Prima / Noutăţi / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Secretarul general al Consiliului Europei, interesat de sectorul justiției din Moldova
31.05.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a discutat despre performanțele și provocările din justiție cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei (CoE).
    
 
Un deceniu de asistență juridică a experților norvegieni în Moldova
30.05.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat astăzi la conferința finală a Misiunii Norvegiene de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM).
    
 
Ministerul Justiției a demarat procesul de creare a noii SRSJ
29.05.2017
Ministerul Justiției a reunit astăzi membrii grupului de lucru, care vor elabora noua Strategie de Reformă a Sectorului Justiției (SRSJ) pentru anii 2018-2024.
    
 
Consultări publice privind amendarea Codului civil și cadrului conex
26.05.2017
Reprezentanții mass-media și persoanele interesate sunt invitați de Ministerul Justiției la discuțiile publice cu privire la proiectul de amendare a Codului civil și cadrului conex.
Rodion Guștiuc     
 
Anunț privind data desfășurării examenului de atestare a mediatorilor
26.05.2017
Anunț privind data desfășurării examenului de atestare a mediatorilor
    
 
Ministerul Justiției dezminte informațiile apărute în presă
25.05.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul celei de-a patra Reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, după prezentarea succeselor reformei în sectorul justiției și lupta cu fenomenul corupției, a avut un dialog constructiv cu Rebecca Harms, reprezentanta delegației Euronest.
Rodion Guștiuc     
 
CEDR va susține activ Ministerul Justiției în promovarea medierii
23.05.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Centrului pentru Soluționarea Efectivă a Disputelor (CEDR) din Londra.
Rodion Guștiuc     
 
Anunţ privind organizarea examenului de atestare a interpreţilor şi traducătorilor
23.05.2017
Anunţ privind organizarea examenului de atestare a interpreţilor şi traducătorilor
    
 
Reuniunea Comisiei moldo – române pentru integrare europeană în sectorul justiției
20.05.2017
Viceministrul Justiției, Eduard Serbenco și directoarea Centrului de Armonizare a Legislației, Natalia Suceveanu, au participat la a IV-a reuniune a comisiei mixte din sectorul justiției Republicii Moldova și cel din România.
    
 
Comisia de la Veneția interesată de modificările Constituției propuse recent
18.05.2017
Proiectul de lege privind modificarea Constituției, propus de președintele Republicii Moldova, a fost discutat din punct de vedere legislativ de viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, și delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de lucru în țara noastră.
    
 
Ministerul Justiției susține campania de ocrotire a sănătății publice
16.05.2017
O campanie informativă de amploare va derula în țara noastră începând cu 21 mai 2017, pentru combaterea HIV/SIDA și comemorarea persoanelor seropozitive decedate.
    
 
Ministerul Justiției recrutează voluntari (PR)
15.05.2017
Ministerul Justiției lansează concursul de selectare a voluntarilor în comunicare și relații publice. Tinerii interesați de colaborare sunt îndemnați să expedieze aplicațiile până pe 30 mai 2017, pe adresa de e-mail: voluntari@justice.gov.md.
    
 
Două dosare depuse pentru funcția de Agent guvernamental
12.05.2017
Ministerul Justiției a încheiat preselecția dosarelor depuse la funcția vacantă de Agent guvernamental.
    
 
Centrul de Armonizare a Legislației promovează valorile UE printre liceeni
12.05.2017
Cu prilejul celebrării Zilei Europei la Chișinău, elevii claselor francofone ale Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” au avut o lecție interactivă în limba franceză, organizată de specialiștii Centrului de Armonizare a Legislației, din subordinea Ministerului Justiției.
    
 
Penitenciarele din țară continuă să fie modernizate cu suportul norvegienilor
11.05.2017
Practica detenției pe viață și evaluarea posibilității de liberare condiționată a fost recent cercetată de Ministerul Justiției și experții norvegieni, prin prisma normelor internaționale.
    
 
Revizuirea legislației electorale, în vizorul Comisiei de la Veneția
10.05.2017
Proiectul privind revizuirea legislației electorale a fost discutat de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, cu membrii delegației Comisiei de la Veneția.
    
 
Modificările Codului de Procedură Civilă, sprijinite de Fondul pentru Buna Guvernare
05.05.2017
Proiectul legii privind modificările Codului de Procedură Civilă a fost discutat de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și colegii săi, împreună cu partenerii de dezvoltare și membrii grupului de lucru.
    
 
Executori judecătorești sancționați disciplinar
05.05.2017
Colegiul disciplinar a constatat abateri comise de unii executori judecătorești. Aceștia au fost trași la răspundere disciplinară pentru încălcările comise, în baza reclamațiilor înaintate de persoane fizice și juridice.
    
 
Modificări ale Codului de Procedură Civilă, propuse pentru consultări publice
04.05.2017
Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului de Procedură Civilă. Propunerile recepționate de la instituțiile statului și societatea civilă vor fi consultate public pe 22 mai 2017, ora 9:00.
    
 
Mai multă încredere în justiție din partea societății
02.05.2017
Rezultatele unui nou sondaj sociologic au fost publicate recent de către Institutul de Politici Publice (IPP).
    
 
Ministerul Justiției publică rezultatele examenului de atestare a mediatorilor
30.05.2016
În perioada 28 - 30 mai 2016, în incinta Ministerului Justiției, s-a desfășurat examenul de atestare a mediatorilor.
    
 
Ministerul Justiției publică rezultatele probei scrise de atestare a mediatorilor
28.05.2016
Pe 28 mai 2016, în incinta Ministerului Justiției, a avut loc proba scrisă a examenului de atestare a mediatorilor.
    
 
Vladimir Cebotari: Avem încredere în schimbarea calitativă care deja se produce în justiție
27.05.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la conferința finală de prezentare a recomandărilor-cheie realizate de misiunile evaluative ale instituțiilor statului de drept (Peer Review). Oficialul a specificat că reforma sectorului justiției este subiectul din topul priorităților Guvernului Republicii Moldova.
    
 
Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate", înregistrat oficial de Ministerul Justiției
26.05.2016
În temeiul articolului 8 din Legea nr. 294 - XVI privind partidele politice, Ministerul Justiției a emis astăzi decizia nr. 175 de înregistrare a Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate", cu simbolica acestuia.
    
 
Noul viceministru al Justiției: Avem sarcina primordială să facem legi care să se aplice bine în Moldova
26.05.2016
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, numit recent în funcție de Guvern, a fost prezentat colegilor din autoritatea publică și a început activitatea după publicarea deciziei Executivului în Monitorul Oficial.
    
 
Vulnerabilitățile independenței justiției, discutate cu Bernd Fabritius de la APCE
25.05.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire oficială cu Bernd Fabritius din Germania, membrul Comisiei Juridice și Drepturile Omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), discutând despre reformele din justiție, independența acesteia și mecanismele aplicării legii în Republica Moldova.
    
 
Vladimir Cebotari: Peste 75% din acțiunile Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției sunt astăzi realizate
24.05.2016
Optimizarea hărții instanțelor judecătorești, ridicarea calității actului juridic, debirocratizarea sistemului judiciar, continuitatea reformei procuraturii, promovarea noilor instrumente de combatere a corupției, fortificarea medierii, dezvoltarea instituțională a Avocatului Poporului, reforma Curții Constituționale și E-justice sunt doar câteva din prioritățile Ministerului Justiției pentru 2016, anunțate de Vladimir Cebotari la prima ședință din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND).
    
 
Hotărârea Nr. 18 din 20 mai 2016 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși la examenul de atestare al mediatorilor şi a persoanelor neadmise la examen
23.05.2016
Ministerul Justiției publică Hotărârea Nr. 18 din 20.05.2016 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși la examenul de atestare al mediatorilor şi a persoanelor neadmise la examen.
    
 
Ședința Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept, organizată la Ministerul Justiției
23.05.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la prima ședință din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND).
    
 
Hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor examenului de calificare în profesia de administrator autorizat (proba orală)
20.05.2016
Ministerul Justiției publică hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor proba orală de la examenul de calificare în profesia de administrator autorizat
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4502010     Soluție
 
Servicii
Close