Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Donația Ministerului Justiției pentru Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău
19.03.2020
Astăzi, 19 martie 2020, conducerea Ministerului Justiției a demonstrat solidaritate cu toți cei care luptă cu virusul nemilos COVID-19 care atacă sănătatea persoanelor și a venit cu o acțiune nobilă, o donație care constă în oferirea a 45 de mii de măști de protecție Institutului de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău.
    
 
Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova au aprobat Planul de acțiuni privind justiția juvenilă
11.03.2020
Astăzi, 11 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanta de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Desiree Monique Jongsma.
    
 
Continuarea consultărilor publice privind proiectul noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
10.03.2020
La data de 10 martie 2020, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor și Procuraturii Generale.
    
 
E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova în vizită la Ministerul Justiției
09.03.2020
În cadrul întrevederii de astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Zhang Yinghong au discutat despre prioritățile activității ministerului, precum și despre unele aspecte ce țin de domeniul justiției.
    
 
Ministerul Justiției și ABA ROLI în Moldova vor organiza seminare de instruire
09.03.2020
Astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanții A.O. Reprezentanța Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii din Moldova (ABA ROLI Moldova), care și-a început activitatea în anul 1993, promovând supremația legii și accesul liber la justiție.
    
 
Vizita Ministrului Justiției în raionul Ștefan-Vodă
06.03.2020
La data de 6 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Consiliul Raional Ștefan-Vodă.
    
 
Mesaj de felicitare
06.03.2020
Stimate Doamne și Domnișoare, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie, Vă adresăm sincere urări de sănătate, bună dispoziție și împlinire sufletească.
    
 
Ministerul Justiției susține competitivitatea în rîndul studenților facultăților de drept din întreaga țară
06.03.2020
La 6 martie curent, Ministerul Justiției a fost gazda Concursului Național al Studenților în Drept, etapa I, eveniment organizat de ELSA în Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a demarat procesul de consultare publică a proiectului noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
05.03.2020
La data de 5 martie 2020 a avut loc ședința de lucru, la care au participat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai instanțelor de judecată, precum și reprezentanți ai societății civile și partenerilor de dezvoltare.
    
 
E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova în vizită la Ministerul Justiției
05.03.2020
Întrevederea din 5 martie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova
05.03.2020
La data de 5 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut întrevedere cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova
04.03.2020
Astăzi, 4 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Ambasada Armeniei în Republica Moldova
04.03.2020
La data de 3 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Armeniei în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.
    
 
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor-2020” organizat în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca
03.03.2020
La data de 3 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor - 2020” care a avut loc în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca.
    
 
Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei „Donează o carte pentru un penitenciar”
03.03.2020
Astăzi, 3 martie 2020, Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei de colectare a cărților în sprijinul penitenciarelor din țară – „Donează o carte pentru un penitenciar”.
    
 
Modificarea legislației privind impozitarea activității profesioniștilor din domeniile conexe justiției - pe ordinea de zi a Ministerului Justiției
02.03.2020
Astăzi, 2 martie curent, Secretarul de Stat, Radu Foltea a prezidat o nouă ședință de lucru cu participarea reprezentanților profesioniștilor din domeniile conexe justiției: avocați, notari, executori judecătorești, administratori autorizați, mediatori.
    
 
Expoziția de mărțișoare organizată în cadrul Ministerului Justiției
02.03.2020
O expoziție de mărțișoare confecționate manual de către deținuții unor penitenciare din țară, precum și de către colaboratorii Administrației Naționale a Penitenciarelor întâmpină angajații și vizitatorii Ministerului Justiției.
    
 
Experiența, provocările și cele mai bune practici în domeniul medierii comerciale din Republica Moldova
27.03.2019
Astăzi a fost lansată o nouă etapă a proiectului în domeniul medierii și arbitrajului comercial, în prezența unui număr reprezentativ al participanților la mecanismele de soluționare alternativă a litigiilor.
    
 
Invitație de presă
26.03.2019
Reprezentanții mass-media sunt invitați la lansarea unei noi faze a proiectului intitulat „Perspectivele medierii și arbitrajului comercial în Republica Moldova”.
    
 
Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga în vizită la Ministerul Justiției
19.03.2019
Cristophe Bernasconi, Secretarul general al Biroului Permanent al Conferinței de la Haga privind dreptul internațional privat a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Victoria Iftodi.
    
 
Ministerul Justiției demarează procesul de elaborare a raportului intermediar privind evaluarea periodică universală a respectării drepturilor omului
18.03.2019
Ministerul Justiției începe elaborarea raportului intermediar ce vizează implementarea recomandărilor statelor membre ale ONU adresate Republicii Moldova.
    
 
Promovarea conceptului de comunitate terapeutică în penitenciare
18.03.2019
Aplicarea unor metode inovative în sistemul penitenciar pentru reabilitarea deținuților consumatori de droguri este subiectul unui eveniment organizat la Viena, (Austria) în cadrul căruia este prezentată experiența Republicii Moldova, României și Norvegiei în crearea unor comunități terapeutice în penitenciare.
    
 
Fortificarea mecanismului național de combatere a infracțiunilor motivate de ură
14.03.2019
Ministerul Justiției a fost gazda unei mese rotunde la care s-a discutat despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură.
    
 
Aplicarea mecanismului compensatoriu pentru condițiile precare de detenție
06.03.2019
Subiectul implementării noului remediu pentru soluționarea reclamațiilor privind condițiile inumane de detenție este pus în dezbatere în cadrul unui atelier de lucru organizat de reprezentanți ai Consliului Europei (CoE) la Chișinău.
    
 
Ministrul Justiției îndeamnă judecătorii să îmbunătățească actul de justiție
01.03.2019
Victoria Iftodi, ministrul Justiției a participat la Adunarea Generală a Judecătorilor.
    
 
Ministrul Justiției cere viitorilor judecători şi procurori să fie actorii schimbării în justiție
30.03.2018
„Vreau să putem conta pe mobilizarea şi implicarea dvs., să fiţi actorii schimbării, cu curaj, etică şi determinare”, este mesajul adresat de Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, absolvenţilor Institutului Naţional al Justiţiei, candidaţi la funcţiile de judecător şi procuror, în cadrul festivităţii de înmânare a diplomelor de absolvire, ce a avut loc la 30 martie 2018.
    
 
Proiect de legislație progresistă pentru organizațiile necomerciale aprobată de Guvern
28.03.2018
Proiectul noii Legi cu privire la organizațiile necomerciale, elaborat de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Guvern.
    
 
Modificări revoluționare ale Codului civil au fost aprobate de Guvern
28.03.2018
Proiectul Legii privind modernizarea Codului civil și a cadrului conex, elaborat de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Guvern.
    
 
Ce planificăm pentru a îmbunătăți justiţia din Moldova până în 2030?
24.03.2018
Traiectoria de dezvoltare a țării în perioada de până în anul 2030 se doreşte a fi modelată în baza a 10 priorităţi, ca în consecinţă să se îmbunătăţească viaţa oamenilor.
    
 
Colegiul disciplinar al judecătorilor are 2 membri noi
23.03.2018
Ministerul Justiţiei a încheiat concursul de selectare a 2 membri din partea societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9314136     Soluție
 
Servicii
Close