Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Programul USAID pentru Justiție Transparentă continuă să sprijine sistemul judecătoresc din Moldova prin dotarea instanțelor judecătorești cu echipamente de videoconferință
25.06.2020
Sistemul judecătoresc din Moldova va dispune de încă 25 de echipamente de videoconferință.
    
 
Invitație de presă: Asistența oferită de Guvernul SUA pentru modernizarea sectorului justiției din Republica Moldova
24.06.2020
Joi, 25 iunie 2020, începând cu ora 11:00, Ministerul Justiției va găzdui o conferință de presă privind asistența acordată de către poporul american pentru extinderea utilizării sistemului de videoconferință în instanțele judecătorești din Republica Moldova.
    
 
Mesaj de felicitare al conducerii Ministerului Justiției cu prilejul Zilei Funcționarului Public
23.06.2020
Stimați funcționari publici, colegi, prieteni,Conducerea Ministerului Justiției, Vă adresează cele mai calde și sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei profesionale a funcționarului public.
    
 
Digitalizarea justiției. Raportarea statistică electronică, implementată cu succes în instanțele-pilot
19.06.2020
Rapoartele de statistică judiciară pe suport de hârtie pot deveni în curând istorie.
    
 
Sancționarea competițiilor/ curselor ilegale de automobile – prioritatea majoră a Ministerului Justiției
18.06.2020
Astăzi, 18 iunie 2020, a fost votat în unanimitate, în prima lectură în Parlamentul Republicii Moldova proiectul de Lege elaborat de către Ministerul Justiției prin care se operează modificări ale prevederilor Codului penal și Codului contravențional în partea ce ține de incriminarea participării, organizării competițiilor auto ilegale.
    
 
Perfecționarea cadrului legal privind activitatea organizațiilor necomerciale
11.06.2020
O prioritate majoră în creația legislativă a Ministerul Justiției a fost elaborarea proiectului de Lege ce ține de organizațiile necomerciale, care a fost votat în două lecturi, în unanimitate, în cadrul ședinței Parlamentului din 11 iunie 2020.
    
 
Consolidarea mecanismului de monitorizare electronică a agresorilor familiali
11.06.2020
Astăzi, 11 iunie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova a fost votat unanim în două lecturi Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind monitorizarea electronică a agresorilor familiali, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu ocazia Zilei mondiale a executorului judecătoresc!
11.06.2020
Ziua mondială a executorului judecătoresc îmi oferă oportunitatea de a Vă adresa cele mai sincere felicitări și urări de bine.
    
 
Ministerul Justiției exprimă îngrijorare față de aplicarea excesivă a măsurilor de detenție provizorie
28.06.2019
Ministerul Justiției constată cu regret faptul că numărul persoanelor arestate la faza de urmărire penală în primul trimestru al anului 2019 a crescut în raport cu anul 2018.
    
 
Ministerul Justiției formează o rețea de comunicare în domeniul dreptului
25.06.2019
Ministerul Justiției al Republicii Moldova lansează o rețea de comunicare la care invită să adere studenți, masteranzi și doctoranzi (resortisanți ai Republicii Moldova) care-și fac studiile în străinătate, în domeniul dreptului.
    
 
Noul ministru al justiției, Olesea Stamate, a fost prezentată echipei ministerului
24.06.2019
Noul ministru al justiției – Olesea Stamate, a fost învestită în funcție, iar după depunerea jurământului a fost prezentată echipei Ministerului Justiției de către prim-ministrul Maia Sandu.
    
 
Ministerul Justiției a elaborat proiectul Regulamentului cu privire la ședințele de judecată prin videoconferință
20.06.2019
Ministerul Justiției a elaborat proiectul Regulamentului cu privire la desfășurarea ședințelor de judecată cu utilizarea aplicației de videoconferință în instanțele judecătorești și instituțiile penitenciare.
    
 
Proiectul Legii privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant a fost aprobat de Guvern
29.06.2018
Guvernul a aprobat proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant
    
 
Republica Moldova va găzdui a treia ediție a forumului moldo-român în domeniul justiției
28.06.2018
Secretarul de stat, Eduard Serbenco, a participat la lucrările celei de-a cincea sesiuni a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – România
    
 
Extinderea și fortificarea cooperării moldo-române pe dimensiunea armonizării legislative
26.06.2018
La 25 iunie 2018, la București, a avut loc a V-a sesiune a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova-România pentru Integrare Europeană.
    
 
Angajații sistemului penitenciar din Moldova, printre primii la EURO4PRISON2018
22.06.2018
În premieră, în Moldova a avut loc campionatul european de fotbal între angajaţii sistemelor penitenciare europene EURO4PRISON2018, ediţia a 14-a.
    
 
Precizări privind depunerea actelor de procedură prin PIGD
21.06.2018
Ministerul Justiției și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ) fac următoarele precizări:
    
 
Modificări noi în Codul Penal, aprobate de Guvern
20.06.2018
Proiectul de lege, elaborat de Ministerul Justiției, prin care se propun modificări și completări în Codul penal a fost aprobat de Executiv.
    
 
O nouă rundă a dialogului Republica Moldova - UE privind respectarea drepturilor omului
19.06.2018
Reuniunea Dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană are loc astăzi la Bruxelles.
    
 
Recomandările experților europeni privind infrastructura viitoarelor sedii ale judecătoriilor
19.06.2018
Constatări despre actualele condiții fizice ale judecătoriilor precum și recomandările experților europeni au fost discutate în cadrul unui atelier de lucru organizat de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), din subordinea Ministerului Justiției și echipa proiectului „Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova” (ATRECO).
    
 
Un nou impuls cooperării dintre Republica Moldova și Ucraina
15.06.2018
Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei, Pavlo Petrenko.
    
 
Discuții de specialitate între notari din România și Republica Moldova
15.06.2018
Peste 150 notari s-au întrunit la un forum organizat la Chișinău de Camera Notarilor Publici din Galați. Eduard Serbenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției a participat la eveniment, intitulat „Colocviul profesional notarial”.
    
 
Prevenirea și gestionarea cazurilor de violență fizică și psihică asupra persoanelor private de libertate, în vizorul autorităților
15.06.2018
 Subiectul relelor tratamente față de persoanele private de libertate a fost pus în discuție în cadrul unei mese rotunde, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai altor instituții de stat. Discuțiile au fost moderate de judecătorul Curții
    
 
Vizită ad-hoc a Comitetului anti-tortură al CoE în Republica Moldova
12.06.2018
Ministrul Justiției Victoria Iftodi a avut o întrevedere cu delegația Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Tratamentelor sau Pedepselor Inumane sau Degradante (CPT), care se află în vizită de documentare în țara noastră.
    
 
Ministerul Justiției promovează metode moderne alternative detenției – monitorizarea electronică
08.06.2018
Avantajele social-economice, particularitățile și aspectele juridice ale aplicării monitorizării electronice în domeniul probațiunii au fost principalele direcții de discuție publică, organizate de Ministerul Justiției și Inspectoratul Național de Probațiune (INP).
    
 
Anunț privind candidații la examenul de atestare a mediatorilor din 30 iunie 2017
27.06.2017
În conformitate cu prevederile pct. 21 din Regulamentul privind atestarea mediatorilor, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 648 din 08 decembrie 2015, se publică Hotărîrea Consiliului de mediere nr. 18 din 23 iunie 2017 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși și candidaților neadmiși la examenul de atestare a mediatorilor din 30 iunie 2017.
    
 
Proiectul PNADO III, supus consultărilor publice
24.06.2017
Ministerul Justiției anunță lansarea consultațiilor publice pentru proiectul celui de-al treilea document de politici ce vizează asigurarea respectării drepturilor omului în țara noastră.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu prilejul Zilei Funcționarului Public
23.06.2017
„Dragii mei colegi! Sărbătoarea de astăzi vine să sublinieze rolul important și responsabil ce-l joacă funcționarii publici în dezvoltarea societății noastre.
    
 
Lansarea Programului pentru Justiție Transparentă în Moldova
22.06.2017
Ministerul Justiției în comun cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat un proiect pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției.
    
 
Amplificarea relațiilor dintre Moldova și Lituania în domeniul justiției
21.06.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Milda Vainiutė, din Lituania, aflată în prima vizită oficială la Chișinău.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10469807     Soluție
 
Servicii
Close