Home / Press releases
Press releases
January   February   March   April   May   June   July   August   September   October   November   December
 
Comisia guvernamentală pentru identificarea victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009 îşi continuă activitatea
29.04.2011
Astăzi, la Ministerul Justiţiei a avut loc şedinţa Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi colaboratorilor organelor de poliţie care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, după ce Prim-ministrul Vlad FILAT a cerut reluarea activităţii acesteia, în cadrul întrevederii cu participanţii la evenimentele din aprilie 2009 care s-a desfăşurat la Guvern, p
    
 
Anunţ privind organizarea concursului de selectare în cadrul Ministerului Justiției a unor experți în vederea implementării proiectului comun cu UNICEF-Moldova
27.04.2011
anunt
    
 
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a înmânat
22.04.2011
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a înmânat licenţele pentru activitate notarială
    
 
În atenţia candidaţilor care au depus cererea de eliberare a licenţei pentru activitate notarială
20.04.2011
anunt
    
 
Toate persoanele care au promovat examenul îşi vor primi licenţele de notar
13.04.2011
Pornind de la concluziile şi afirmaţiile eronate formulate de trei persoane în cadrul unei conferinţe de presă, la 13 aprilie 2011, Ministerul Justiţiei consideră necesar să vină cu următoarea precizare.
    
 
Ministerul Justiţiei anunţă lansarea consultărilor publice privind drepturile omului
08.04.2011
Ministerul Justiţiei anunţă lansarea consultărilor publice referitor la Raportul naţional privind Evaluarea Periodică Universală a Drepturilor Omului.
    
 
Anunţ privind organizarea concursului de selectare în cadrul Ministerului Justiției a unor experți în vederea implementării proiectului comun cu UNICEF-Moldova „Suport Ministerului Justiţiei în vede
08.04.2011
Anunţ privind organizarea concursului de selectareîn cadrul Ministerului Justiției a unor experți în vederea implementării proiectului comun cu UNICEF-Moldova „Suport Ministerului Justiţiei în vederea promovării justiţiei pentru copii”
    
 
S-a dat startul unor reforme majore în justiţie
05.04.2011
comunicat
    
 
Ministrul Justiţiei a discutat cu ambasadorii Marii Britanii şi Suediei despre avansarea Republicii Moldova în negocierile cu Uniunea Europeană la capitolul drepturile omului
05.04.2011
comunicat
    
 
Alexandru Tănase cere viitorilor judecători şi procurori să facă nu doar justiţie, dar să facă dreptate
05.04.2011
comunicat
    
 
Comunicat de presă privind intimidarea jurnalistului Ana Butnariuc de către paza Curţii Supreme de Justiţie
28.04.2010
Ministerul Justiţiei constată cu regret faptul că imediat după revenirea la conducerea Curţii Supreme de Justiţie a dlui Ion Muruianu, au fost reluate acţiunile de intimidare a presei, manifestate prin maltratarea reporterului Ana Butnariuc în incinta Curţii Supreme de Justiţie.
    
 
Ministrul Justiţiei discută cu magistraţii români despre reformele în justiţie
27.04.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai organelor de justiţie din România. La întâlnirea dintre cu grupul de reprezentanţi ai organelor de justiţie române, Ministrul Justiţiei discutat priorităţile Guvernului în domeniul justiţiei.
    
 
COMUNICAT DE PRESĂ
27.04.2010
La 27 aprilie 2010 în cadrul unei şedinţe publice, Marea Cameră a Curţii Europene a Drepturilor Omului a pronunţat o hotărâre în cauza Tănase v. Moldova (cererea nr. 7/08).
    
 
COMUNICAT DE PRESĂ
21.04.2010
Pornind de la concluziile şi afirmaţiile eronate formulate de un grup de persoane în cadrul unei conferinţe de presă, la 21 aprilie 2010, Ministerul Justiţiei consideră necesar să vină cu următoarea precizare.
    
 
Procedură disciplinară în privinţa a trei judecători ai Curţii Supreme de Justiţie
21.04.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, în calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a dispus intentarea procedurii disciplinare în privinţa judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie Ion Muruianu, Vasile Ignat şi Vasile Cherdivară, care au emis o încheiere judecătorească ilegală.
    
 
Armonizarea Legislatiei
20.04.2010
Armonizarea Legislatiei
    
 
Alexandru Tănase: Ameliorarea condiţiilor de detenţie este o prioritate pentru Guvern
16.04.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a efectuat vineri, 16 aprilie, o vizită la penitenciarul 13 din Chişinău, împreună cu senatorul francez Robert Badinter, ex-ministru de justiţie al Franţei, autor al abolirii pedepsei cu moartea în Franţa şi promotor acerb al drepturilor omului.
    
 
O reţea de para-jurişti vor acorda asistenţă juridică primară în zonele rurale
09.04.2010
Ministrul Justiţiei a semnat astăzi, 9 aprilie, Acordul de colaborare cu Fundaţia Soros- Moldova privind formarea reţelei de para-jurişti pentru asigurarea asistenţei juridice primare în zonele rurale.
    
 
Biciclete, teatru de păpuși și dulciuri pentru copiii de la Centrul de plasament temporar al minorilor din Bălţi
09.04.2010
Teatru de păpuși, biciclete, portocale și o mulțime de alte jucării. Acestea sunt cadourile primite de micuții de la Centrul de plasament temporar al minorilor din Bălţi, oferite în dar de către Alexandru Tănase, ministrul Justiției, care a vizitat la 8 aprilie instituția împreună cu soția și copiii.
    
 
Ministerul Justiţiei a fost sesizat în privinţa a nouă judecători care au examinat „dosarele din 7 aprilie”
06.04.2010
În data de 1 şi 2 aprilie Ministerul Justiţiei a fost sesizat pe de către Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) şi Asociaţia „Promo-LEX” în privinţa a nouă judecători care au comis încălcări la examinarea dosarelor privind acţiunile de protest din 7 aprilie 2010.
    
 
Ministrul Justiţiei propune stabilirea unui cuantum maxim al taxei de stat pentru cererile de judecată
01.04.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, propune plafonarea cuantumului taxei de stat care se încasează pentru cererile de judecată, iniţiativă care a fost susţinută astăzi de Cabinetul de miniştri în avizul cu privire la proiectul de lege pentru modificarea articolului 3 din Legea privind taxa de stat.
    
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8035096     Soluție
 
Services
Close