Prima / Noutăţi / Noutăţile Ministerului
Noutăţile Ministerului
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia sfintelor sărbători de Paști
29.04.2016
Cu ocazia sfintei sărbători a Învierii Domnului, vă urez să aveți parte de pace și armonie alături de cei dragi! Fie ca Paștile să vă aducă cele patru taine divine:încrederea, lumina, iubirea și speranţă. Deschideți-vă sufletele și primiți cu bucurie clipele de neuitat, ce vi le oferă zilnic viața.
    
 
Reacţia Ministerului Justiţiei: Eroare tehnică în lista consultativă privind actele necesare înregistrării partidului politic
28.04.2016
Ministerul Justiției vine cu anumite precizări, în calitate de reacție la declarațiile doamnei Maia Sandu, privind pretinsele condiții noi pentru înregistrarea partidelor politice.
    
 
Invitație la training-ul „Problemele dreptului concurențial”
26.04.2016
Consiliul Concurenței, în cooperare cu Ministerul Justiției și Proiectul Uniunii Europene „Suport pentru Consiliul Concurenței”, vă invită să participați la training-ul cu genericul „Problemele dreptului concurențial”, ce va avea loc pe 17 mai 2016, ora 09:00, la Radisson Blu Leogrand Hotel.
    
 
Anunț privind organizarea concursului pentru admiterea în calitate de executor judecătoresc stagiar
26.04.2016
În conformitate cu prevederile art.9 al Legii privind executorii judecătorești și p.5 al Regulamentului privind condițiile de admitere în calitate de executor judecătoresc stagiar și condițiile de efectuare a stagiului și Statutul său, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) anunță organizarea concursului pentru admiterea în calitate de executor judecătoresc stagiar.
    
 
Anunț privind organizarea dezbaterilor publice în contextul modificărilor Legii nr. 264 din 11.12.2008.
22.04.2016
Ministerul Justiţiei, întru executarea prevederilor Legii nr. 157 din 5 noiembrie 2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 264-XVI din 11 decembrie 2008, organizează dezbateri publice pe 28 aprilie 2016 cu traducătorii și/sau interpreții autorizați, precum și entitățile profesionale nemijlocit interesate.
    
 
Vladimir Cebotari: Încercăm să schimbăm lucrurile, cu puțină răbdare, prin reforme treptate și sigure
21.04.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, pe parcursul zilei de astăzi, a avut întâlniri de lucru în teren cu cetățenii din raionul Leova.
    
 
Proiectul de Lege privind modificarea cadrului normativ conex Legii cu privire la Procuratură, aprobat de Guvern
20.04.2016
În ședința de astăzi a Executivului, la propunerea Ministerului Justiției, a fost aprobată ajustarea cadrului legislativ conex la prevederile Legii cu privire la Procuratură, prin care vor fi create mecanismele necesare implementării complete și eficiente a acesteia.
    
 
Utilizarea opțională a ștampilei de către agentul economic, propusă de Ministerul Justiției
20.04.2016
Ministerul Justiției a propus spre aprobare, în ședința de astăzi a Guvernului, proiectul Legii cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative, care prevede eliminarea obligativității utilizării ștampilei de către agentul economic în activitatea sa.
    
 
Vladimir Cebotari: În acțiunile noastre trebuie să avem un dialog continuu, înțelegere și susținere de la APL-uri
19.04.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, pe parcursul zilei de 18 aprilie curent, a avut intâlniri de lucru în teren cu primarii satelor/comunelor, consilierii și vicepreședinții din raionul Orhei.
    
 
Subiectul procuraturilor specializate, în dezbateri publice la Ministerul Justiției
18.04.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la dezbaterile publice cu genericul: „Reforma Procuraturii în Republica Moldova: Procuraturile Specializate”.
    
 
Sectorul de tip deschis pentru deținutele Penitenciarului „Rusca”, inaugurat astăzi
15.04.2016
Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a participat astăzi, la inaugurarea sectorului de tip deschis, recent construit pe teritoriul instituției de detenție nr.7 – „Rusca”, din raionul Hâncești.
    
 
Hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor examenului de calificare în profesia de administrator (proba scrisă)
13.04.2016
Hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor examenului de calificare în profesia de administrator (proba scrisă)
    
 
Moldova a câștigat procesul împotriva „Komstroy” (ex „Energoalians”) la Curtea de Apel din Paris
12.04.2016
Astăzi, în ședința deliberativă, cererea depusă de Ministerul Justiției pe cazul Republica Moldova versus firma „Komstroy” din Ucraina (succesoarea de drept a „Energoalians”), a fost admisă de către Curtea de Apel din Paris (Franța). Astfel, a fost recunoscută drept ilegală sentința arbitrală adoptată pe 25 octombrie 2013 și contestată de autoritățile din țara noastră.
    
 
Procese de judecată după modelul Curții de la Strasbourg, simulate, în premieră, la Chișinău
08.04.2016
Patru echipe de studenți de la facultățile de drept ale universităților IRIM, ULIM și USM, au simulat procese de judecată în domeniul drepturilor omului, în cadrul primului concurs național, în limba engleză, organizat de Ministerul Justiției. Scopul acestei competiții finale a fost de a identifica și a susține ulterior echipa câștigătoare pentru participarea la European Human Rights Moot Court Competition din Strasbourg (Franța).
    
 
Lista registratorilor autorizați din Registrul garanțiilor reale mobiliare, făcută publică de Ministerul Justiției
08.04.2016
În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 210 din 26 februarie 2016, intrată în vigoare pe 4 aprilie curent, Ministerul Justiției face publică lista registratorilor autorizați din Registrul garanțiilor reale mobiliare, în calitate de subiecți fiind: notarii, societățile de registru, societățile de investiții care au dreptul să desfășoare activitate de custodie, depozitarul central, organizațiile de microfinanțare, Agenția de Stat pentru Protecția Intelectuală, companiile de leasing și băncile.
    
 
Viceministrul Justiției: În penitenciarele din țară sunt create condiții ca deținuții să-și dezvolte abilitățile artistice
07.04.2016
Eduard Serbenco, viceministrul Justiției, a inaugurat astăzi, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, expoziţia caritabilă cu vânzarea obiectelor confecţionate manual de condamnaţii tuturor penitenciarelor din ţară.
    
 
Amendamente la codul contravențional și cele de procedură, propuse pentru minimalizarea interpretării și aplicării abuzive a legii
07.04.2016
Proiectul Legii pentru modificarea și completarea a trei coduri juridice, propus de Ministerul Justiției, a fost aprobat astăzi de Executiv, pentru a elimina abaterile și interpretările actelor legislative.
    
 
Modificări și completări la Constituție privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii
06.04.2016
Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul Legii pentru modificarea și completareaa Constituției Republicii Moldova, propus de Ministerul Justiției, prin care se reglementează rolul, componența, atribuțiile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se stabilește termenul inițial, modul de numire și imunitatea judecătorilor.
    
 
Modificări la Constituție, propuse pentru asigurarea unei Procuraturi depolitizate, independente și imparțiale
06.04.2016
Ministerul Justiției a înaintat Executivului spre aprobare în şedinţa de astăzi Proiectul Legii pentru modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova, ce va stabili o nouă modalitate de numire în funcție a Procurorului General.
    
 
Studenții din Chișinău vor participa, în premieră, la simularea proceselor de judecată, după modelul Curții de la Strasbourg
05.04.2016
Ministerul Justiției invită reprezentanții mass-media la runda finală din cadrul primului concurs național al proceselor de judecată simulate în domeniul drepturilor omului (Moot Court).
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

     

Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție (+373 22) 20 14 20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a
PROGRAMULUI COMUN
AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI
"SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"

sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22)23 47 95
Fax: (+373 22)23 47 97
Vizitatori total: 3515888     Implementare Trimaran
 
Servicii
Close