Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Anunț privind candidații la examenul de atestare a mediatorilor din 30 iunie 2017
27.06.2017
În conformitate cu prevederile pct. 21 din Regulamentul privind atestarea mediatorilor, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 648 din 08 decembrie 2015, se publică Hotărîrea Consiliului de mediere nr. 18 din 23 iunie 2017 cu privire la aprobarea listei candidaților admiși și candidaților neadmiși la examenul de atestare a mediatorilor din 30 iunie 2017.
    
 
Proiectul PNADO III, supus consultărilor publice
24.06.2017
Ministerul Justiției anunță lansarea consultațiilor publice pentru proiectul celui de-al treilea document de politici ce vizează asigurarea respectării drepturilor omului în țara noastră.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu prilejul Zilei Funcționarului Public
23.06.2017
„Dragii mei colegi! Sărbătoarea de astăzi vine să sublinieze rolul important și responsabil ce-l joacă funcționarii publici în dezvoltarea societății noastre.
    
 
Lansarea Programului pentru Justiție Transparentă în Moldova
22.06.2017
Ministerul Justiției în comun cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat un proiect pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției.
    
 
Amplificarea relațiilor dintre Moldova și Lituania în domeniul justiției
21.06.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Milda Vainiutė, din Lituania, aflată în prima vizită oficială la Chișinău.
    
 
Dialogul Moldovei cu UE privind respectarea drepturilor omului
20.06.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la reuniunea Dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în domeniul drepturilor omului.
    
 
13 candidați, admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
20.06.2017
Ministerul Justiției a examinat, astăzi, în cadrul unei ședințe, 20 de dosare depuse pentru concursul de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Donație de cărți din partea României pentru un penitenciar din capitală
19.06.2017
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare au avut, astăzi, o întâlnire cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță.
    
 
Instruire privind utilizarea e-Dosar-ului, pentru actorii din justiţie
16.06.2017
Ministerul Justiției, în comun cu Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), a organizat un seminar de instruire despre sistemul informațional e-Dosar judiciar, pentru familiarizarea utilizatorilor şi o înţelegere clară a tuturor opţiunilor.
    
 
Aspecte privind minorii din detenție, cercetate de responsabili din justiție
14.06.2017
Viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, și reprezentanți ai instituțiilor penitenciare au participat la o ședință ce vizează minorii privați de libertate.
    
 
Două dosare depuse pentru funcția de membru în Consiliul de Integritate, din partea Guvernului
13.06.2017
Ministerul Justiției a încheiat procesul de colectare a dosarelor pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului.
    
 
Concurs pentru selectarea juriștilor secunzi la Grefa CtEDO
05.06.2017
Ministerul Justiției organizează concursul de selecție a trei juriști secunzi pentru Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Se caută membru pentru Consiliul de Integritate al ANI
05.06.2017
Ministerul Justiției a demarat procesul de colectare a dosarelor candidaților pentru funcția de membru al Consiliului de Integritate, din partea Guvernului.
    
 
Guvernul și Parlamentul vor coopera mai eficient privind armonizarea legislativă
02.06.2017
Directorul adjunct al Centrului de Armonizare a Legislației, subordonat Ministerului Justiției, Stela Buiuc, a avut o întrevedere cu Štĕpán Pecháček, director al Institutului parlamentar din Cehia și Igor Klipii, secretarul general adjunct al Parlamentului.
    
 
Oleg Rotari – câștigătorul concursului pentru Agent guvernamental
02.06.2017
Comisia de selecție l-a declarat învingător la funcția de Agent guvernamental pe Oleg Rotari.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului
01.06.2017
Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor, spunea John Kennedy.
    
 
Anunț privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocaţi, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova
30.06.2016
Ministerul Justiției anunță desfăşurarea concursului pentru selectarea reprezentanţilor intereselor statului în instituţiile de arbitraj internaţionale în acţiunea înaintată de Evrobalt LLC versus Republica Moldova, pendinte la Institutul de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerţ din Stockholm.
    
 
Cooperarea regională în reforma judiciară, discutată la Chișinău
30.06.2016
Experți din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, și Ucraina au participat la cea de-a doua rundă de întruniri a celor trei grupuri de lucru pentru dialogul regional, axat pe reforma judiciară în țările din Parteneriatul Estic.
    
 
Anunț privind registrul de evidență al activității interpretului și traducătorului autorizat
27.06.2016
Ministetrul Justiției informează traducătorii și interpreții autorizați că, începând cu 6 iulie 2016, pot să se adreseze la Î.S. Editura de Imprimare „Statistica", pentru ridicarea registrului de evidență al activității interpretului și traducătorului în conformitate cu modelul aprobat.
    
 
Mesajul de felicitare cu ocazia Zilei Funcționarului Public
23.06.2016
Colectivul Ministerului Justiției adresează un mesaj de felicitare către toți funcționarii publici ai altor instituții, cu prijelul zilei profesionale.Sărbătoare de astăzi este un motiv propice să subliniem rolul pe care îl avem în dezvoltarea Republicii Moldova și parcursul ei european.Împreună,
    
 
Justiția juvenilă, în vizorul ministerului de resort
17.06.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la conferința „O abordare interdisciplinară a justiției juvenile: standarde legale și principii psihologice".
    
 
Dezmințire: Regresul este aplicabil contra judecătorilor care interpretează sau aplică legea cu rea-voință
16.06.2016
Ministerul Justiției dezminte informațiile apărute astăzi în presă și amintește că, potrivit Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția, într-adevăr, răspunderea judecătorilor este permisă, însă numai acolo unde există o componentă mintală culpabilă a judecătorului - rea intenție sau neglijență gravă.
    
 
Lista persoanelor care vor participa la concursul de admitere în calitate de executor judecătoresc stagiar
15.06.2016
Ministerul Justiției anunță lista persoanele care sunt invitate să participe la proba scrisă a concursului de admitere în calitate de executor judecătoresc stagiar.
    
 
Proiectul Legii privind procuraturile specializate, propus de Ministerul Justiției
15.06.2016
Ministerul Justiției a înaintat Executivului spre aprobare, în şedinţa de astăzi, proiectul Legii cu privire la organizarea şi funcţionarea procuraturilor specializate: Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
    
 
Concurs extins de selectare a membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar
14.06.2016
Ministerul Justiţiei selectează membrii Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar, în conformitate cu art. 12 al. (2) din Legea nr.1453-XV din 8 noiembrie 2002 cu privire la notariat şi cu Regulamentul privind organizarea concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar, aprobat prin ordinul ministrului Justiţiei nr.170 din 30 aprilie 2009.
    
 
Anunţ privind perfectarea ştampilei traducătorului autorizat
13.06.2016
Ministerul Justiției anunță despre necesitatea perfectării ştampilei traducătorului autorizat, potrivit intrării în vigoare a modificărilor Legii nr. 264 din 11.12.2008.
    
 
Anunț privind prelungirea selectării membrilor supleanți în Colegiul disciplinar al judecătorilor
13.06.2016
Ministerul Justiţiei prelungește concursul pentru selectarea celor 4 candidați la funcția de membru supleant, în conformitate cu Regulamentul privind selectarea reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor, aprobat prin Ordinul ministrului Justiției nr. 91 din 1 februarie 2016.
    
 
Recomandări pentru pregătirea de eliberare a deținuților, sprijinite de Ministerul Justiției
10.06.2016
Inspectoratul Național de Probațiune (INP) și Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP), sprijinite de Ministerul Justiției, ar putea elabora programe comune de intervenție psiho-socială, educațională și profesională pentru pregătirea de eliberare și reintegrarea socială armonioasă a persoanelor liberate de pedepse cu închisoarea.
    
 
Evoluțiile Moldovei pe politici în domeniul drepturilor omului, discutate la Bruxelles
10.06.2016
Viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, a participat la un schimb de opinii deschis și constructiv cu privire la evoluțiile înregistrate de țara noastră în materie de politici în domeniul drepturilor omului, reformelor sectorului justiției și combaterii corupției.
    
 
Mecanism pentru prevenirea consumului abuziv de alcool, a infracțiunilor și contravențiilor, avizat pozitiv de Guvern
09.06.2016
Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, la propunerea Ministerului Justiției, proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative.
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685417     Soluție
 
Servicii
Close