Prima / Noutăţi / Noutăţile Ministerului
Noutăţile Ministerului
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Ministerul Justiției publică rezultatele examenului de atestare a mediatorilor
30.05.2016
În perioada 28 - 30 mai 2016, în incinta Ministerului Justiției, s-a desfășurat examenul de atestare a mediatorilor.
    
 
Ministerul Justiției publică rezultatele probei scrise de atestare a mediatorilor
28.05.2016
Pe 28 mai 2016, în incinta Ministerului Justiției, a avut loc proba scrisă a examenului de atestare a mediatorilor.
    
 
Vladimir Cebotari: Avem încredere în schimbarea calitativă care deja se produce în justiție
27.05.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la conferința finală de prezentare a recomandărilor-cheie realizate de misiunile evaluative ale instituțiilor statului de drept (Peer Review). Oficialul a specificat că reforma sectorului justiției este subiectul din topul priorităților Guvernului Republicii Moldova.
    
 
Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate", înregistrat oficial de Ministerul Justiției
26.05.2016
În temeiul articolului 8 din Legea nr. 294 - XVI privind partidele politice, Ministerul Justiției a emis astăzi decizia nr. 175 de înregistrare a Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate", cu simbolica acestuia.
    
 
Noul viceministru al Justiției: Avem sarcina primordială să facem legi care să se aplice bine în Moldova
26.05.2016
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, numit recent în funcție de Guvern, a fost prezentat colegilor din autoritatea publică și a început activitatea după publicarea deciziei Executivului în Monitorul Oficial.
    
 
Vulnerabilitățile independenței justiției, discutate cu Bernd Fabritius de la APCE
25.05.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire oficială cu Bernd Fabritius din Germania, membrul Comisiei Juridice și Drepturile Omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), discutând despre reformele din justiție, independența acesteia și mecanismele aplicării legii în Republica Moldova.
    
 
Vladimir Cebotari: Peste 75% din acțiunile Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției sunt astăzi realizate
24.05.2016
Optimizarea hărții instanțelor judecătorești, ridicarea calității actului juridic, debirocratizarea sistemului judiciar, continuitatea reformei procuraturii, promovarea noilor instrumente de combatere a corupției, fortificarea medierii, dezvoltarea instituțională a Avocatului Poporului, reforma Curții Constituționale și E-justice sunt doar câteva din prioritățile Ministerului Justiției pentru 2016, anunțate de Vladimir Cebotari la prima ședință din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND).
    
 
Hotărârea Nr. 18 din 20 mai 2016 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși la examenul de atestare al mediatorilor şi a persoanelor neadmise la examen
23.05.2016
Ministerul Justiției publică Hotărârea Nr. 18 din 20.05.2016 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși la examenul de atestare al mediatorilor şi a persoanelor neadmise la examen.
    
 
Ședința Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept, organizată la Ministerul Justiției
23.05.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la prima ședință din acest an a Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND).
    
 
Hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor examenului de calificare în profesia de administrator autorizat (proba orală)
20.05.2016
Ministerul Justiției publică hotărârea Comisiei de contestare a rezultatelor proba orală de la examenul de calificare în profesia de administrator autorizat
    
 
Vladimir Cebotari: Avem deschidere mai mare în relațiile cu Găgăuzia și încredere reciprocă
19.05.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu Petras Auštrevičius, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, pe parcursul căreia au discutat aspecte ale funcționării Autonomiei Găgăuze, inclusiv punerea în aplicare a legii din 1994 privind statutul juridic special al acesteia.
    
 
Modificarea cadrului normativ privind medierea, propusă de Ministerul Justiției
18.05.2016
Ministerul Justiției a înaintat spre aprobare, în ședința de astăzi a Executivului, modificarea și completarea unor acte legislative pentru dezvoltarea procesului de mediere în domenii specifice.
    
 
Consolidarea activității Departamentului de administrare judecătorească, propusă de Ministerul Justiției
18.05.2016
Ministerul Justiției a înaintat spre aprobare, în ședința de astăzi a Guvernului, proiectul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției de administrare a instanțelor judecătorești.
    
 
CSM a aplicat Adelei Andronic sancțiunea de eliberare din funcție
17.05.2016
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în ședința de astăzi, să înainteze președintelui Nicolae Timofti propunerea de eliberare din funcție a magistratei Adela Andronic.
    
 
Decizia CtEDO scutește Moldova de plata a peste 7 milioane euro unei companii private
17.05.2016
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) din Franța a pronunțat astăzi hotărârea de satisfacție echitabilă în cazul „Norma S.R.L." contra Moldovei.
    
 
Anunț privind organizarea ședinței Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept (CNROOND)
16.05.2016
Ședința Consiliului Național pentru Reforma Organelor de Ocrotire a Normelor de Drept va avea loc pe 24 mai 2016, cu începere de la ora 14:00, în incinta Ministerului Justiției.
    
 
Vladimir Cebotari: Ascensiunea reformelor în justiție ne apropie și mai mult de UE
13.05.2016
Cu ocazia marcării Zilei Europei, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, mulțumește partenerilor de dezvoltare din UE pentru încredere, semnalele pozitive și oferă asigurări că reformele în acest domeniu sunt în ascensiune.
    
 
Centrul de Armonizare a Legislației aduce în atenția studenților bunele practici ale UE
13.05.2016
Specialiștii Centrului de Armonizare a Legislației din subordinea Ministerului Justiției al Republicii Moldova au participat la două evenimente pe parcursul săptămânii dedicate Zilei Europei, desfășurate la Chișinău.
    
 
Hotărârea Consiliului de mediere nr. 13 din 26 aprilie 2016 cu privire la stabilirea datei desfăşurării examenului de atestare
13.05.2016
Ministerul Justiției anunță hotărârea Consiliului de mediere nr. 13 din 26 aprilie 2016 cu privire la stabilirea datei desfăşurării examenului de atestare.
    
 
Anunț privind organizarea concursului de selectare a doi reprezentanți din societatea civilă în calitate de membri ai Comisiei de concurs pentru admiterea în calitate de executor judecătoresc stagiar
13.05.2016
Ministerul Justiției  anunță organizarea concursului de selectare a doi reprezentanți din societatea civilă în calitate de membri ai Comisiei de concurs pentru admiterea în calitate de executor judecătoresc stagiar.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

     

Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție (+373 22) 20 14 20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a
PROGRAMULUI COMUN
AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI
"SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"

sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22)23 47 95
Fax: (+373 22)23 47 97
Vizitatori total: 3580541     Implementare Trimaran
 
Servicii
Close