Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu E. S. Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti
31.01.2020
La data de 31 ianuarie 2020 Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti.
    
 
Bilanțul activității Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2019, prioritățile pentru anul 2020
31.01.2020
Astăzi, 31 ianuarie curent, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc ședința de bilanț a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
    
 
Vizita oficială a delegației Republicii Moldova la Consiliul Europei
31.01.2020
La data de 29 ianuarie 2020 Președintele Republicii Moldova Igor Dodon însoțit de Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, precum și de către alți oficiali au efectuat o vizită de lucru la Consiliul Europei.
    
 
Masă rotundă dedicată aniversării celor 75 ani de la eliberarea lagărului Auschwitz
31.01.2020
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea a participat la data de 30 ianuarie 2020 la aniversarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau.
    
 
Întrevederea Secretarului de Stat al Ministerului Justiției, dl Radu Foltea cu membrii Comitetului de Coordonare privind prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției
30.01.2020
La data de 30 ianuarie 2020, în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova a avut loc cea de-a III ședință a Comitetului de Coordonare, în cadrul proiectului "Suport pentru prevenirea și lupta împotriva corupției în sectorul justiției", finanțat de Uniunea Europeană.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii!
29.01.2020
Stimați colaboratori ai Procuraturii, cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii venim cu un îndemn sincer în adresa Dvs. de a vă consolida capacitățile profesionale și de a vă asuma responsabilități în activitatea pe care o desfășurați, întru asigurarea respectării ordinii de drept, efectuarea justiției, apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetățenilor Republicii Moldova.
    
 
Declarație comună a SUA și Republicii Moldova privind grupul de lucru în domeniul statului de drept și bunei guvernări din cadrul Dialogului Strategic
27.01.2020
Guvernele Statelor Unite și al Republicii Moldova au organizat o ședință a grupului de lucru în domeniul statului de drept și a bunei guvernări în cadrul Dialogului Strategic SUA-Republica Moldova pe 27 ianuarie, la Chișinău.
    
 
Dialogul Strategic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii privind consolidarea statului de drept
26.01.2020
La data de 27 ianuarie 2020, în incinta Ministerului Justiției al Republicii Moldova va avea loc ședința Grupului comun de lucru în domeniul supremației legii și buna guvernare în cadrul Dialogului Strategic Republica Moldova (RM) – Statele Unite ale Americii (SUA).
    
 
Ministerul Justiției salută opinia urgentă a Comisiei de la Veneția
23.01.2020
La data de 22 ianuarie 2020 Comisia de la Veneția a publicat opinia urgentă asupra amendamentelor la Legea nr. 947/96 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (în continuare – Opinie).
    
 
Consultare publică: proiectul Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului
22.01.2020
Ministerul Justiției lansează procesul de consultare publică a proiectului Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.
    
 
Masa rotundă privind progresul implementării recomandărilor Moneyval pentru Republica Moldova
21.01.2020
Astăzi, 21 ianuarie 2020 în cadrul Ministerului Justiției a avut loc masa rotundă dedicată examinării progresului privind recomandările Comitetului de Experți a Consiliului Europei pentru Evaluarea Măsurilor de Prevenire a Spălării Banilor și Finanțării Terorismului (Moneyval).
    
 
Întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei
20.01.2020
Astăzi, 20 ianuarie curent a avut loc întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei.
    
 
Consolidarea colaborării bilaterale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA în RM pe segmentul reformei justiției
20.01.2020
Întrevederea din 17 ianuarie curent, dintre Ministrul justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.
    
 
Oficialii CoE, membri ai Grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, în vizită la Chișinău
20.01.2020 - 
În perioada 20-21 ianuarie 2020, la Chișinău, se vor afla în vizită oficialii Consiliului Europei (CoE) membri ai Grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, constituit cu suportul Secretarului General al Consiliului Europei.
    
 
Vizita în Republica Moldova a experților Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei privind consolidarea sectorului justiției
18.01.2020
În contextul vizitei în Republica Moldova al experților Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei, Ministerul justiției al Republicii Moldova a organizat ședințe de informare cu reprezentanții tuturor instituțiilor naționale care urmează să participe la întrevederile cu experții Consiliului Europei.
    
 
Întrevederea Ministrului Fadei Nagacevschi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie, Curții de Arbitraj Comercial Internațional și Centrului de Mediere
17.01.2020
La data de 16 ianuarie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCI și Centrului de Mediere.
    
 
Continuarea dialogului dintre E.S. Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko și Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi
15.01.2020
Întrevederea din 14 ianuarie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko constituie o continuare a discuției ce ține de conceptul reformei justiției.
    
 
Inițierea procesului de revizuire a tratatelor internaționale de asistență juridică
15.01.2020
Ministerul Justiției anunță demararea ulterioară a exercițiului de revizuire a tuturor tratatelor internaționale de asistență juridică în materie civilă și penală, încheiate de Republica Moldova la nivel bilateral sau multilateral.
    
 
Ministrul justiției a participat la depunerea de flori la bustul poetului Mihai Eminescu
15.01.2020
Ministrul justiției Fadei Nagacevschi a depus, astăzi, flori la bustul marelui poet şi prozator Mihai Eminescu amplasat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din municipiul Chişinău.
    
 
Jurnalistul Liviu Moraru preia funcția de Consilier în cadrul Cabinetului Ministrului Justiției pe probleme de comunicare și relații cu presa
13.01.2020
Ministerul Justiției al Republicii Moldova anunță creșterea potențialului strategic și durabil al Cabinetului Ministrului, prin lărgirea echipei de consilieri. Jurnalistul Liviu Moraru devine noul Consilier în cadrul Cabinetului Ministrului Justiției pe probleme de comunicare și relații cu presa.
    
 
Ministerul Justiției a transmis Consiliului Europei proiectele privind reforma justiției
03.01.2020
Urmare a angajamentelor asumate în cadrul întrevederilor anterioare cu reprezentanții Consiliului Europei, Ministerul Justiției a transmis, prin intermediul canalelor diplomatice, către membrii Grupului ad-hoc de experți ai Consiliului Europei, constituit în vederea susținerii eforturilor de consolidare ale sectorului justiției din
    
 
Reforma hărții judiciare continuă
31.01.2019
Terenurile pe care urmează a fi construite, în prima etapă a reformei hărții judecătorești, clădirile noi ale sediilor judecătoriilor de prim nivel au fost identificate.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia zilei lucrătorului Procuraturii
29.01.2019
Stimate domnule procuror general, stimați procurori și angajați ai Procuraturii,
    
 
Bilanțul activității sistemului penitenciar în anul 2018
25.01.2019
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat raportul activității pentru anul 2018.
    
 
Anunț privind organizarea și desfășurarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciar
24.01.2019
Anunț privind organizarea și desfășurarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciarPotrivit pct. 17 alin. 1) din Regulamentul privind activitatea Comisiei de calificare și evaluare a experților judiciari, aprobat prin Hotărârea Guvernului Nr. 1411 din 27.12.2016, Ministerul Justiției anunță organizarea examenului de calificare pentru atribuirea calității de expert judiciarLa examenul de calificare sunt admise persoanele care întrunesc condiţiile prevăzute la art. 40 şi care urmează a prezenta actele prevăzute în art. 43 din Legea nr. 68 din 14.04.2017
    
 
O nouă versiune a PIGD-ului, lansată pentru testare în 3 instanțe
21.01.2019
În perioada 21 ianuarie - 21 martie curent, va avea loc testarea noilor funcționalități ale Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD).
    
 
Doi candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor
18.01.2019
Ministerul Justiției a examinat 3 dosare depuse la concursul pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile. 2 candidați sunt admiși la interviu.
    
 
Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului
17.01.2019
Ministerul Justiției este gazda unei noi runde a dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană privind respectarea drepturilor omului.
    
 
Bilanțul activității Probațiunii în anul 2018
16.01.2019
Inspectoratul Național de Probațiune (INP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat bilanțul activității în anul 2018, direcțiile prioritare și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în anul curent.
    
 
Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul de probațiune
12.01.2019
Stimaţi funcționari din cadrul sistemului de probațiune,
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9347403     Soluție
 
Servicii
Close