Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei lucrătorului Procuraturii
29.01.2021
Stimați colaboratori ai Procuraturii,Cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii, țin să Vă adresez din numele întregului colectiv al Ministerului Justiției, cât și al meu personal sincere felicitări, însoțite de cele mai distinse sentimente de mulțumire, apreciere și respect pentru activitatea profesională pe care o desfășurați cu deplină dedicație.​​​
    
 
Înregistrările video-audio ale probei interviului din cadrul concursului național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului sunt făcute publice
28.01.2021
Ministerul Justiției, în contextul desfășurării concursului pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pledează pentru echidistanță, obiectivitate și transparență în preselecția candidaților.
    
 
Candidații la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au fost selectați
28.01.2021
Astăzi, 27 ianuarie 2021, a avut loc cea de-a doua etapă a Concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.
    
 
„Miracolul sărbătorilor de iarnă există – Miracolul ești Tu!”
24.01.2021
Într-adevăr, Fericirea vine din lucruri mărunte, dar oferite cu sinceritate din tot sufletul, iar Ministerul Justiției a demonstrat aceasta, lansând pentru al doilea an consecutiv Campania de caritate „Miracolul sărbătorilor de iarnă există – Miracolul ești Tu!".
    
 
Ministerul Justiției a organizat prima etapă a concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova
22.01.2021
Astăzi, 22 ianuarie 2021, ora 15:00 a avut loc prima ședință a Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul căreia au fost examinate întrunirea condițiilor de eligibilitate a celor 13 candidați, stabilite de pct. 17 din Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 850 din 30 noiembrie 2020.
    
 
Invitație de presă
20.01.2021
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă susținut de Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.
    
 
Lista nominală a Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
15.01.2021
- Fadei Nagacevschi;- Pavel Abraham;- Vasile Bolea;- Dinu Plîngău;- Ian Feldman;- Oleg Rotari;
    
 
Ministerul Justiției va organiza ședința Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
14.01.2021
Ministerul Justiției va organiza ședința Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la data de 22 ianuarie 2021, ora 15:00, în cadrul căreia va fi examinată eligibilitatea dosarelor depuse și admiterea la interviu.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei profesionale a angajatului organelor de probațiune
12.01.2021
Stimați colegi, colaboratori ai organelor de probațiune,A devenit deja o tradiție, anual, începând cu 2018, la data de 12 ianuarie să celebrăm Ziua profesională a angajatului organelor probațiunii, care vine să ne reamintească tuturor importanța activității, eforturilor și contribuției colaboratorilor organelor probațiunii în consolidarea instituției probațiunii din Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu E. S. Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti
31.01.2020
La data de 31 ianuarie 2020 Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.
    
 
Bilanțul activității Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019, prioritățile pentru anul 2020
31.01.2020
Astăzi, 31 ianuarie curent, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc ședința de bilanț a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
    
 
Vizita oficială a delegației Republicii Moldova la Consiliul Europei
31.01.2020
La data de 29 ianuarie 2020 Președintele Republicii Moldova Igor Dodon însoțit de Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, precum și de către alți oficiali au efectuat o vizită de lucru la Consiliul Europei.
    
 
Masă rotundă dedicată aniversării celor 75 ani de la eliberarea lagărului Auschwitz
31.01.2020
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea a participat la data de 30 ianuarie 2020 la aniversarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.
    
 
Întrevederea Secretarului de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea cu membrii Comitetului de Coordonare privind prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției
30.01.2020
La data de 30 ianuarie 2020, în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova a avut loc cea de-a III ședință a Comitetului de Coordonare, în cadrul proiectului "Suport pentru prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției", finanțat de Uniunea Europeană.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii!
29.01.2020
Stimați colaboratori ai Procuraturii, cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii venim cu un îndemn sincer în adresa Dvs. de a vă consolida capacitățile profesionale și de a vă asuma responsabilități în activitatea pe care o desfășurați, întru asigurarea respectării ordinii de drept, efectuarea justiției, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetățenilor Republicii Moldova.
    
 
Declarație comună a SUA și Republicii Moldova privind grupul de lucru în domeniul statului de drept și bunei guvernări din cadrul Dialogului Strategic
27.01.2020
Guvernele Statelor Unite și al Republicii Moldova au organizat o ședință a grupului de lucru în domeniul statului de drept și a bunei guvernări în cadrul Dialogului Strategic SUA-Republica Moldova pe 27 ianuarie, la Chișinău.
    
 
Dialogul Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii privind consolidarea statului de drept
26.01.2020
La data de 27 ianuarie 2020, în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova va avea loc ședința Grupului comun de lucru în domeniul supremației legii și buna guvernare în cadrul Dialogului Strategic Republica Moldova (RM) – Statele Unite ale Americii (SUA).
    
 
Ministerul Justiției salută opinia urgentă a Comisiei de la Veneția
23.01.2020
La data de 22 ianuarie 2020 Comisia de la Veneția a publicat opinia urgentă asupra amendamentelor la Legea nr. 947/96 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (în continuare – Opinie).
    
 
Consultare publică: proiectul Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului
22.01.2020
Ministerul Justiției lansează procesul de consultare publică a proiectului Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.
    
 
Masa rotundă privind progresul implementării recomandărilor Moneyval pentru Republica Moldova
21.01.2020
Astăzi, 21 ianuarie 2020 în cadrul Ministerului Justiției a avut loc masa rotundă dedicată examinării progresului privind recomandările Comitetului de Experți a Consiliului Europei pentru Evaluarea Măsurilor de Prevenire a Spălării Banilor și Finanțării Terorismului (Moneyval).
    
 
Întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei
20.01.2020
Astăzi, 20 ianuarie curent a avut loc întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei.
    
 
Consolidarea colaborării bilaterale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA în RM pe segmentul reformei justiției
20.01.2020
Întrevederea din 17 ianuarie curent, dintre Ministrul justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.
    
 
Oficialii CoE, membri ai Grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, în vizită la Chișinău
20.01.2020 - 
În perioada 20-21 ianuarie 2020, la Chișinău, se vor afla în vizită oficialii Consiliului Europei (CoE) membri ai Grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, constituit cu suportul Secretarului General al Consiliului Europei.
    
 
Vizita în Republica Moldova a experților Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei privind consolidarea sectorului justiției
18.01.2020
În contextul vizitei în Republica Moldova al experților Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei, Ministerul justiției al Republicii Moldova a organizat ședințe de informare cu reprezentanții tuturor instituțiilor naționale care urmează să participe la întrevederile cu experții Consiliului Europei.
    
 
Întrevederea Ministrului Fadei Nagacevschi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie, Curții de Arbitraj Comercial Internațional și Centrului de Mediere
17.01.2020
La data de 16 ianuarie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI și Centrului de Mediere.
    
 
Continuarea dialogului dintre E.S. Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko și Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi
15.01.2020
Întrevederea din 14 ianuarie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko constituie o continuare a discuției ce ține de conceptul reformei justiției.
    
 
Inițierea procesului de revizuire a tratatelor internaționale de asistență juridică
15.01.2020
Ministerul Justiției anunță demararea ulterioară a exercițiului de revizuire a tuturor tratatelor internaționale de asistență juridică în materie civilă și penală, încheiate de Republica Moldova la nivel bilateral sau multilateral.
    
 
Ministrul justiției a participat la depunerea de flori la bustul poetului Mihai Eminescu
15.01.2020
Ministrul justiției Fadei Nagacevschi a depus, astăzi, flori la bustul marelui poet şi prozator Mihai Eminescu amplasat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din municipiul Chişinău.
    
 
Jurnalistul Liviu Moraru preia funcția de Consilier în cadrul Cabinetului Ministrului Justiției pe probleme de comunicare și relații cu presa
13.01.2020
Ministerul Justiției al Republicii Moldova anunță creșterea potențialului strategic și durabil al Cabinetului Ministrului, prin lărgirea echipei de consilieri. Jurnalistul Liviu Moraru devine noul Consilier în cadrul Cabinetului Ministrului Justiției pe probleme de comunicare și relații cu presa.
    
 
Ministerul Justiției a transmis Consiliului Europei proiectele privind reforma justiției
03.01.2020
Urmare a angajamentelor asumate în cadrul întrevederilor anterioare cu reprezentanții Consiliului Europei, Ministerul Justiției a transmis, prin intermediul canalelor diplomatice, către membrii Grupului ad-hoc de experți ai Consiliului Europei, constituit în vederea susținerii eforturilor de consolidare ale sectorului justiției din
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10470035     Soluție
 
Servicii
Close