Prima / Noutăţi / Noutăţile Ministerului
Noutăţile Ministerului
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Proiectul PNADO III, supus consultărilor publice
24.06.2017
Ministerul Justiției anunță lansarea consultațiilor publice pentru proiectul celui de-al treilea document de politici ce vizează asigurarea respectării drepturilor omului în țara noastră.
    
 
Lansarea Programului pentru Justiție Transparentă în Moldova
22.06.2017
Ministerul Justiției în comun cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat un proiect pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției.
    
 
Amplificarea relațiilor dintre Moldova și Lituania în domeniul justiției
21.06.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Milda Vainiutė, din Lituania, aflată în prima vizită oficială la Chișinău.
    
 
Dialogul Moldovei cu UE privind respectarea drepturilor omului
20.06.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la reuniunea Dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în domeniul drepturilor omului.
    
 
13 candidați, admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
20.06.2017
Ministerul Justiției a examinat, astăzi, în cadrul unei ședințe, 20 de dosare depuse pentru concursul de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Donație de cărți din partea României pentru un penitenciar din capitală
19.06.2017
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au avut, astăzi, o întâlnire cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță.
    
 
Instruire privind utilizarea e-Dosar-ului, pentru actorii din justiţie
16.06.2017
Ministerul Justiției, în comun cu Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), a organizat un seminar de instruire despre sistemul informațional e-Dosar judiciar, pentru familiarizarea utilizatorilor şi o înţelegere clară a tuturor opţiunilor.
    
 
Aspecte privind minorii din detenție, cercetate de responsabili din justiție
14.06.2017
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai instituțiilor penitenciare au participat la o ședință ce vizează minorii privați de libertate.
    
 
Două dosare depuse pentru funcția de membru în Consiliul de Integritate, din partea Guvernului
13.06.2017
Ministerul Justiției a încheiat procesul de colectare a dosarelor pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului.
    
 
Concurs pentru selectarea juriștilor secunzi la Grefa CtEDO
05.06.2017
Ministerul Justiției organizează concursul de selecție a trei juriști secunzi pentru Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Se caută membru pentru Consiliul de Integritate al ANI
05.06.2017
Ministerul Justiției a demarat procesul de colectare a dosarelor candidaților pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului.
    
 
Guvernul și Parlamentul vor coopera mai eficient privind armonizarea legislativă
02.06.2017
Directorul adjunct al Centrului de Armonizare a Legislației, subordonat Ministerului Justiției, Stela Buiuc, a avut o întrevedere cu Štĕpán Pecháček, director al Institutului parlamentar din Cehia și Igor Klipii, secretarul general adjunct al Parlamentului.
    
 
Oleg Rotari – câștigătorul concursului pentru Agent guvernamental
02.06.2017
Comisia de selecție l-a declarat învingător la funcția de Agent guvernamental pe Oleg Rotari.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului
01.06.2017
Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor, spunea John Kennedy.
    
 
Anunț privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocaţi, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova
30.06.2016
Ministerul Justiției anunță desfăşurarea concursului pentru selectarea reprezentanţilor intereselor statului în instituţiile de arbitraj internaţionale în acţiunea înaintată de Evrobalt LLC versus Republica Moldova, pendinte la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ din Stockholm.
    
 
Cooperarea regională în reforma judiciară, discutată la Chișinău
30.06.2016
Experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina au participat la cea de-a doua rundă de întruniri a celor trei grupuri de lucru pentru dialogul regional, axat pe reforma judiciară în țările din Parteneriatul Estic.
    
 
Anunț privind registrul de evidență al activității interpretului și traducătorului autorizat
27.06.2016
Ministetrul Justiției informează traducătorii și interpreții autorizați că, începând cu 6 iulie 2016, pot să se adreseze la Î.S. Editura de Imprimare „Statistica", pentru ridicarea registrului de evidență al activității interpretului și traducătorului în conformitate cu modelul aprobat.
    
 
Mesajul de felicitare cu ocazia Zilei Funcționarului Public
23.06.2016
Colectivul Ministerului Justiției adresează un mesaj de felicitare către toți funcționarii publici ai altor instituții, cu prijelul zilei profesionale.Sărbătoare de astăzi este un motiv propice să subliniem rolul pe care îl avem în dezvoltarea Republicii Moldova și parcursul ei european.Împreună,
    
 
Justiția juvenilă, în vizorul ministerului de resort
17.06.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la conferința „O abordare interdisciplinară a justiției juvenile: standarde legale și principii psihologice".
    
 
Dezmințire: Regresul este aplicabil contra judecătorilor care interpretează sau aplică legea cu rea-voință
16.06.2016
Ministerul Justiției dezminte informațiile apărute astăzi în presă și amintește că, potrivit Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția, într-adevăr, răspunderea judecătorilor este permisă, însă numai acolo unde există o componentă mintală culpabilă a judecătorului - rea intenție sau neglijență gravă.
    
 
1 2 3 4 5 6 7 8 »»

     

Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție (+373 22) 20 14 20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a
PROGRAMULUI COMUN
AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI
"SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"

sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22)23 47 95
Fax: (+373 22)23 47 97
Vizitatori total: 3750798     Implementare Trimaran
 
Servicii
Close