Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Mesajul de felicitare al Ministerului Justiției cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște
30.04.2021
    
 
Prezentarea noului director al Administrației Naționale a Penitenciarelor șefilor de penitenciare din întreaga țară
28.04.2021
Astăzi, 28 aprilie 2021, în incinta Ministerului Justiției a fost organizată o ședință cu directorii de penitenciare din întreaga țară, în cadrul căreia a fost prezentat noul director al Administrației Naționale ale Penitenciarelor, Domnul Dorin Lișman.
    
 
Desemnarea noului Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor
27.04.2021
Astăzi, 27 aprilie 2021, a fost învestit în funcția de Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor Domnul Dorin Lișman.
    
 
Consolidarea reformelor în sectorul justiției penale în Republica Moldova - o prioritate majoră a Ministerului Justiției și Consiliului Europei
22.04.2021
Astăzi, 22 aprilie 2021, Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Domnul Alexandru Pleșca, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Domnul William Massolin, precum și reprezentanții altor entități publice au participat în cadrul evenimentului de lansare a proiectelor Consiliului Europei „Consolidarea reformelor din sistemul penitenciar și de probațiune, furnizarea de asistență medicală și tratarea pacienților în instituțiile de detenție din Republica Moldova” și „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”.
    
 
Fortificarea cooperării dintre Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Statul Qatar
21.04.2021
Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut, astăzi, 21 aprilie curent, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Qatar în Republica Moldova, E. S. Domnul Hamad Rashid H. M. AL-ATHBI.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova privind justiția juvenilă
21.04.2021
Astăzi, 21 aprilie curent, Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noua reprezentantă de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Doamna Maha Damaj.
    
 
De sfintele sărbători de Paște Ministerul Justiției lansează campania „Doar din Suflet"
16.04.2021
Aflându-ne în preajma sfintelor sărbători de Paște, Ministerul Justiției ține să continue acțiunile de binefacere și inițiază campania „Doar din Suflet" care este consacrată familiilor social-vulnerabile, care întâmpină dificultăți de trai, dificultăți în creșterea și educarea copiilor, familiilor care trăiesc la limita disperării.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Expertului Judiciar
14.04.2021
Stimați experți judiciari,Începând cu anul 2017, la data de 14 aprilie a devenit o tradiție să marcăm sărbătoarea profesională - Ziua Expertului Judiciar.
    
 
„Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" - campanie de binefacere lansată de Ministerul Justiției
04.04.2021
Stimați prieteni, Dragi colegi,Colectivul Ministerului Justiției a demonstrat constant sentimentul de solidaritate, umanitate, imensă mărinimie și compasiune, participând activ în cadrul campaniei de binefacere „Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă".
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”
02.04.2021
Stimați colaboratori ai Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”,Aniversarea a 30 de ani de la fondare a Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”, îmi conferă distinsa onoare de a-mi exprima cele mai alese felicitări, însoțite de sentimentul de admirație și respect deosebit pentru activitatea profesională, onestă, pentru voința, puterea, curajul, bărbăția și responsabilitatea demonstrate demn și cu deplină încredere.
    
 
Definitivarea pachetului de măsuri pe domeniul justiției pentru perioada stării de urgență
01.04.2021
Astăzi, 1 aprilie 2021, în cadrul Ministerului Justiției au avut loc consultări cu grupurile de lucru, reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Chișinău, Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național Anticorupție, Institutului Național
    
 
Reuniunea de lucru a experților naționali și Grupului de Lucru ad-hoc al Consiliului Europei pentru reforma justiţiei din Republica Moldova
29.04.2020
La 28 aprilie 2020, sub egida Ministerului Justiţiei și Secretariatului Consiliului Europei, a avut loc reuniunea de lucru, în format online, a membrilor grupului de experţi naţionali (reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Procuraturii Generale) şi Grupului de Lucru ad-hoc al Consiliului Europei pentru reforma justiţiei din Republica Moldova.
    
 
Mesaj de felicitare cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști
17.04.2020
    
 
INP a lansat programul „Drink & Drive”, obligatoriu pentru redobândirea permisului de conducere
24.04.2019
Inspectoratul Național de Probațiune (INP), autoritate din subordinea Ministerului Justiției, a demarat implementarea programului probațional „Drink & Drive” pentru primul grup de beneficiari din Chișinău, format din 6 persoane.
    
 
Proiectul strategiei de dezvoltare a sectorului justiției este lansat pentru consultare publică
15.04.2019
Ministerul Justiției lansează procesul de consultare publică a proiectului strategiei de dezvoltare a sectorului justiției pentru anii 2019-2022.
    
 
Conferință internaţională organizată la Chișinău privind expertiza judiciară
12.04.2019
Cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar consemnată anual la 14 aprilie, Centrul Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), autoritate din subordonea Ministerului Justiției, a reunit peste 50 experți judiciari din Moldova, România, Ucraina, și Republica Belarus.
    
 
Paginile web ale unor instanțe judecătorești au interfață și funcționalități noi
11.04.2019
Portalul instanțelor naționale de judecată și paginile web ale celor 15 judecătorii din Republica Moldova vor fi îmbunătățite. Primele pagini web actualizate sunt deja lansate și permit un acces ușor persoanelor cu necesități speciale (de vedere și auz).
    
 
Constatări privind hotărârile CtEDO în privința Republicii Moldova, în anul 2018
05.04.2019
Raportul agentului guvernamental a fost aprobat și este publicat pe pagina web oficială – agent.gov.md, reprezentarea Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) fiind una dintre competențele Ministerului Justiției.
    
 
Guvernul a decis crearea Comisiei naționale de drept internațional umanitar
03.04.2019
Guvernul a aprobat proiectul elaborat de Ministerul Justiției privind instituirea Comisiei naționale de drept internațional umanitar.
    
 
e-Dosar judiciar - lansat pentru exploatare experimentală
01.04.2019
De astăzi, în Judecătoria Cahul și Curtea de Apel Cahul are loc exploatarea experimentală a sub-sistemului informațional e-Dosar judiciar, adaptat la noua versiune a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD).
    
 
Ministerul Justiției încurajează avocații să presteze servicii pro-bono
25.04.2018
Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a participat la discuțiile publice despre serviciile avocaților prestate gratuit, persoanelor care nu le pot achita, în interesul promovării dreptății.
    
 
Ministrul Justiției îndeamnă avocații să fie mai insistenți în apărarea drepturilor cetățenilor
25.04.2018
Victoria Iftodi, ministrul Justiției, s-a întâlnit cu reprezentanții Uniunii Avocaților din Moldova.
    
 
Agenția Servicii Publice gestionează organizațiile necomerciale
20.04.2018
Organizațiile necomerciale vor fi înregistrate și monitorizate de Agenția Servicii Publice.
    
 
Ministerele Justiției ale Republicii Moldova și Turciei au convenit să simplifice procedurile de cooperare judiciară
19.04.2018
Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere cu viceministrul Justiţiei al Turciei, Bilal Uçar.
    
 
O nouă colaborare în domeniul expertizei judiciare între Moldova și Belarus
19.04.2018
Victoria Iftodi, ministrul Justiției și Andrei Șved, președintele comitetului de stat pentru expertize judiciare a Republicii Belarus au semnat un acord de colaborare pe segmentul expertizei judiciare.
    
 
Modificări esențiale în Codul contravențional au fost aprobate de Guvern
18.04.2018
Modificările Codului contravențional, elaborate de Ministerul Justiției, au fost aprobate de Guvern.
    
 
Premieră pentru Moldova: ședințele de judecată vor fi înregistrate video
17.04.2018
Începând de astăzi, 17 aprilie 2018, este testat sistemul de înregistrare video a ședințelor de judecată.
    
 
Aprofundarea cooperării între Moldova și Belarus în domeniul expertizei judiciare
17.04.2018
Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere cu Andrei Șved, Președintele comitetului de stat pentru expertize judiciare a Republicii Belarus.
    
 
Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei
13.04.2018
Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Justiţiei al Ucrainei, Pavlo Petrenko. Oficialii au discutat despre oportunitățile de cooperare bilaterală dar și regională în contextul Parteneriatului Estic și procesului de integrare europeană.
    
 
Expertiza judiciară: prima conferință internaţională organizată la Chișinău
13.04.2018
Cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar, Centrul Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), subordonat Ministerului Justiției, a reunit peste 55 experți judiciari din Moldova, România, Ucraina, și Italia.
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10470128     Soluție
 
Servicii
Close