Home / Press releases
Press releases
January   February   March   April   May   June   July   August   September   October   November   December
 
Comunicat de presă
27.05.2011
Astăzi, 27 mai 2011, în cadrul Ministerului Justiţiei a avut loc o şedinţă de lucru comună cu participarea reprezentanţilor Uniunii Naţionale a executorilor Judecătoreşti din Moldova, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei din Republica Moldova şi reprezentanţii Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Tîrgu Mureş.
    
 
Anunţ privind reluarea concursului de selectare în cadrul Ministerului Justiţiei a unor experţi
23.05.2011
anunt
    
 
Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim a avut o întrevedere cu Drik Schubert, Ambasadorul, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova
12.05.2011
Astăzi, 12 mai 2011, Ministrul Justiţiei Oleg Efrim a avut o întrevedere cu Dnul Drik Schubert, Ambasadorul, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.
    
 
Oleg Efrim, noul Ministru al Justiţiei a fost prezentat astăzi colectivului de către Prim-ministrul Vlad Filat
12.05.2011
Astăzi, Prim-ministrul Vlad Filat l-a prezentat colectivului pe noul Ministru al Justiţiei, Oleg Efrim.
    
 
Anunt privind Lista actelor legislative şi normative care vor fi monitorizate de către organele centrale de specialitate ale administraţiei publice în primul semestru al anului 2011
11.05.2011
anunt
    
 
Modificările efectuate în legislaţie schimbă totalmente principiile de activitate a avocaturii
31.05.2010
Doar avocaţii licenţiaţi vor avea dreptul să reprezinte părţile în procesele judiciare, regulile de admitere în profesie vor fi mai exigente, avocaţii vor fi obligaţi să urmeze instruire continuă, vor purta robe la şedinţele de judecată
    
 
Prim-ministrul şi Ministrul Justiţiei au evaluat pregătirea angajaţilor din sistemul penitenciar în timpul unei instrucţiuni tactico-speciale
29.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, alături de Prim-ministrul Vlad Filat a participat vineri, 28 mai, la instrucţiunile tactico-speciale, care s-au desfăşurat pe platoul Centrului Instructiv al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP) din comuna Goian.
    
 
Legea cu privire la avocatură adoptată în ultima lectură de legislativ
28.05.2010
Legislativul a adoptat astăzi în lectură finală legea cu privire la modificarea şi completarea unor acte normative, care vor reforma instituţia avocaturii.
    
 
Alexandru Tănase: Reuşita reformei de liberalizare a sistemului de executare a hotărârilor judecătoreşti se va răsfrânge asupra tuturor
27.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a convocat joi, 27 mai, la Adunarea Generală a executorilor judecătoreşti, unde a fost pusă in discuţie situaţia actuală in sistemului de executare şi acţiunile preparatorii pentru reformarea sistemului de executare public în sistemul de executare privat.
    
 
Comunicat de presă privind acuzaţiile aduse de către PCRM în adresa Miniserului Justiţiei privind înregistrarea asociaţiei obşteşti “Falun Dafa”
26.05.2010
În mijloacele mass-media a apărut o ştire difuzată de către reprezenţanţii Partidului Comunist din Republica Moldova, în care Ministerul Justiţiei este acuzat de faptul că a înregistrat o organizaţie extremistă, şi anume – Asociaţia Obştească “Falun Dafa”, care are reputaţia unei organizaţii extremiste şi este interzisă din 1999 în Republica Populară Chineză, ţară din care îşi trage rădăcinile.
    
 
Adunarea Generală a Executorilor judecătoreşti
26.05.2010
Joi , 27 mai, ora 11.00, are lor Adunarea Generală a Executorilor Judecătoreşti. În cadrul adunării generale se propune a fi discutate problemele, lacunele, divergenţele depistate în procesul de executare a documentelor executorii şi măsurile preliminare realizate în privinţa reformării sistemului de executare public prin traziţia la sistemul de executare privat.
    
 
Dr. Bernhard Dombek: „Proiectul de lege cu privire la avocatură reprezintă un progres adevărat faţă de textul legii de până acum ”
25.05.2010
Preşedintele Baroului Federal al Avocaţilor din Germania, Dr. Bernhard Dombek, a avizat pozitiv modificările efectuate la legea cu privire la avocatură propuse de către Guvern pentru legislativ.
    
 
A fost semnat acordul de cooperare între Ministerul Justiţiei din Republica Moldova şi Ministerul Justiţiei din România
22.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, şi omologul său român, Cătălin Predoiu, au semnat joi, 20 mai 2010, un Acord de cooperare interministerială.
    
 
Teodor MELEŞCANU: Vom spijini intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană
22.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, în cadrul vizitei sale la Bucureşti în perioada 20-21 mai, a avut o întrevedere cu dl Teodor Meleşcanu, Vicepreşedinte al Senatului Parlamentului român, Preşedinte al Comisiei pentru Apărare
    
 
Implementarea standardelor europene în domeniul avocaturii în vizorul autorităţilor din Republica Moldova şi România
22.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere cu dl Gheorghe Florea, Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
    
 
Daniel Buda: susţinem integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană
22.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere cu dl Daniel Buda, Preşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor din Parlamentul român.
    
 
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut o întrevedere cu doamna Lidia BĂRBULESCU, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România
22.05.2010
Ministrul Justiţie, Alexandru Tănase, a avut în cadrul vizitei sale la Bucureşti o întrevedere cu doamna Lidia BĂRBULESCU, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România.
    
 
Parlamentarii au votat în prima lectură legea care prevede lichidarea instanţelor economice şi militare
20.05.2010
Parlamentarii s-au expus joi, 20 mai, asupra proiectului de lege ce prevede lichidarea instanţelor economice şi militare, votînd în prima lectură proiectul propus de Guvern.
    
 
Alexandru Tănase: lupta împotriva corupţiei constituie una din provocările majore în sistemul judiciar
20.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a participat joi, 20 mai, la deschiderea lucrărilor Conferinţei regionale anticorupţie a statelor din sud – estul Europei.
    
 
Ministrul Justiţiei semnează un acord de cooperare în domeniul justiţiei cu o,ologul său român
19.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, va semna în perioada 20-21 mai, la Bucureşti, Acordul de cooperare între Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al României.
    
 
Ministrul Justiţiei discută la Iaşi cu studenţii români perspectivele de integrare a cetăţenilor moldoveni în spaţiul românesc
19.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, participă astăzi, 19 mai, la conferinţa „Justiţie fără frontiere” organizată de Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept ELSA din Iaşi.
    
 
Reforma avocaturii susţinută de experţii Consiliului Europei
17.05.2010
Viceministrul Justiţiei Oleg Efrim a participat luni, 17 mai, la masa rotundă pentru îmbunătăţirea cadrului juridic privind statutul, poziţia procesuală şi drepturile avocaţilor în procesul de înfăptuire a justiţiei organizată de Programul comun al Consiliului Europei şi Comisiei Europene privind sporirea independenţei, transparenţei şi eficienţei justiţiei în Republica Moldova.
    
 
Alexandru Tănase: nu vom face rabat la reabilitarea victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009
14.05.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a prezidat astăzi, 14 mai, şedinţa Comisiei Guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru coordonarea şi elaborarea acţiunilor necesare pentru ajutorarea acestora.
    
 
Germania donează Ministerului Justiţiei 5 autospeciale pentru escortarea deţinuţilor
13.05.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, în cadrul vizitei sale la Berlin, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al Ministerului Federal de Justiţiei al Germaniei, dl Max Stadler. Cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea şi diversificarea relaţiilor în domeniul justiţiei cu Republica Federativă Germania.
    
 
SUMARUL CONSULTĂRILOR PUBLICE PE MARGINEA PROIECTULUI POLITICII PUBLICE „ELABORAREA UNUI MECANISM DE ASIGURARE A TRANSPARENŢEI ACTULUI DE JUSTIŢIE”
11.05.2010
SUMARUL CONSULTĂRILOR PUBLICE PE MARGINEA PROIECTULUI POLITICII PUBLICE „ELABORAREA UNUI MECANISM DE ASIGURARE A TRANSPARENŢEI ACTULUI DE JUSTIŢIE”
    
 
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase s-a întâlnit cu Patriarhul Ierusalimului Theophilus al III-lea
10.05.2010
Vineri, 6 mai 2010, Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, aflat în vizită la Ministerul Justiţiei din Israel, s-a întâlnit la Ierusalim cu Theophilus al III-lea, Patriarh al Oraşului Sfânt al Ierusalmului şi a toată Palestina, Siria, peste Râul Iordanului, Canaa Galileei şi Sfântul Sion.
    
 
Ministrul Justiţiei negociază la Tel Aviv abolirea regimului de vize în Israel pentru cetăţenii Republicii Moldova
06.05.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, se află într-o vizită de lucru în Israel, unde a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al statului Israel, Avigdor Liberman. Întrevederea dintre oficiali are ca scop dezvoltarea relaţiilor bilaterale de cooperare între Republica Moldova şi Israel.
    
 
Israelul va sprijini Republica Moldova în reforma sistemului penitenciar
06.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, este într-o vizită de lucru în Israel, unde a avut o întrevedere cu Ministrul Justiţiei al statului Israel, Ya'akov Ne'eman. Unul din obiectivele discutate în cadrul întrevederii a fost reforma sistemului penitenciar, care a fost implementată cu succes de către Israel.
    
 
Ministrul Justiţiei cere Curţii Constituţionale să-şi revizuiască hotărârea în privinţa legii cu privire deţinerea dublei cetăţenii de către deputaţi
06.05.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a depus la Curtea Constituţională un demers în care cere Înaltei Curţi să-şi revizuiască hotărârea din 26 mai 2009. În această hotărâre Curtea Constituţionale se referă la constituţionalitatea Legii 273, în care se interzice deţinerea mandatului de deputat în Parlamentul Republicii Moldova de către persoanele cu dublă cetăţenie.
    
 
Normele cu privire la controlul constituţionalităţii exercitat de Curea Constituţională vor fi precizate
05.05.2010
Cabinetul de miniştri a avizat pozitiv proiectul de modificare a actelor legislative ce se referă la controlul constituţionalităţii exercitat de Curtea Constiuţională.
    
 
1 2 »»
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8035106     Soluție
 
Services
Close