Prima / Noutăţi / Noutăţile Ministerului
Noutăţile Ministerului
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Anunț privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocaţi, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova
30.06.2016
Ministerul Justiției anunță desfăşurarea concursului pentru selectarea reprezentanţilor intereselor statului în instituţiile de arbitraj internaţionale în acţiunea înaintată de Evrobalt LLC versus Republica Moldova, pendinte la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ din Stockholm.
    
 
Cooperarea regională în reforma judiciară, discutată la Chișinău
30.06.2016
Experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina au participat la cea de-a doua rundă de întruniri a celor trei grupuri de lucru pentru dialogul regional, axat pe reforma judiciară în țările din Parteneriatul Estic.
    
 
Anunț privind registrul de evidență al activității interpretului și traducătorului autorizat
27.06.2016
Ministetrul Justiției informează traducătorii și interpreții autorizați că, începând cu 6 iulie 2016, pot să se adreseze la Î.S. Editura de Imprimare „Statistica", pentru ridicarea registrului de evidență al activității interpretului și traducătorului în conformitate cu modelul aprobat.
    
 
Mesajul de felicitare cu ocazia Zilei Funcționarului Public
23.06.2016
Colectivul Ministerului Justiției adresează un mesaj de felicitare către toți funcționarii publici ai altor instituții, cu prijelul zilei profesionale.Sărbătoare de astăzi este un motiv propice să subliniem rolul pe care îl avem în dezvoltarea Republicii Moldova și parcursul ei european.Împreună,
    
 
Justiția juvenilă, în vizorul ministerului de resort
17.06.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la conferința „O abordare interdisciplinară a justiției juvenile: standarde legale și principii psihologice".
    
 
Dezmințire: Regresul este aplicabil contra judecătorilor care interpretează sau aplică legea cu rea-voință
16.06.2016
Ministerul Justiției dezminte informațiile apărute astăzi în presă și amintește că, potrivit Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția, într-adevăr, răspunderea judecătorilor este permisă, însă numai acolo unde există o componentă mintală culpabilă a judecătorului - rea intenție sau neglijență gravă.
    
 
Lista persoanelor care vor participa la concursul de admitere în calitate de executor judecătoresc stagiar
15.06.2016
Ministerul Justiției anunță lista persoanele care sunt invitate să participe la proba scrisă a concursului de admitere în calitate de executor judecătoresc stagiar.
    
 
Proiectul Legii privind procuraturile specializate, propus de Ministerul Justiției
15.06.2016
Ministerul Justiției a înaintat Executivului spre aprobare, în şedinţa de astăzi, proiectul Legii cu privire la organizarea şi funcţionarea procuraturilor specializate: Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
    
 
Concurs extins de selectare a membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar
14.06.2016
Ministerul Justiţiei selectează membrii Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar, în conformitate cu art. 12 al. (2) din Legea nr.1453-XV din 8 noiembrie 2002 cu privire la notariat şi cu Regulamentul privind organizarea concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar, aprobat prin ordinul ministrului Justiţiei nr.170 din 30 aprilie 2009.
    
 
Anunţ privind perfectarea ştampilei traducătorului autorizat
13.06.2016
Ministerul Justiției anunță despre necesitatea perfectării ştampilei traducătorului autorizat, potrivit intrării în vigoare a modificărilor Legii nr. 264 din 11.12.2008.
    
 
Anunț privind prelungirea selectării membrilor supleanți în Colegiul disciplinar al judecătorilor
13.06.2016
Ministerul Justiţiei prelungește concursul pentru selectarea celor 4 candidați la funcția de membru supleant, în conformitate cu Regulamentul privind selectarea reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor, aprobat prin Ordinul ministrului Justiției nr. 91 din 1 februarie 2016.
    
 
Recomandări pentru pregătirea de eliberare a deținuților, sprijinite de Ministerul Justiției
10.06.2016
Inspectoratul Național de Probațiune (INP) și Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP), sprijinite de Ministerul Justiției, ar putea elabora programe comune de intervenție psiho-socială, educațională și profesională pentru pregătirea de eliberare și reintegrarea socială armonioasă a persoanelor liberate de pedepse cu închisoarea.
    
 
Evoluțiile Moldovei pe politici în domeniul drepturilor omului, discutate la Bruxelles
10.06.2016
Viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, a participat la un schimb de opinii deschis și constructiv cu privire la evoluțiile înregistrate de țara noastră în materie de politici în domeniul drepturilor omului, reformelor sectorului justiției și combaterii corupției.
    
 
Mecanism pentru prevenirea consumului abuziv de alcool, a infracțiunilor și contravențiilor, avizat pozitiv de Guvern
09.06.2016
Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, la propunerea Ministerului Justiției, proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative.
    
 
Vladimir Cebotari: Sarcinile penitenciarelor și probațiunii sunt reeducarea și resocializarea persoanelor care au comis infracțiuni
09.06.2016
O mai bună colaborare dintre sistemul penitenciar și cel al probațiunii, extinderea ofertei de programe pentru pregătirea profesională și reabilitarea deținuților, implicarea mai activă a organizațiilor societății civile - acestea sunt, potrivit participanților unei mese rotunde, organizate, astăzi, la Ministerul Justiției, câteva condiții esențiale pentru reintegrarea cu succes în societate a persoanelor liberate condiționat de pedeapsa cu închisoarea.
    
 
Reintegrarea socială a deținuților, discutată în cadrul unei mese rotunde la Ministerul Justiției
08.06.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la o masă rotundă cu participare internațională, având subiectul: „Probațiunea și penitenciarele: efort conjugat în pregătirea pentru reintegrarea socială a deținuților".
    
 
Anunț privind selectarea unui consultant național
07.06.2016
Ministerul Justiției aduce la cunoștință faptul că a fost lansat concursul pentru selectarea unui expert, cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.
    
 
Anunț privind selectarea membrilor supleanți în Colegiul disciplinar al judecătorilor
02.06.2016
Ministerul Justiţiei anunță concurs pentru selectarea a 4 candidați la funcția de membru supleant, în conformitate cu Regulamentul privind selectarea reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor, aprobat prin Ordinul ministrului Justiției nr. 91 din 1 februarie 2016.
    
 
Strategia de Dezvoltare a Sistemului Probațiunii, în dezbateri publice la Ministerul Justiției
02.06.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la ședința de consultare publică a proiectului Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Probațiunii din Republica Moldova pentru perioada 2016 - 2020.
    
 
Sărbătoarea copiilor deținutelor din Penitenciarul Rusca, inițiată de Ministerul Justiției
01.06.2016
Consilierii din cabinetul ministrului Justiției au inițiat activități distractive pentru aproape 100 de copii ai deținutelor din Penitenciarul de tip semi-închis „Rusca", raionul Hâncești.
    
 
1 2 3 4 5 6 7 »»

     

Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție (+373 22) 20 14 20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a
PROGRAMULUI COMUN
AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI
"SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"

sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22)23 47 95
Fax: (+373 22)23 47 97
Vizitatori total: 3659950     Implementare Trimaran
 
Servicii
Close