Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Anunț privind selectarea arbitrilor, în temeiul Acordului de Asociere RM-UE
26.05.2020
Ministerul Justiției aduce la cunoștință despre lansarea publică a procedurii de selectare a candidaților la funcția de arbitru, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană . În limita exigențelor art. 404 al Acordului, Comitetul de asociere reunit
    
 
Anunț
25.05.2020
La data de 26 mai 2020, ora 15:00 va avea loc o videoconferință dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, reprezentanții mediului academic, societății civile și experții Grupului ad-hoc al Consiliului Europei. 
    
 
Ministerul Justiției va gestiona platforma JusticeMoldova
22.05.2020
Ministerul Justiției va consulta, prin intermediul platformei JusticeMoldova.md, opinia publicului larg privind proiectele ce le emite, fapt care va spori transparența în procesul decizional și va contribui la implicarea activă a societății în procesul de elaborare a legislației.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Oficiul Consiliului Europei la Chișinău
20.05.2020
La data de 18 mai 2020, a avut loc întrevederea dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.
    
 
Videoconferința dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și europarlamentarul din grupul Renew Europe, Dragoș Tudorache
20.05.2020
La data de 18 mai 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o videoconferință cu europarlamentarul din grupul Renew Europe, raportor din partea Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.
    
 
Ministerul Justiției aduce un omagiu angajatului Administrației Naționale a Penitenciarelor decedat în groaznicul accident rutier
18.05.2020
În aceste clipe grele, nu există cuvinte îndeajuns ca să exprimăm durerea și tristețea noastră pricinuită de plecarea în neființă a colegului nostru, angajat al Penitenciarului nr. 9 Pruncul, decedat recent în teribilul accident rutier.
    
 
Reuniunea de lucru a experților naționali și Grupului de Lucru ad-hoc al Consiliului Europei pentru reforma justiţiei din Republica Moldova
29.04.2020
La 28 aprilie 2020, sub egida Ministerului Justiţiei și Secretariatului Consiliului Europei, a avut loc reuniunea de lucru, în format online, a membrilor grupului de experţi naţionali (reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Procuraturii Generale) şi Grupului de Lucru ad-hoc al Consiliului Europei pentru reforma justiţiei din Republica Moldova.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști
17.04.2020
    
 
Donația Ministerului Justiției pentru Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău
19.03.2020
Astăzi, 19 martie 2020, conducerea Ministerului Justiției a demonstrat solidaritate cu toți cei care luptă cu virusul nemilos COVID-19 care atacă sănătatea persoanelor și a venit cu o acțiune nobilă, o donație care constă în oferirea a 45 de mii de măști de protecție Institutului de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău.
    
 
Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova au aprobat Planul de acțiuni privind justiția juvenilă
11.03.2020
Astăzi, 11 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanta de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Desiree Monique Jongsma.
    
 
Continuarea consultărilor publice privind proiectul noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
10.03.2020
La data de 10 martie 2020, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor și Procuraturii Generale.
    
 
E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova în vizită la Ministerul Justiției
09.03.2020
În cadrul întrevederii de astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Zhang Yinghong au discutat despre prioritățile activității ministerului, precum și despre unele aspecte ce țin de domeniul justiției.
    
 
Ministerul Justiției și ABA ROLI în Moldova vor organiza seminare de instruire
09.03.2020
Astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanții A.O. Reprezentanța Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii din Moldova (ABA ROLI Moldova), care și-a început activitatea în anul 1993, promovând supremația legii și accesul liber la justiție.
    
 
Vizita Ministrului Justiției în raionul Ștefan-Vodă
06.03.2020
La data de 6 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Consiliul Raional Ștefan-Vodă.
    
 
Mesaj de felicitare
06.03.2020
Stimate Doamne și Domnișoare, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie, Vă adresăm sincere urări de sănătate, bună dispoziție și împlinire sufletească.
    
 
Ministerul Justiției susține competitivitatea în rîndul studenților facultăților de drept din întreaga țară
06.03.2020
La 6 martie curent, Ministerul Justiției a fost gazda Concursului Național al Studenților în Drept, etapa I, eveniment organizat de ELSA în Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a demarat procesul de consultare publică a proiectului noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
05.03.2020
La data de 5 martie 2020 a avut loc ședința de lucru, la care au participat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai instanțelor de judecată, precum și reprezentanți ai societății civile și partenerilor de dezvoltare.
    
 
E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova în vizită la Ministerul Justiției
05.03.2020
Întrevederea din 5 martie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova
05.03.2020
La data de 5 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut întrevedere cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova
04.03.2020
Astăzi, 4 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Ambasada Armeniei în Republica Moldova
04.03.2020
La data de 3 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Armeniei în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.
    
 
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor-2020” organizat în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca
03.03.2020
La data de 3 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor - 2020” care a avut loc în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca.
    
 
Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei „Donează o carte pentru un penitenciar”
03.03.2020
Astăzi, 3 martie 2020, Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei de colectare a cărților în sprijinul penitenciarelor din țară – „Donează o carte pentru un penitenciar”.
    
 
Modificarea legislației privind impozitarea activității profesioniștilor din domeniile conexe justiției - pe ordinea de zi a Ministerului Justiției
02.03.2020
Astăzi, 2 martie curent, Secretarul de Stat, Radu Foltea a prezidat o nouă ședință de lucru cu participarea reprezentanților profesioniștilor din domeniile conexe justiției: avocați, notari, executori judecătorești, administratori autorizați, mediatori.
    
 
Expoziția de mărțișoare organizată în cadrul Ministerului Justiției
02.03.2020
O expoziție de mărțișoare confecționate manual de către deținuții unor penitenciare din țară, precum și de către colaboratorii Administrației Naționale a Penitenciarelor întâmpină angajații și vizitatorii Ministerului Justiției.
    
 
Ministrul Justiției participă la Conferința de nivel înalt în domeniul protecției mediului și drepturile omului
27.02.2020
Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi participă astăzi, 27 februarie 2020, la Conferința de nivel înalt în domeniul protecției mediului și drepturilor omului, care are loc la Strasbourg sub auspiciile Președinției Georgiei a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.
    
 
Consultări publice la Ministerul Justiției, privind conceptul de evaluare a judecătorilor și procurorilor
25.02.2020
Astăzi, 25 februarie curent în cadrul Ministerului Justiției a avut loc runda de consulări publice privind evaluarea judecătorilor și procurorilor.
    
 
Aplicarea arestului preventiv în Republica Moldova, în vizorul autorităților
25.02.2020
Astăzi, 25 februarie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la prezentarea publică a raportului asupra cercetării privind aplicarea arestării preventive în Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu oficiali ai Oficiului Consiliului Europei la Chișinău
25.02.2020
La data de 24 februarie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu oficiali ai Oficiului Consiliului Europei (CoE) la Chișinău.
    
 
Lista hotărîrilor în cauzele moldovenești la CtEDO
24.02.2020
Ministerul Justiției publică rezumatul violărilor constatate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în cauzele împotriva Republicii Moldova, cu indicarea listei persoanelor, a eventualelor acțiuni și/sau inacțiuni ale cărora ar fi putut genera încălcarea prevederilor Convenției Europene pentru apărarea Drepturilor Omului și a libertăților fundamentale (CtEDO) de către Republica Moldova.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343739     Soluție
 
Servicii
Close