Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Justitia este cu Tine
11.06.2021
În ediția de astăzi a proiectului "Justiția este cu Tine" va fi prezentată activitatea profesională a Domnului Victor Feofanov, personalitate distinsă din domeniul arhivistic al Republicii Moldova, care este un model demn de urmat pentru toți angajații Agenției Naționale a Arhivelor, subdiviziune administrativă din subordinea Ministerului Justiției, fiind caracterizat prin deplină dedicație, manifestată cu abnegație și prin aportul considerabil adus în crearea cadrului juridic privind fondul arhivistic național.
    
 
Donație de cărți pentru Biblioteca Justiției
09.06.2021
Biblioteca constituie acea resursă informațională imensă, acel tezaur care poate fi consultat de către toți cei care au îndrăgit arta lecturii și care, cu certitudine, va contribui la aprofundarea cunoștințelor.
    
 
Justiția este cu Tine
08.06.2021
În această ediție a proiectului „Justiția este cu tine", vă invităm să faceți cunoștință cu Domnul Valeriu Frimu, Șef al Direcției apostilă și legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice, subdiviziune administrativă din subordinea Ministerului Justiției.
    
 
Mesajul Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi în contextul Zilei internaţionale a copiilor victime ale agresiunii
04.06.2021
În fiecare an, la data de 4 iunie, este marcată Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii, instituită la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin care se confirmă angajamentul de fortificare a mecanismului de protecție a copiilor de orice formă de violență, abuz, neglijență şi exploatare.
    
 
Reforma justiției și lupta împotriva corupției
03.06.2021
Ministerul Justiției reiterează angajamentul său ferm de realizare a reformei în sectorul justiției și luptei împotriva corupției, domenii de intervenție stringente, care derivă din angajamentele internaționale, fiind setate în Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia.
    
 
Implementarea inițiativei-pilot de reorganizare a penitenciarelor din întreaga țară
02.06.2021
Astăzi, 2 iunie 2021, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Domnul Alexandru Pleșca, Directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Domnul Dorin Lișman, de comun cu funcționarii penitenciarelor nr. 1-Taraclia, nr. 7-Rusca și nr. 10-Goian și reprezentanții Consiliului Europei au participat la atelierul de lucru privind implementarea planurilor de acțiune care vizează reorganizarea penitenciarelor, în vederea securizării dinamice și reintegrării deținuților.
    
 
Premierea câștigătorilor concursului de desene "Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune" lansat de Ministerul Justiției
02.06.2021
În contextul lansării concursului de desene de către Ministerul Justiției, cu genericul "Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune".
    
 
Vernisarea expozitiei de desene cu genericul: „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!"
01.06.2021
Astăzi, 1 iunie 2021, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, a fost lansată vernisarea expoziției de desene la intrarea în Ministerul Justiției în contextul Concursului de desene cu genericul "Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!".
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului
01.06.2021
Celebrarea Zilei Internaționale a Copilului, instituită în anul 1957 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și sărbătorită în fiece an la data de 1 iunie, este menită să ne reamintească tuturor maturilor de responsabilitatea imensă care ne revine față de copii, în educarea și creșterea acestora în spiritul unei atmosfere de armonie, cu multă iubire, grijă și atenție.
    
 
Justiția este cu Tine
31.05.2021
În această ediție a proiectului „Justiția este cu Tine”, veți avea posibilitatea să o cunoașteți pe Doamna Marcela Isac, care activează în calitate de consultant superior în Direcția profesii și servicii juridice din cadrul Ministerului Justiției.
    
 
Justiția este cu Tine
28.05.2021
„Justiția este cu Tine” Vă va prezenta în această ediție o apariție inedită în persoana expertului european, Domnul Eric Minnegheer, care este lider de echipă al proiectului de asistență tehnică al Uniunii Europene „Sprijin pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției”, care are drept scop acordarea deplinei asistențe instituțiilor statului din Republica Moldova, în vederea reformării domeniului justiției.
    
 
Justiția este cu Tine
25.05.2021
În ediția de astăzi a proiectului "Justiția este cu tine" o veți cunoaște pe Doamna Diana Melenciuc, care activează în cadrul Direcției elaborare acte normative, subdiviziune a aparatului central al Ministerului Justiției.
    
 
Justiția este cu Tine
21.05.2021
În toate timpurile Ministerul Justiției a avut o echipă de oameni dedicați și profesioniști.
    
 
Justiția este cu Tine
18.05.2021
Puterea statului este în funcționarii săi, în capacitatea şi aspirația acestora de a realiza progrese şi reforme, în aptitudinea de luare a deciziilor şi responsabilitate civică.
    
 
„Justiția este cu Tine” inițiativă lansată de Ministerul Justiției
17.05.2021
Ministerul Justiției constituie autoritatea publică centrală care promovează politica statului în domeniul justiției, reforma sistemului justiției şi de drept, realizarea creaţiei legislative şi perfecţionarea acesteia, expertiza judiciară, precum și deține competențe atribuite subdiviziunilor administrative din subordine, care fac a fi sustenabil întregul sistem al justiției.
    
 
Mesajul Ministrului Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi de comemorare a persoanelor decedate de virusul HIV/SIDA
16.05.2021
Astăzi, este acea Zi, cînd Lumânările sunt Aprinse, întru a fi adus un omagiu tuturor celor răpuși de HIV/SIDA, fiind astfel, marcată prin acest manifest Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de această maladie și care, totodată, îmi prezintă posibilitatea de a-mi exprima profunda tristețe și sincerul regret față de cei trecuți în neființă din cauza contaminării acestui virus, adresând sinceră susținere și compasiune față de familiile acestora, celor dragi și apropiați, totodată demonstrându-mi afecțiunea și susținerea față de cei afectați de acest virus, îndemnându-i de a fi curajoși și puternici în lupta de învingere a acestei boli.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei
15.05.2021
Stimați concetățeni, Dragi colegi și prieteni,Ziua Internațională a Familiei îmi oferă o deosebită onoare de a adresa cele mai distinse felicitări tuturor celor care susțin și promovează cu sfințenie valorile veritabile care consacră instituției Familiei titulatura de autoritate supremă, fără de care viața nu are sens.
    
 
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: „Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
13.05.2021
Copilăria, de fapt, este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărei persoane. Este acea ipostază a vieții când totul este plin de puritate, inocență, sinceritate, totul este frumos, totul este firesc, real și plin de armonie.
    
 
Lansarea Bibliotecii Justiției
12.05.2021
Dintotdeauna Biblioteca a rămas să fie acel izvor nesecat de transmitere a dragostei față de carte, de lectură și de creație, prin oferirea informației, care vine să dezvolte cunoștințele, constituind cel mai valoros tezaur care poate fi deținut de către o persoană și care va fi, cu siguranță, o călăuză enciclopedică pentru întreaga viață.
    
 
Campania "Doar din Suflet" la Hîncești
03.05.2021
Și de această dată întreg colectivul Ministerului Justiției a demonstrat umanitate și solidaritate și au fost implicați activ în contextul desfășurării campaniei de binefacere "Doar din Suflet" consacrată sprijinirii familiilor cu mulți copii, care se află în dificultate de a-și crește copiii săi și care se confruntă cu probleme și griji care țin de educarea copiilor.
    
 
Mesajul de felicitare al Ministerului Justiției cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște
30.04.2021
    
 
Prezentarea noului director al Administrației Naționale a Penitenciarelor șefilor de penitenciare din întreaga țară
28.04.2021
Astăzi, 28 aprilie 2021, în incinta Ministerului Justiției a fost organizată o ședință cu directorii de penitenciare din întreaga țară, în cadrul căreia a fost prezentat noul director al Administrației Naționale ale Penitenciarelor, Domnul Dorin Lișman.
    
 
Desemnarea noului Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor
27.04.2021
Astăzi, 27 aprilie 2021, a fost învestit în funcția de Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor Domnul Dorin Lișman.
    
 
Consolidarea reformelor în sectorul justiției penale în Republica Moldova - o prioritate majoră a Ministerului Justiției și Consiliului Europei
22.04.2021
Astăzi, 22 aprilie 2021, Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Domnul Alexandru Pleșca, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Domnul William Massolin, precum și reprezentanții altor entități publice au participat în cadrul evenimentului de lansare a proiectelor Consiliului Europei „Consolidarea reformelor din sistemul penitenciar și de probațiune, furnizarea de asistență medicală și tratarea pacienților în instituțiile de detenție din Republica Moldova” și „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”.
    
 
Fortificarea cooperării dintre Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Statul Qatar
21.04.2021
Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut, astăzi, 21 aprilie curent, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Qatar în Republica Moldova, E. S. Domnul Hamad Rashid H. M. AL-ATHBI.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova privind justiția juvenilă
21.04.2021
Astăzi, 21 aprilie curent, Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noua reprezentantă de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Doamna Maha Damaj.
    
 
De sfintele sărbători de Paște Ministerul Justiției lansează campania „Doar din Suflet"
16.04.2021
Aflându-ne în preajma sfintelor sărbători de Paște, Ministerul Justiției ține să continue acțiunile de binefacere și inițiază campania „Doar din Suflet" care este consacrată familiilor social-vulnerabile, care întâmpină dificultăți de trai, dificultăți în creșterea și educarea copiilor, familiilor care trăiesc la limita disperării.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Expertului Judiciar
14.04.2021
Stimați experți judiciari,Începând cu anul 2017, la data de 14 aprilie a devenit o tradiție să marcăm sărbătoarea profesională - Ziua Expertului Judiciar.
    
 
„Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" - campanie de binefacere lansată de Ministerul Justiției
04.04.2021
Stimați prieteni, Dragi colegi,Colectivul Ministerului Justiției a demonstrat constant sentimentul de solidaritate, umanitate, imensă mărinimie și compasiune, participând activ în cadrul campaniei de binefacere „Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă".
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”
02.04.2021
Stimați colaboratori ai Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”,Aniversarea a 30 de ani de la fondare a Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”, îmi conferă distinsa onoare de a-mi exprima cele mai alese felicitări, însoțite de sentimentul de admirație și respect deosebit pentru activitatea profesională, onestă, pentru voința, puterea, curajul, bărbăția și responsabilitatea demonstrate demn și cu deplină încredere.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10661507     Soluție
 
Servicii
Close