Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Proiectul de Lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova
11.10.2019
În atenția părților interesate, Ministerul Justiției anunță că a fost lansat spre consultări proiectul de Lege pentru modificarea Constituției.
    
 
Ministerul Justiției a elaborat Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii nr. 947/1996
11.10.2019
Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii nr. 947/1996, a fost elaborat în vederea asigurării unui echilibru proporțional de reprezentare în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a judecătorilor din toate nivelele a instanțelor judecătorești.
    
 
Grupul de raportori pentru democrație al Consiliului Europei a efectuat o vizită la Ministerul Justiției
11.10.2019
La Ministerul Justiției a avut loc întrevederea Grupului de raportori pentru democrație a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei (CoE) cu secretarii de stat, Veronica Mihailov-Moraru și Laurențiu Hadîrcă.
    
 
Concurs pentru ocuparea a două funcții de experți în cadrul Proiectului European în domeniul justiției
11.10.2019
Proiectul european „Suport pentru prevenirea și combaterea corupției în sectorul justiției” anunță despre organizarea unui concurs pentru selecția a doi experți non-cheie.
    
 
Lansarea primei ediții a concursului „Junior Crystal Scales of Justice” - Ediția 2020
10.10.2019
Comisia Europeană pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din Strasbourg anunță lansarea primei ediții a concursului „Junior Crystal Scales of Justice”- Ediția 2020.
    
 
Inspecția Procurorilor și Codul de etică și conduită al procurorului, discutate la Ministerul Justiției
07.10.2019
La Ministerul Justiției, cu suportul proiectului european „Sprijin pentru prevenirea și lupta eficientă împotriva corupției în sectorul justiției”, a fost organizată, astăzi, o masă rotundă în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind evaluarea rolului și eficacității Inspecției Procurorilor și Codul de etică și conduită al procurorului.
    
 
Masă rotundă internațională a experților judiciari, la Ministerul Justiției
04.10.2019
Ministerul Justiției în comun cu Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) a organizat, astăzi, o masă rotundă internațională a experților judiciari cu tema: „Argumentarea științifică a concluziilor expertului”.
    
 
Conferință pe tema prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor: Convenția de la Istanbul a Consiliului Europei
03.10.2019
Astăzi, secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la Conferința pe subiectul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor: Convenția de la Istanbul a Consiliului Europei.
    
 
Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova
30.09.2019
Ministerul Justiției al Republicii Moldova informează despre ințierea preselecției candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova.
    
 
Vizita la Chișinău a Șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor, Laetitia Constantini din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Franceze
30.09.2019
În perioada 30 septembrie – 04 octombrie curent, șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, Laetitia Constantini, va efectua o vizită la Chișinău urmare a solicitării autorităților din Republica Moldova de a beneficia de expertiza franceză în domeniul probațiunii.
    
 
Decizie favorabilă Republicii Moldova la Curtea de Apel din Paris în dosarul Moldova vs Energoalians
26.09.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința cetățenilor și părților interesate, despre faptul că, la data de 24 septembrie curent, Curtea de Apel din Paris a adoptat decizia prin care a admis demersul Republicii Moldova de a solicita opinia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la litigiile ce vizează dosarul Republica Moldova și compania ucraineană Energoalians (actual Komstroy).
    
 
Ministrul Justiției a prezentat noul secretar de stat echipei ministerului
26.09.2019
Ministerul Justiției și-a completat echipa cu un nou secretar de stat, Laurențiu Hadîrcă. Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate a prezentat noul secretar de stat colectivului Ministerului Justiției, precizând că Laurențiu Hadîrcă are o vastă experiență în ceea ce privește dreptul internațional și o profundă cunoaștere a aspectelor de drept la nivel internațional.
    
 
Ministerul Justiției desfășoară două concursuri de selectare a avocaților care să reprezinte interesele Republicii Moldova
23.09.2019
Ministerul Justiţiei desfășoară două concursuri de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în cazul a două dosare.
    
 
Agenția Națională a Arhivelor are un nou director
20.09.2019
La data de 19 septembrie curent, Veronica Mihailov - Moraru, secretarul de stat al Ministerului Justiției, a prezentat colectivului de arhiviști noul director al Agenției Naționale a Arhivelor, Elena Frumosu.
    
 
Ședința de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice"
20.09.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md.
    
 
Ministerul Justiției a prezentat prioritățile pe termen scurt și mediu partenerilor de dezvoltare
18.09.2019
Ministerul Justiției a organizat, astăzi, o ședință de lucru cu partenerii de dezvoltare. În cadrul evenimentului, ministrul justiției, Olesea Stamate a punctat prioritățile de viitor ale Ministerului Justiției pe termen scurt și mediu care derivă din Planul de acțiuni al Guvernului.
    
 
Propuneri de îmbunătățire a Portalului Național al Instanțelor de Judecată pentru utilizatori
18.09.2019
Începând cu 01.01.2019, concomitent cu procesul de migrare a datelor și lansare treptată în exploatare experimentală a noii versiuni modernizate a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), a fost actualizat cu unele funcționalități noi și Portalul Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ).
    
 
Consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii
16.09.2019
Ministerul Justiției inițiază procesul de consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.
    
 
Consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice”
13.09.2019
Ministerul Justiției organizează la data de 20 septembrie curent, o ședință de consultare a opiniei publice privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice (versiune actualizată)” pe platforma www.legis.md.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură a fost aprobat de Guvern
13.09.2019
Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobat proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Invitație de presă!
10.09.2019
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă privind procedura de arbitraj în cauza Republica Moldova versus compania ucraineană „Energoalians”.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei avocatului
09.09.2019
Cu certitudine meseria de avocat poate fi considerată una dintre cele mai prestigioase profesii, dar și una dintre cele mai complexe și de o responsabilitate înaltă. În sarcina avocaților fiind respectarea și apărarea drepturilor omului, precum și a valorilor democratice.
    
 
Atelier de lucru cu privire la reforma justiției
05.09.2019
În perioada 4-5 septembrie curent, a avut loc Atelierul de lucru cu privire la reforma justiției, organizat cu suportul Comisiei Europene în cadrul proiectului de asistență tehnică TAIEX.
    
 
Modificările la Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură au fost discutate la Ministerul Justiției
03.09.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, cu referință la procedura de numire a Procurorului General.
    
 
Consultare publică asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură
02.09.2019
În contextul briefing-ului de presă prin care a fost prezentată reforma sectorului justiției, a fost elaborat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Proiectul de lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii este publicat
30.08.2019
Urmare briefingului de presă privind reforma în sectorul justiției care s-a desfășurat în această săptămână, Ministerul Justiției anunță despre finalizarea proiectului de Lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii care va fi remis către Comisia de la Veneția.
    
 
Conceptul reformei în sectorul justiției a fost prezentat astăzi la Ministerul Justiției
28.08.2019
Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate, în cadrul unui briefing de presă a făcut o prezentare a reformei în sectorul justiției.
    
 
Invitație de presă - Ora 11:00
27.08.2019
Ministrul justiției, Olesea Stamate va susține, mâine, 28 august, ora 11.00, un briefing de presă în care va face o prezentare a reformei în domeniul justiției.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Independenței
27.08.2019
Stimați concetățeni,Grație solidarității și dorinței înverșunate a poporului nostru de a-și făuri propriul destin și de a fi stăpân pe soarta sa, anual, la data de 27 august, ne bucurăm de sărbătoarea noastră națională - Ziua Independenței.
    
 
Lansarea procesului de nominalizare a candidaților pentru decernarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei
23.08.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința persoanelor și organizațiilor interesate apelul public al Secretarului general al Consiliului Europei, dl Thorbjorn Jagland, privind inițierea procesului de nominalizare a candidaților pentru acordarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei – susținut în comun de Guvernul Suediei, Parlamentul Ungariei și Consiliul Europei.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078177     Soluție
 
Servicii
Close