Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Consolidarea răspunsului sistemului de justiţie penală la cazurile de infracţiuni privind viaţa sexuală – realizare importantă a Ministerului Justiţiei
27.11.2020
Ministerul Justiției a elaborat și a remis spre examinare și aprobare în ședință de Guvern, proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, în partea ce ține de asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală.
    
 
Proiectul Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia a fost adoptat de Parlament
26.11.2020
Astăzi, 26 noiembrie 2020, a fost votat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Proiectul de Lege pentru aprobarea Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia.
    
 
Ministerul Justiției salută decizia Uniunii Europene de alocare a 50 mil euro pentru Republica Moldova
25.11.2020 - 
Ministerul Justiției aduce sincere mulțumiri Uniunii Europene pentru suportul acordat și își va executa în continuare cu bună-credință angajamentele asumate conform domeniului de competență.
    
 
Ministerul Justiției lansează concursul cu genericul "Violența împotriva femeilor în culoare și în eseu"
25.11.2020
La data de 25 noiembrie 2020, în contextul lansării campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, Ministerul Justiției anunță desfășurarea unui concurs de desen și a unui concurs de eseu, care vor avea ca subiect fenomenul violenței împotriva femeilor și fetelor.
    
 
Prevenirea și combaterea actelor de violență împotriva femeilor – prerogativa Ministerului Justiției
25.11.2020
În contextul declarării la 25 noiembrie de către Organizația Națiunilor Unite a Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, a fost lansată campania la nivel global, cât și național de „16 Zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor
20.11.2020
Celebrarea la data de 20 noiembrie, începând cu anul 1989, a aniversării adoptării Convenției cu privire la Drepturile Copilului, precum și marcării sărbătoririi Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului de către Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), îmi conferă distinsa oportunitate de a-mi exprima sentimentul sincer de susținere și îndemn de consolidare durabilă a protejării drepturilor copiilor, celor care sunt mai slabi, mai neajutorați, mai vulnerabili și mai în dificultate decât noi maturii.
    
 
Acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor, precum și pentru încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase vor fi sancționate mai dur
20.11.2020
Astăzi, 20 noiembrie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului a fost votat în unanimitate în două lecturi, proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, și anume art. 222 din Codul penal și art. 54 din Codul contravențional, în vederea ajustării sancțiunilor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor și încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Contribuția Programului USAID pentru Justiție Transparentă în modernizarea și transparentizarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova
19.11.2020
Sistemul judecătoresc din Republica Moldova a beneficiat de asistență în valoare de 7.5 milioane de dolari, din partea poporului american, pentru implementarea mai multor soluții IT de ultimă generație și consolidarea capacităților instituționale în sectorul justiției.
    
 
Amicus Curiae emis de către Comisia de la Veneția și Directoratul General al Drepturile Omului și Statul de Drept al Consiliului Europei referitor la proiectul de amendamente constituționale privind Consiliul Superior al Magistraturii
17.11.2020
La 16 noiembrie 2020, Comisia de la Veneția și Directoratul General al Drepturile Omului și Statul de Drept al Consiliului Europei au prezentat Amicus Curiae referitor la proiectul de amendamente constituționale privind Consiliul Superior al Magistraturii, elaborat la solicitarea Curții Constituționale a Republicii Moldova din 9 octombrie 2020.
    
 
Evaluarea mecanismului privind activitatea și componența Consiliului Superior al Procurorilor de către Ministerul Justiției și Consiliul Europei
12.11.2020
Astăzi, 12 noiembrie 2020, pe platforma proiectului „Acțiune împotriva Corupției în Republica Moldova”, finanțat de Biroul pentru Afaceri Juridice şi Combaterea Traficului de Droguri (INL) al Departamentului de Stat al SUA și implementat de către Consiliul Europei, Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o discuție cu dl James Hamilton și dna Mjriana Visentin, experți ai Consiliului Europei.
    
 
Ei sunt eroii zilei: au donat sânge pentru salvarea lui Vlad Ciobanu - „Eminescu” din creația lui Emil Loteanu
11.11.2020
Astăzi, 11.11.2020, patru funcționari din cadrul sistemului administrației penitenciare, care au întrunit criteriile de eligibilitate, au răspuns afirmativ îndemnului Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi de a acorda susținere, prin donare de sânge, actorului Vladimir Ciobanu, internat cu leucemie acută în România.
    
 
Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Conferinței Miniștrilor Justiției ai statelor membre ale Consiliului Europei cu genericul "Independența justiției și statul de drept"
10.11.2020
La data de 9 noiembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Videoconferinței Miniștrilor Justiției ai statelor membre ale Consiliului Europei cu genericul "Independența justiției și statul de drept".
    
 
Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Radu Foltea a participat la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Juridice și Drepturile Omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
10.11.2020
La data de 9 noiembrie 2020, s-a întrunit în regim de videoconferință, Comisia pentru Afaceri Juridice și Drepturile Omului (APCE).
    
 
Ministerul Justiției susține sistemul medical din Republica Moldova în lupta cu COVID-19
06.11.2020
Astăzi, 6 noiembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, împreună cu angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor și Inspectoratului Național de Probațiune au participat la acțiunea de donare de sânge, plasmă și plasmă convalescentă la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din municipiul Chișinău.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin
05.11.2020
La data de 5 noiembrie 2020, a avut loc întrevederea dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.
    
 
Sancționarea mai dură a persoanelor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor, precum și pentru încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase
05.11.2020
Astăzi, 5 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobat proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, și anume art. 222 din Codul penal și art. 54 din Codul contravențional, în vederea ajustării sancțiunilor pentru acțiunile de profanare a mormintelor și a monumentelor și încălcarea legislaţiei cu privire la cultele religioase, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan
05.11.2020
Astăzi, 5 noiembrie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevshi a avut o întrevedere cu E. S. Jivan Movsisyan, Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova.
    
 
Evaluarea cadrului legislativ/ instituțional cu privire la funcționarea și componența Consiliului Superior al Magistraturii – pe ordinea de zi a Ministerului Justiției
05.11.2020
Astăzi, 5 noiembrie 2020, pe platforma proiectului „Acțiune împotriva Corupției în Republica Moldova”, finanțat de Biroul pentru Afaceri Juridice şi Combaterea Traficului de Droguri (INL) al Departamentului de Stat al SUA și implementat de către Consiliul Europei Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a avut o discuție cu Domnul Felipe Marques, expert al Consiliului Europei, judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii din Portugalia.
    
 
Ministerul Justiției a recepționat cererea Ministerului Justiției din România privind extrădarea cet. Mihai (Rizea) Cristian, pentru executarea sentinței penale
05.11.2020
La 04.11.2020 Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției au informat Ministerul Justiției al Republicii Moldova despre reținerea, la data 03.11.2020, a cet. Mihai (Rizea) Cristian, anunțat în căutare internațională de către autoritățile române, care a fost condamnat prin sentința penală nr. 680 din 07.12.2017, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani și 8 luni privațiune de libertate, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de Codul penal al României.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Aniversării a 70 de ani de la semnarea Convenției Europene a Drepturilor Omului
04.11.2020
Celebrarea a 70 de ani de la semnarea Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO), constituie un eveniment inedit de reconfirmare a rolului important al CEDO în consolidarea justiției la nivel global.
    
 
Fortificarea cooperării bilaterale între Ambasada Federației Ruse și Ministerul Justiției
29.11.2019
În cadrul întrevederii din 29 noiembrie 2019, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Vasnețov Oleg Vladimirovici a felicitat Ministrul justiției Fadei Nagacevschi cu desemnarea sa în noua funcție, urându-i mult succes în realizarea tuturor obiectivelor ce țin de activitatea pe care o desfășoară.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan - o nouă oportunitate în dezvoltarea durabilă a sectorului justiției
29.11.2019
La data de 29 noiembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan.
    
 
Întrevederea Ministrului justiției cu Responsabilul pe supremația legii OSCE/ODIHR și reprezentanții Misiunii OSCE în Republica Moldova
28.11.2019
Astăzi, 28 noiembrie curent, la sediul Ministerului Justiției a avut loc o întrevedere a Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu Responsabilul pe supremația legii OSCE/ODIHR, Ola Quarnstrom și reprezentanții Misiunii OSCE în Republica Moldova.
    
 
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Halil Gürol Sökmensüer
28.11.2019
La data de 27 noiembrie curent, Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Excelența sa Halil Gürol Sökmensüer.
    
 
Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești a adresat un mesaj de felicitare Ministrului Justiției cu prilejul învestirii în funcție
27.11.2019
Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești (UNEJ), Valeriu Devderea a adresat un mesaj de felicitare ministrului justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul numirii în funcție.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a primit un mesaj de felicitare din partea Reprezentantei de Țară UNICEF Moldova, Desiree Jongsma
27.11.2019
În adresa Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi a venit un mesaj de felicitate din partea Reprezentantei de Țară UNICEF Moldova, Desiree Jongsma cu prilejul învestirii în funcţia de Ministru al Justiției al Republicii Moldova.
    
 
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei Gabriella Battaini-Dragoni
26.11.2019
La 25 noiembrie 2019, la Strasbourg, Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei Gabriella Battaini-Dragoni.
    
 
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi în discuții bilaterale cu oficialii Consiliului Europei
26.11.2019
În cadrul vizitei de lucru la Strasbourg, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o serie de întrevederi cu oficialii Consiliului Europei pe marginea proiectelor de cooperare și priorităților actuale în domeniul reformei justiției.
    
 
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio
25.11.2019
În contextul vizitei la Strasbourg, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene de la Veneția, Gianni Buquicchio.
    
 
Ambasadorul Republicii Azerbaidjan a adus sincere felicitări Ministrului justiției
22.11.2019
Ambasadorul Republicii Azerbaidjan, Excelența sa, Osmanov Gudsi a adus sincere felicitări Ministrului justiției, Fadei Nagacevschi cu ocazia numirii sale în funcție.
    
 
1 2 3 4 5 6 7 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10469927     Soluție
 
Servicii
Close