrie, o întrevedere cu reprezentanţii Misiunii norvegiene de experţi pentru promovarea legii în Moldova (NORLAM).
    
 
MINISTRUL JUSTIŢIEI ALEXANDRU TĂNASE A A
09.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut o întrevedere vineri, 9 octombrie, cu reprezentantul permanent al UNICEF în Moldova, E.S. dna Alexandra Yuster. În cadrul discuţiei cu Ministrul Justiţiei doamna Alexandra Yuster şi-a oferit susţinerea în d
    
 
MINISTERUL JUSTIŢIEI INVITĂ SOCIETATEA C
09.10.2009
“Pentru Ministerul Justiţiei, societatea civilă nu este un rău necesar, ci un partener!”, acesta a fost mesajul cu care a venit Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase la masa rotundă desfăşurată în incinta Ministerului Justiţiei la 9 octombrie, cu part
    
 
ŞI-A ÎNCEPUT ACTIVITATEA GRUPUL DE LUCRU
09.10.2009
Prima şedinţă a grupului de lucru pentru elaborarea propunerilor de reformare a instituţiilor avocaturii şi acordării asistenţei juridice garantate de stat a avut loc pe 9 octombrie, fiind prezidată de către Elena Mocanu, Vice-ministrul Justiţiei.
    
 
ÎNTÎLNIRE A MINISTRULUI JUSTIŢIEI CU BAŞ
06.10.2009
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase s-a întîlnit marţi, 6 octombrie, cu başcanul unităţii teritoriale autonome cu statut special Găgăuzia (Gagauz-Yeri) Mihail Formuzal.
    
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8035131     Soluție
 
Services
Close