Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Consolidarea recomandărilor măsurilor de urgență în domeniul justiției
31.03.2021
Astăzi, 31 martie 2021, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova, cu majoritatea voturilor, a fost adoptată Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru o perioadă de 60 zile.
    
 
Consolidarea mecanismului de integritate - prioritate majoră a Ministerului Justiției și CoE
31.03.2021
Astăzi, 31 martie 2021, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Doamna Tatiana Tverdun a participat la ședința, în format on-line, cu reprezentanții CoE, în vederea evaluării prevederilor legislative, precum și, instituționale care reglementează activitatea și competențele Autorității Naționale de Integritate (ANI).
    
 
Ministerul Justiției a avizat proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind promovarea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova
26.03.2021
Astăzi, 26 martie 2021, Ministerul Justiției a avizat proiectul Acordului de grant, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, în valoare de 1, 55 miliarde Yeni japonezi privind extinderea cooperării economice japoneze în cadrul implementării proiectului privind "Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor", prin finanțarea achizițiilor de bunuri și servicii pentru Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a emis opinia legală a Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare
24.03.2021
Astăzi, 24 martie 2021, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a semnat opinia legală la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, în valoare de 92 milioane euro.
    
 
Reuniunea Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei și reprezentanții RM privind reforma sistemului judecătoresc
23.03.2021
La data de 22 martie 2021, Ministrul Justiției, Fadei NAGACEVSCHI a participat la reuniunea Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției, creat sub auspiciul Secretarului General al Consiliului Europei în 2020 pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.
    
 
Întrevederea dintre reprezentanții Ministerului Justiției și Agenției Publice Franceze, Expertise France
22.03.2021
Astăzi, 22 martie curent, a avut loc întrevederea dintre secretarii de stat ai Ministerului Justiției și reprezentanții Agenției Publice Franceze Expertise France, precum și ai Ambasadei Franței în Republica Moldova.
    
 
„Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" - campanie de caritate lansată de Ministerul Justiției
14.03.2021
De fapt, și de această dată întreg colectivul Ministerului Justiției demonstrează umanitate și solidaritate, fiind implicat activ în contextul desfășurării campaniei de caritate „Mamă cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" care este consacrată sprijinirii familiilor cu mulți copii, în care Femeia – Mamă se află în dificultate de a-și crește copiii săi și se confruntă cu probleme și griji care țin de educarea copiilor.
    
 
Întrevederea dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan
12.03.2021
Astăzi, 12 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.
    
 
Donație de măști de protecție împotriva Covid-19 oferită de către Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova
12.03.2021
La data de 11 martie curent, Ambasada Republicii Populare Chineze a demonstrat solidaritate și sprijin în prevenirea și combaterea virusului de Covid-19.
    
 
Ședința operativă convocată de către Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și directorii penitenciarelor din întreaga țară
11.03.2021
Astăzi, 11 martie 2021, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a convocat, în ședință de lucru, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii direcțiilor generale și directorii penitenciarelor din întreaga țară.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong
11.03.2021
La data de 11 martie curent Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.
    
 
Mesaj de condoleanțe al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi privind decesul avocatului Veaceslav Țurcan
11.03.2021
Îmi exprim sincera și profunda tristețe și durere pentru trecerea neașteptată în neființă a colegului nostru, avocatul și apărătorul drepturilor și libertăților ale omului, Domnul Veaceslav Țurcan, care a fost răpus la data de 10 martie curent de acest virus nemilos și ucigaș Covid-19.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacesvschi cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie
08.03.2021
Ziua Internațională a Femeii - 8 Martie
    
 
Un Mărțișor din suflet pentru fiecare – acțiune organizată de către Ministerul Justiției
01.03.2021
Ziua de 1 Martie semnifică sosirea celui mai frumos și grațios anotimp - Primăvara, dar totodată, este și ziua în care tradițional sunt oferite mărțișoare, un simbol care anunță și ilustrează renașterea naturii și apariția noilor speranțe ale tuturor persoanelor de a crea lucruri cât mai frumoase, pentru a face ca lumea să fie mai bună, mai înțelegătoare. ​
    
 
Donația Ministerului Justiției pentru Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău
19.03.2020
Astăzi, 19 martie 2020, conducerea Ministerului Justiției a demonstrat solidaritate cu toți cei care luptă cu virusul nemilos COVID-19 care atacă sănătatea persoanelor și a venit cu o acțiune nobilă, o donație care constă în oferirea a 45 de mii de măști de protecție Institutului de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău.
    
 
Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova au aprobat Planul de acțiuni privind justiția juvenilă
11.03.2020
Astăzi, 11 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanta de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Desiree Monique Jongsma.
    
 
Continuarea consultărilor publice privind proiectul noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
10.03.2020
La data de 10 martie 2020, în cadrul Ministerului Justiției a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Procurorilor și Procuraturii Generale.
    
 
E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova în vizită la Ministerul Justiției
09.03.2020
În cadrul întrevederii de astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Zhang Yinghong au discutat despre prioritățile activității ministerului, precum și despre unele aspecte ce țin de domeniul justiției.
    
 
Ministerul Justiției și ABA ROLI în Moldova vor organiza seminare de instruire
09.03.2020
Astăzi, 9 martie 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanții A.O. Reprezentanța Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii din Moldova (ABA ROLI Moldova), care și-a început activitatea în anul 1993, promovând supremația legii și accesul liber la justiție.
    
 
Vizita Ministrului Justiției în raionul Ștefan-Vodă
06.03.2020
La data de 6 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Consiliul Raional Ștefan-Vodă.
    
 
Mesaj de felicitare
06.03.2020
Stimate Doamne și Domnișoare, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie, Vă adresăm sincere urări de sănătate, bună dispoziție și împlinire sufletească.
    
 
Ministerul Justiției susține competitivitatea în rîndul studenților facultăților de drept din întreaga țară
06.03.2020
La 6 martie curent, Ministerul Justiției a fost gazda Concursului Național al Studenților în Drept, etapa I, eveniment organizat de ELSA în Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a demarat procesul de consultare publică a proiectului noii Strategii în sectorul justiției și a proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia
05.03.2020
La data de 5 martie 2020 a avut loc ședința de lucru, la care au participat reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai instanțelor de judecată, precum și reprezentanți ai societății civile și partenerilor de dezvoltare.
    
 
E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova în vizită la Ministerul Justiției
05.03.2020
Întrevederea din 5 martie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova
05.03.2020
La data de 5 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut întrevedere cu E. S. Ambasadorul Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova
04.03.2020
Astăzi, 4 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Ambasada Armeniei în Republica Moldova
04.03.2020
La data de 3 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Armeniei în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.
    
 
Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor-2020” organizat în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca
03.03.2020
La data de 3 martie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor - 2020” care a avut loc în cadrul Penitenciarului nr. 7-Rusca.
    
 
Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei „Donează o carte pentru un penitenciar”
03.03.2020
Astăzi, 3 martie 2020, Secretarul de Stat, Radu Foltea a participat în cadrul campaniei de colectare a cărților în sprijinul penitenciarelor din țară – „Donează o carte pentru un penitenciar”.
    
 
Modificarea legislației privind impozitarea activității profesioniștilor din domeniile conexe justiției - pe ordinea de zi a Ministerului Justiției
02.03.2020
Astăzi, 2 martie curent, Secretarul de Stat, Radu Foltea a prezidat o nouă ședință de lucru cu participarea reprezentanților profesioniștilor din domeniile conexe justiției: avocați, notari, executori judecătorești, administratori autorizați, mediatori.
    
 
1 2 3 4 5 6 7 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10470094     Soluție
 
Servicii
Close