Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Prioritățile Ministerului Justiției discutate cu partenerii de dezvoltare
31.07.2020
Astăzi, 31 iulie 2020, Ministerul Justiției a organizat o videoconferință cu partenerii de dezvoltare în cadrul căreia au fost prezentate prioritățile sectoriale curente și cele pe termen mediu.
    
 
Videoconferința dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko
30.07.2020
Astăzi, 30 iulie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Constituției
29.07.2020
Stimați cetățeni!Ziua Constituției Republicii Moldova îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa cele mai sincere felicitări, însoțite de urări de bine!
    
 
Mesajul Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei naționale a Franței
14.07.2020
În data de 14 iulie, Franța sărbătoreşte Ziua naţională. Cu acest prilej adresez cordiale felicitări, urări de pace și prosperitate poporului francez!
    
 
Mesaj de felicitare al Șefului Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin cu ocazia a aniversării a 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
14.07.2020
William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău a menționat în mesajul său: "De-a lungul ultimilor 25 de ani, Consiliul Europei s-a dovedit a fi un prieten apropiat al Republicii Moldova și al cetățenilor săi, chiar și în cele mai dificile momente
    
 
Mesaj de felicitare al Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić cu prilejul a aniversării a 25 ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
14.07.2020
Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei a precizat în mesajul său: “Acum 25 de ani, Republica Moldova a devenit cel de-al 36-lea stat membru al Consiliului Europei. Aderarea la Consiliul Europei s-a dovedit a fi o decizie importantă și pozitivă. În ultimul sfert de secol, Republica Moldova s-a confruntat cu multe provocări, similare țărilor care sunt în proces de construire a democrației. Aceste probleme s-au regăsit deseori în titluri, dar, în ciuda acestui fapt, am stabilit împreună obiective clare și am lucrat pentru îndeplinirea lor”.
    
 
Mesaj de felicitare al Președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio cu ocazia a aniversării a 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
14.07.2020
Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei de la Veneţia a conchis în mesajul său: "Sper sincer că autoritățile din Republica Moldova, în cadrul unei cooperări loiale între ele și în consultare cu Consiliul Europei, societatea civilă, Consiliul Europei și Comisia de la
    
 
Mesaj al Ministrului Justiției cu prilejul celor 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
13.07.2020
La 13 iulie 1995, Republica Moldova, prima țară din CSI, a devenit membru al Consiliului Europei - cea mai importantă organizație europeană, acceptând principiile de bază ale Organizației – democrația, statul de drept și drepturile omului.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Profesionale a Arhivistului!
11.07.2020
Stimați funcționari din domeniul arhivistic, stimați colegi!Cu prilejul Zilei Profesionale a Arhivistului, Vă adresez cele mai sincere felicitări, însoțite de distinse urări de bine.
    
 
UE apreciază eforturile Republicii Moldova în sectorul justiției
10.07.2020
Uniunea Europeană a aprobat astăzi, 10 iulie 2020, acordarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova, ceea ce reprezintă cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară.
    
 
Proiectul de Lege privind incriminarea desfășurării curselor ilegale votat în lectură finală
09.07.2020
Astăzi, 9 iulie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova, a fost votat în cea de-a doua lectură, cu majoritatea voturilor proiectul de Lege, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției, prin care se operează modificări la prevederile Codului penal și Codului contravențional în partea ce ține de incriminarea organizării și participării la competițiile auto ilegale.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Dialogului online de politici: „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției"
07.07.2020
Astăzi, 7 iulie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Dialogului online de politici: „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției: Direcții prioritare, constrângeri și oportunități”, organizat de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene în cooperare cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiției.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi adresat Excelenței Sale, Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan cu prilejul Zilei Independenței a SUA
04.07.2020
Excelență Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Domnule Dereck J. Hogan!
    
 
Consultări publice privind crearea instanțelor sau a completelor de judecată anticorupție
03.07.2020
Astăzi, 3 iulie 2020, Ministerul Justiției a organizat consultări publice pentru inițierea discuțiilor referitor la crearea instanțelor anticorupție sau a completelor de judecată anticorupție.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Constituției transmis Curții Constituționale
01.07.2020
Ministerul Justiției anunță că, astăzi, 1 iulie 2020, Guvernul Republicii Moldova a transmis către Curtea Constituțională proiectul de Lege privind modificarea unor prevederi ale Constituției Republicii Moldova.
    
 
Anunț
30.07.2019
Ministerul Justiției anunță că, în ziua de miercuri, 31 iulie curent, nu vor fi prestate servicii privind apostilarea și legalizarea actelor la ghișeele ministerului.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Constituției
29.07.2019
Astăzi, avem deosebitul prilej de a celebra aniversarea Legii Supreme a țării noastre – Constituția Republicii Moldova.
    
 
Bilanțul privind activitatea sistemului penitenciar pentru semestrul I al anului 2019
25.07.2019
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat astăzi, raportul activității sistemului penitenciar pentru I-ul semestru al anului 2019.
    
 
Ministerul Justiției a iniţiat elaborarea proiectului de Lege cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție
23.07.2019
Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ).
    
 
Ministrul Justiției a participat la Forumul „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție”
23.07.2019
Ministrul justiției, Olesea Stamate, a participat la Forumul „Prioritățile Guvernului în domeniul justiției și anticorupție” desfășurat în perioada 22 și 23 iulie curent.
    
 
Coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE au efectuat o vizită la Ministerul Justiției
23.07.2019
Astăzi, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, au avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco.
    
 
Reformele în justiție discutate de Ministrul Justiției și Șeful delegației UE în Republica Moldova
19.07.2019
Ministrul Justiției, Olesea Stamate s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
    
 
Proiectul de lege privind modificarea Codului contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008 a fost aprobat de Guvern
18.07.2019
Proiectul de lege cu privire la modificarea Codului contravențional prevede mai multe modificări la Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008. Cele mai importante modificări propuse se referă la extinderea termenului de prescripție în cazul sancționării faptei de violență în familie, aplicarea muncii neremunerate și instituirea arestului contravențional persoanelor care au împlinit vârsta generală de pensionare.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei arhivistului
12.07.2019
Stimați funcționari din domeniul arhivistic, am un prilej deosebit de a vă adresa felicitări și urări de bine folosind ocazia zilei profesionale, consemnată anual în a doua sâmbătă a lunii iulie.
    
 
Raportul intermediar benevol privind evaluarea periodică universală a respectării drepturilor omului din partea ONU, propus consultării publice
10.07.2019
Ministerul Justiției a elaborat raportul intermediar benevol ce vizează implementarea recomandărilor statelor membre ale ONU adresate Republicii Moldova.
    
 
Direcții prioritare de activitate în domeniul justiției, discutate de ministrul Justiției cu partenerii externi
09.07.2019
Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul S.U.A. în Moldova, Dereck J. Hogan și reprezentanții Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
    
 
Dezmințire
05.07.2019
În vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice Ministerul Justiției dezminte informaţia publicată eronat de unele surse media, precum că au avut loc demisii recente în Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).
    
 
Ministerul Justiției anunță concurs pentru postul de director și director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor
04.07.2019
Concursul pentru funcţiile publice cu statut special din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor este deschis până pe 26 iulie 2019.
    
 
Ministerul Justiției a avizat pozitiv inițiativa de modificare a legii cu privire la Procuratură
01.07.2019
Proiectul de modificare a legii cu privire la Procuratură prevede o serie de modificări esențiale a legii nr. 3/2016 cu privire la Procuratură.
    
 
Expertize judiciare efectuate în CNEJ, recunoscute internațional
31.07.2018
În cadrul Centrului Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), subordonat Ministerului Justiției, vor fi acredite adițional 2 tipuri de expertiză judiciară: în domeniul dactiloscopiei (identificarea persoanelor în baza amprentelor digitale) și expertiza circumstanțelor accidentelor rutiere.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10469842     Soluție
 
Servicii
Close