Home / Press releases
Press releases
January   February   March   April   May   June   July   August   September   October   November   December
 
În atenţia candidaţilor la concursul pentru numirea a trei jurişti secunzi, CtEDO
27.07.2011
În atenţia candidaţilor la concursul pentru numirea a trei jurişti secunzi, CtEDO
    
 
Hotărîrea Comisiei de concurs privind selectarea prin concurs a candidaţilor în membri ai Consiliului Civil privind monitorizarea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei
27.07.2011
anunt
    
 
Consultările publice pe marginea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei sînt în derulare
26.07.2011
Proiectul Strategiei de reformare a justiţiei a fost acceptat conceptual de toate grupurile de lucru în care a fost supus unor consultări publice, pe parcursul ultimelor două săptămâni. Ultima şedinţă, cea a grupului pentru reforma organelor procuraturii s-a desfăşurat ieri, 25 iulie 2011, iar anterior documentul a fost dezbătut şi cu membrii grupurilor de lucru pentru reforma procedurii civile,
    
 
Hotarirea de promovare in rezultatul examinarii contestatiilor a examenului de atestare a interpreţilor şi traducătorilor
22.07.2011
anunt
    
 
Ministerul Justiţiei este pregătit pentru lichidarea instanţelor judecătoreşti economice
20.07.2011
La iniţiativa Ministerului Justiţiei, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a lansat Proiectul „Revizuirea sistemului instanţelor judecătoreşti economice şi a programelor de instruire în Moldova”. În prezent este demarat procesul de selectare a consultanţilor care vor implementa acest Proiect în Republica Moldova şi care urmează a fi finalizat către începutul lunii august a anului cu
    
 
Ministerul Justiției anunţă organizarea unui concurs pentru numirea a trei jurişti secunzi pentru participare la lucrările Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului
12.07.2011
Ministerul Justiției anunţă organizarea unui concurs pentru numirea a trei jurişti secunzi pentru participare la lucrările Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului
    
 
Ministrul justiţiei Oleg Efrim se află într-o vizită de lucru la Vilnius, Lituania
12.07.2011
În perioada de 11-14 iulie 2011, Ministrul Justiției se află într-o vizită de lucru la Vilnius, Lituania, la invitația omologului său lituanian Remigijus Šimašius. Amintim că ministrul lituanian de justiţie a vizitat Chișinăul în toamna anului trecut.
    
 
Ministerul Justiţiei iniţiază consultări publice pe marginea proiectului Strategiei de reformare a sectorului Justiţiei
06.07.2011
Astăzi, 6 iulie 2011, Ministrul Justiţiei a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat opiniei publice informaţii privitor la procesul de elaborare şi promovare a proiectului Strategiei de reformare a sectorului justiţiei.
    
 
ANUNŢ DE PRESĂ
06.07.2011
Ministerul Justiţiei invită mass-media la conferinţa de presă „Lansarea consultărilor publice pe marginea proiectului Strategiei de reformare a sectorului justiţiei”.
    
 
A avut loc prima şedinţă de coordonare a asistenţei externe în sectorul justiţiei
05.07.2011
La iniţiativa ministrului justiţiei Oleg Efrim, la data de 4 iulie 2011, a fost organizată prima şedinţă privind coordonarea asistenţei externe în sectorul justiţiei la care au participat cei mai activi donatori din sector.
    
 
Viceministrului justiţiei Vladimir Grosu în vizită oficială la Berlin
04.07.2011
În perioada 29 iunie – 1 iulie, viceministrul justiţiei Vladimir Grosu s-a aflat într-o vizită oficială în Germania, Berlin, la invitaţia Fundaţiei IRZ (Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit).
    
 
Ministerul Justiţiei va emite gratis actele de stare civilă sinistraţilor care le-au pierdut
29.07.2010
Ministerul Justiţiei va emite, gratuit, acte de stare civilă cetăţenilor din zonele afectate de inundaţii, care le-au pierdut şi care vor solicita restabilirea acestora pe parcursul unei perioade de 3 luni. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Cabinetul de...
    
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat inadmisibilă cererea lui Oleg Voronin
27.07.2010
Ministerul Justiţiei anunţă că, la 26 iulie 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat faptul că a decis să declare inadmisibilă cererea cetăţeanului Oleg Voronin, prezentată împotriva Republicii Moldova.
    
 
Expoziţie cu vânzare a obiectelor confecţionate de deţinuţi întru ajutorarea sinistraţilor din lunca Prutului
18.07.2010
O expoziţie compusă din peste 60 de obiecte confecţionate manual de către deţinuţi este organizată astăzi, 18 iulie 2010 în Grădina publică din Chişinău.
    
 
Ministrul Justiţiei a participat la şedinţa de bilanţ a Serviciului Stare Civilă
16.07.2010
În cadrul şedinţei de bilanţ a Serviciului Stare Civilă, Ministrul Justiţiei a examinat problemele majore care pun în dificultate funcţionarea acestuia.
    
 
Alexandru Tănase a participat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Judecătoriei din Basarabeasca
15.07.2010
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a aparticipat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Judecătoriei din Basarabeasca, după 24 de ani de la demararea lucrărilor de construcţie. Sediul corespunde tuturor standardelor şi rigorile naţionale şi internaţionale pentru activitatea unei instanţe de judecată.
    
 
Experţii germani salută modificările referitoare la sporirea răspunderii judecătorilor
14.07.2010
Ministerul Justiţiei, în cooperare cu Fundaţia germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), a organizat dezbateri privind răspunderea judecătorilor în Republica Moldova.
    
 
Angajaţii Ministerului Justiţiei donează salariul pentru o zi de muncă sinistraţilor
09.07.2010
Angajaţii Ministerului Justiţiei donează salariul pentru o zi de muncă din luna iulie în fondul de solidaritate deschis pentru sinistraţi de către Guvernul Republicii Moldova.
    
 
Ministrul Justiţiei participă la acţiunile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor
09.07.2010
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase participă în activităţile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii din raionul Hînceşti. El a venit alături de un grup de ofiţeri şi subofiţeri ai Departamentului Instituţii Penitenciare.
    
 
Directorul Institutului Naţional al Justiţiei şi-a prezentat demisia
05.07.2010
Ministerul Justiţiei anunţă că directorul executiv al Institutului Naţional al Justiţiei, Eugenia Fistican, şi-a prezentat astăzi demisia.
    
 
Servicii stomatologice de performanţă pentru deţinuţii din Moldova
05.07.2010
Începând cu 5 iulie curent deţinuţii din Moldova vor avea acces la servicii stomatologice performante, care corespund standardelor de tratament dentar şi diagnoză a maladiilor cavităţii bucale. Acest lucru va fi posibilă graţie deschiderii în cadrul Spitalului sistemului penitenciar a unui cabinet medical performant, dotat cu o instalaţie stomatologică modernă şi mobilier medical corespunzător.
    
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8035133     Soluție
 
Services
Close