Prima / Noutăţi / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu prilejul consemnării a 25 de ani de la înființarea Procuraturii Republicii Moldova
29.01.2017
Cu prilejul acestui eveniment, îmi exprim recunoștința pentru eforturile depuse de întregul colectiv al Procuraturii Republicii Moldova, pentru răbdarea, perseverența și contribuția personală în implementarea reformelor.
    
 
Vladimir Cebotari: Din 2016 s-a făcut un salt calitativ pentru a fortifica supremația legii
27.01.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat astăzi la ceremonia organizată cu ocazia aniversării celor 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.
Rodion Guștiuc     
 
Consiliul Europei va susține Strategiile Probațiunii și Penitenciarelor
26.01.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut astăzi o întâlnire oficială cu directorul pentru drepturile omului de la Consiliul Europei (CoE), Christos Giakoumopoulos, discutând despre prioritățile din acest an pe sectorul justiției și posibilitățile de a sprijini implementarea documentelor aprobate în procesul reformelor.
Rodion Guștiuc     
 
25 de câștigători ai concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar și-au ales teritoriul de activitate
23.01.2017
Comisia de concurs a decis repartizarea după teritoriu a locurilor vacante pentru funcția de notar public, conform punctajelor acumulate la proba scrisă și cea orală.
Rodion Guștiuc     
 
4 contestații, depuse de candidații la concursul pentru schimbarea teritoriului de activitate a notarului, au fost respinse
23.01.2017
    
 
Ministerul Justiției este îngrijorat de starea lucrurilor în domeniul siguranței la trafic
20.01.2017
Astăzi, a fost lansată campania de prevenire a consumului băuturilor alcoolice la volan: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă", desfășurată în perioada 20-27 ianuarie, în toate raioanele din țară.
Rodion Guștiuc     
 
Lansarea campaniei sociale
19.01.2017
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la lansarea campaniei de prevenire a consumului băuturilor alcoolice la volan: „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă".
Rodion Guștiuc     
 
Distribuirea locurilor de activitate pentru învingătorii concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar.
19.01.2017
Distribuirea locurilor de activitate pentru învingătorii concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar.
    
 
Anunţ privind eliberarea autorizaţiei de traducător şi sau interpret
19.01.2017
Informație în atenția persoanelor care au promovat examenul de atestare a interpreţilor şi/sau traducătorilor (sesiunea de toamnă 2016)
    
 
Mai mulți câștigători ai concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar
18.01.2017
Comisia de concurs a decis promovarea altor 9 candidați, adițional celor 16 anunțați de Ministerul Justiției pe 9 ianuarie curent.
Rodion Guștiuc     
 
Rezultatele examinării contestațiilor etapei a doua a concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar
17.01.2017
Rezultatele examinării contestațiilor etapei a doua a concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar
    
 
Ministerul Justiției solicită feedback privind funcționalitatea site-ului legis.md
17.01.2017
Cetățenii sunt îndemnați să prezinte sugestii, opinii, obiecții de rigoare pentru dezvoltarea și perfecționarea Registrului de stat al actelor juridice al Republicii Moldova (www.legis.md).
Rodion Guștiuc     
 
PRECIZARE
16.01.2017
Ministerul Justiției informează referitor la avizul Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie" pentru proiectul de Lege privind simplificarea procedurii civile.
Rodion Guștiuc     
 
43 de contestații depuse de către candidații la locurilor vacante de notar
12.01.2017
Comisia de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar informează că va examina vineri, 13 ianuarie curent, 43 contestații depuse privind rezultatele etapei a doua a examenului de accedere în profesie, termenul limită fiind luni, 16 ianuarie.
Rodion Guștiuc     
 
Rezultatele examenului de atestare a traducătorilor şi interpreților autorizați (sesiunea de toamnă 2016)
12.01.2017
Rezultatele examenului de atestare a traducătorilor şi interpreților autorizați
    
 
16 câștigători ai concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar
10.01.2017
Comisia de concurs a decis promovarea a 16 candidați din 67, conform punctajelor obținute de ei la proba scrisă și cea orală.
Rodion Guștiuc     
 
Rezultatele la etapa a doua a concursului pentru ocuparea functiilor vacante de notar
09.01.2017
Rezultatele la etapa a doua a concursului pentru ocuparea functiilor vacante de notar
    
 
Ministerul Justiției încurajează contribuția celor interesați în elaborarea PNADO III
06.01.2017
Asigurarea, continuitatea și promovarea respectării drepturilor omului constituie una dintre prioritățile majore ale Ministerului Justiției (MJ), or, domeniul drepturilor omului reprezintă o componentă esenţială a unei societăți democratice.
    
 
Lista învingătorilor concursului pentru schimbarea teritoriului de activitate a notarului
05.01.2017
Ministerul Justiției face publică lista învingătorilor concursului pentru schimbarea teritoriului de activitate a notarului.
    
 
Detalii logistice despre concursul pentru suplinirea locurilor vacante de notar (proba interviului)
04.01.2017
Anunț privind prezentarea candidaților la proba verbală (interviul) din cadrul concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar, pe 05.01.2017 și 06.01.2017.
    
 
Numărul locurilor pentru schimbarea teritoriului de activitate a notarului a fost reactualizat
03.01.2017
Ministerul Justiției reactualizează numărul locurilor declarate vacante, expuse la concursul public pentru schimbarea teritoriului de activitate a notarului.
Rodion Guștiuc     
 
Aproape 500 de organizații necomerciale pot beneficia în 2017 de Legea 2%
02.01.2017
413 asociații obștești, fundații, instituții private și 71 culte religioase și părțile componente ale acestora au fost înregistrate de Ministerul Justiției în lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru anul 2017.
Rodion Guștiuc     
 
Moratoriu la controale de stat
29.01.2016
La ședința Guvernului din 27 ianuarie curent, Prim-ministrul dl Pavel FILIP, a solicitat instituirea unui moratoriu la controale de stat asupra agenților economici. Inițiativa fiind generată de abuzurile admise de organele de control, numărul excesiv al acestora și anumite suspiciuni
    
 
Ministerul Justiției anunță concurs privind selectarea agentului guvernamental
29.01.2016
Ministerul Justiției anunță concurs pentru selectarea candidaților la funcția de Agent guvernamental, termenul de depunere a actelor pentru a participa la concurs este 10 februarie 2016. În conformitate cu prevederile Legii din 30 iulie 2015 cu privire la Agentul guvernamental, Guvernul
    
 
Anunț privind lansarea consultărilor publice cu referință la proiectul Planului național de acțiuni în domeniul drepturilor omului (PNADO) intermediar 2016
28.01.2016
Asigurarea respectării drepturilor omului reprezintă o componentă esenţială a unei societăți democratice şi totodată o condiţie indispensabilă a unei dezvoltări durabile. La etapa actuală problematica drepturilor omului se află în atenţia opiniei publice mondiale, reprezentând şi una dintre principalele preocupări
    
 
Măsuri întreprinse de Ministerul Justiției pentru recuperarea prejudiciului cauzat Republicii Moldova de către înalți funcționari de stat
27.01.2016
Ministerul Justiţiei, din numele Republicii Moldova, a lansat în premieră acţiuni civile în regres contra persoanelor fizice care ocupă înalte funcții de stat - în sistemul judecătoresc, în organele procuraturii, precum și în alte structuri ale administrației publice - ale
    
 
În atenția reprezentanților mass-media
26.01.2016
Miercuri, 27 ianuarie, 2016, ora 09:00 reprezentanții mass-media sunt invitați la un briefing susținut de Vladimir Cebotari, ministrul Justiției. În cadrul evenimentului, vor fi date curs unor informații de o deosebită importanță. Evenimentul va avea loc în sala
    
 
Comunicat privind înlocuirea măsurii preventive pe cauză penală a doamnei Victoria Pruteanu
22.01.2016
Comunicatprivind înlocuirea măsurii preventive pe cauză penală a doamnei Victoria Pruteanu
    
 
Pentru persoanele interesate
22.01.2016
ComunicatPrivind intentia de inregistrare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Ministerul Justiției va respecta și contribui maxim pentru dezvoltarea dreptului la libera asociere în partide și alte societăți politice.Acest drept fundamental se va respecta cu maximă responsabilitate, indiferent de furtunile politice.În acest context comunicăm că la 23 decembrie 2015, în adresa Ministerului Justiției a parvenit setul de acte cu privire la înregistrarea modificărilor la Statutul și la organele de conducere și control ale Partidului politic "Partidul Forța Poporului".Examinînd actele depuse, în
    
 
Se anunță lansarea concursului național de procese de judecată simulate în domeniul drepturilor omului
22.01.2016
STUDENŢILOR UNIVERSTIARI ȘI MASTERANZILORFACULTĂŢII DE DREPT DINUNIVERSITĂŢILE REPUBLICII MOLDOVA Stimați Studenți!Proiectul UE privind susținerea coordonării reformei în sectorul justiției din Republica Moldova, Ministerul Justiției și Ministerul Educației ale Republicii Moldova au plăcerea de a anunța lansarea concursului național de procese de
    
 
1 2 3 4 »»

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4212467     Implementare Trimaran
 
Servicii
Close