Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei de naștere a Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi
30.12.2020
Mult stimate Ministru al Justiției, Domnule Fadei NAGACEVSCHI,Cu prilejul aniversării Zilei Dumneavoastră de naștere întregul colectiv al Ministerului Justiției Vă adresează cele mai calde, sincere și distinse felicitări, însoțite de multă sănătate, inspirație, apreciere, încredere, liniște sufletească, bunăstare în familie, precum și multă putere de a crea, și în continuare, lucruri tot atât de frumoase.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul sărbătorilor de iarnă
24.12.2020
    
 
Ministerul Justiției anunță concursul național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
24.12.2020
Astăzi, 24 decembrie 2020, Ministerul Justiției anunță organizarea concursului național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
    
 
Ministerul Justiției lansează campania „Miracolul sărbătorilor de iarnă există - Miracolul ești Tu!"
23.12.2020
Și în acest an, în ajunul sărbătorilor de iarnă, Ministerul Justiției lansează campania de susținere a copiilor defavorizați din întreaga țară: „Miracolul sărbătorilor de iarnă există - Miracolul ești Tu!".
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei funcționarului public cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare
19.12.2020
Stimați colaboratori ai sistemului penitenciar,Stimați colegi,Sărbătoarea profesională „Ziua funcționarului public cu statut special din cadrul sistemului administrației penitenciare”, îmi conferă deosebita onoare de a Vă adresa cele mai sincere și alese felicitări, multă sănătate, prosperitate în familiile fiecăruia, încredere și putere în crearea lucrurilor cât mai inspirate și frumoase.
    
 
Decernarea premiilor învingătorilor Concursului „Violența împotriva femeilor în culoare și în eseu” lansat de către Ministerul Justiției
14.12.2020
Astăzi, 14 decembrie 2020, au fost premiați învingătorii concursului cu genericul „Violența împotriva femeilor în culoare și în eseu” lansat de către Ministerul Justiției în cadrul campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.
    
 
Ședința de coordonare asupra implementării „Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni” al acesteia
11.12.2020
Astăzi, 11 decembrie 2020, Ministerul Justiției în parteneriat cu echipa proiectului Uniunii Europene „Suport pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției”, au organizat o ședință, în regim on-line, de coordonare aferentă priorităților instituționale și sectoriale care derivă din „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia”.
    
 
Mesaj al Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului
10.12.2020
Celebrarea la 10 decembrie a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, instituită odată cu adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în anul 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului, constituie un eveniment inedit de reconfirmare a rolului important de consolidare a instituției și mecanismului de protecție al drepturilor omului la nivel global, în vederea neadmiterii încercării de diminuare a demnității și valorii persoanei umane.
    
 
Mesajul Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei internaționale anticorupție
09.12.2020
În fiece an, la data de 9 decembrie, este celebrată Ziua internațională anticorupție, care este destinată să consolideze și să fortifice eforturile în lupta cu fenomenul de corupție.
    
 
Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției
03.12.2020
Astăzi, 3 decembrie 2020, Curtea Constituțională a emis avizul la proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova care este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac.
    
 
Extinderea comunităților terapeutice pentru deținuții dependenți de droguri în cadrul penitenciarelor din întreaga țară
01.12.2020
Aprobarea, la data de 30 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a proiectului hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de Lege pentru completarea Codului de executare al Republicii Moldova nr. 443/2004 (comunitatea terapeutică) reprezintă o avansare în vederea extinderii acestor comunități terapeutice destinate deținuților dependenți de droguri în cadrul penitenciarelor din întreaga țară.
    
 
Ministerului Justiţiei consolidează răspunsul sistemului de justiţie penală la cazurile de infracţiuni privind viaţa sexuală
01.12.2020
La data de 30 noiembrie 2020, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobat proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, în partea ce ține de asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală.
    
 
Ministerul Justiției a ajustat și fortificat mecanismul de evaluare a candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
01.12.2020
În cadrul ședinței de Guvern din 30 noiembrie 2020, a fost aprobat proiectul Hotărârii de Guvern privind instituirea Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO și aprobarea Regulamentului privind modul de organizare şi desfășurare a concursului pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul sărbătorilor de iarnă
27.12.2019
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru în raionul Fălești
27.12.2019
La data de 26 decembrie 2019, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru în raionul Fălești.
    
 
„Miracolul sărbătorilor de iarnă există - Miracolul ești Tu!"
26.12.2019
În contextul campaniei „Miracolul sărbătorilor de iarnă există - Miracolul ești Tu!", Ministerul Justiției, a adus bucuria sărbătorilor de iarnă la două familii social vulnerabile din s. Răscăieții-Vechi, r-nul Ștefan-Vodă, o familie cu 6 copii, fiind la îngrijirea unei vecine, iar altă familie cu 4 patru copii crescuți doar de mama lor.
    
 
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko în vizită la Ministerul Justiției
23.12.2019
La data de 20 decembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi și Ambasadorul UE în Republica Moldova, E. S. Peter Michalko, Înaltul Consilier al UE pe domeniul justiției și procuraturii, Satu Seppanen și managerul proiectului "Suport pentru prevenirea si combaterea eficienta a corupției in sectorul justiției", Eduard Pesendorfer.
    
 
Justiția în ochii copiilor
20.12.2019 - 20.12.2019
O expoziție de lucrări artistice în acuarelă și creion colectate de Institutul Național al Justiției sunt expuse în incinta Ministerului Justiției.
    
 
Parteneriatul durabil dintre Ambasada SUA și Ministerul Justiției
20.12.2019 - 20.12.2019
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan au avut la data de 19 decembrie 2019 o întrevedere în cadrul căreia au fost discutate subiecte ce țin de unele aspectele ale conceptului reformei justiției.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în vizită în raionul Florești
19.12.2019 - 19.12.2019
La 19 decembrie 2019 Ministrul Justiției a efectuat o vizită de lucru în raionul Florești.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în dialog continuu cu partenerii de dezvoltare
19.12.2019 - 19.12.2019
Astăzi, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi s-a întrunit cu experții proiectului „Suport pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției" - Erik Minnegheer și Katya Dormisheva.
    
 
Vizita Rectorului Academiei de Justiție din Armenia, Serghey Arakelyan la Ministerul Justiției
19.12.2019 - 19.12.2019
La data de 18 decembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu rectorul Academiei de Justiție din Armenia, Sergey Arakelyan și directorul Institutului Național de Justiție (INJ) din Republica Moldova, Diana Scobioală.
    
 
Participarea Ministerului Justiției la cea de-a 20-a Reuniune a Platformei Multilaterale a Parteneriatului Estic pentru Consolidarea Instituțiilor și Buna Guvernare
17.12.2019
La data de 17 decembrie 2019 a avut loc cea de-a 20-a Reuniune a Platformei Multilaterale a Parteneriatului Estic pentru Consolidarea Instituțiilor și Buna Guvernare (Belgia, Bruxelles).
    
 
Întrevederea Prim-Ministrului, Ion Chicu și Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Linos-Alexandre Sicilianos
17.12.2019
Prim-Ministru, Ion Chicu împreună cu Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul vizitei la Strasbourg, au avut o întrevedere cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu reprezentanții Misiunii USAID în Moldova și reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii, Ambasada SUA în Republica Moldova
16.12.2019
La data de 13 decembrie 2019, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova și cu reprezentanții Secției justiție penală și aplicarea legii (INL) ai Ambasadei SUA în Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Echipei de Țară a ONU
16.12.2019
La data de 13 decembrie 2019, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu coordonatorul rezident al Echipei de Țară al ONU în Moldova, Simon Springett; reprezentantul PNUD, Valeria Ieseanu; reprezentanta UN Women Moldova, Ira Cebotari; precum și cu reprezentanta Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, Bea Ferenci.
    
 
Întrevederea Ministrului justiției, Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff
13.12.2019
Astăzi, 13 decembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului justiției, Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.
    
 
Vizita Ministrului justiției, Fadei Nagacevschi în raionul Ungheni
12.12.2019
Minstrul justiției, Fadei Nagcevschi a efectuat la data de 12 decembrie 2019, o vizită de lucru în raionul Ungheni.
    
 
Ministerul Justiției invită reprezentanții societății civile și alți actori interesați la o discuție publică asupra proiectului de lege cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii
11.12.2019
În data de 13 decembrie 2019, ora 15:00, Ministerul Justiției invită reprezentanții societății civile și alți actori interesați la o discuție publică asupra proiectului de lege prin care sunt operate unele modificări în Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.
    
 
Ministrul justiției a participat la inaugurarea sculpturii dedicate femeilor - victime ale violenței în familie
10.12.2019
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a participat la data de 10 decembrie 2019, la evenimentul de inaugurare a sculpturii consacrat tuturor femeilor care și-au pierdut viața în urma violenței în familie. 
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10470005     Soluție
 
Servicii
Close