Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Actele apostilate vor fi eliberate solicitanților în perioada 28-30 august 2018
24.08.2018
Din considerente că anual, în luna august, se atestă un număr imens de cereri privind aplicarea apostilei și legalizarea actelor, dar și pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a beneficia de servicii publice, Direcția Apostilare și Legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), subordonată Ministerului Justiției, va activa în zilele de 28, 29 și 30 august 2018, zile libere decretate de Guvern.
    
 
Modificări semnificative în legislație cu scopul îmbunătățirii actului de justiție
20.08.2018
Guvernul a aprobat proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției care modifică substanțial o multitudine de prevederi ce țin de calitatea hotărârilor judecătorești, hotărârile explicative ale Curții Supreme de Justiție (CSJ), unificarea practicii judiciare, asigurarea publicității ședințelor de judecată.
    
 
Îndrumări privind tehnica elaborării actelor normative
10.08.2018
Peste o sută de persoane - funcționari din autoritățile publice centrale au participat la un seminar de instruire organizat de Ministerul Justiției.
    
 
Registrul garanţiilor reale mobiliare este lansat în versiune nouă
07.08.2018
Agenția Resurse Informaționale Juridice, subordonată Ministerului Justiției, a lansat o versiune optimizată a sistemului electronic Registrul garanţiilor reale mobiliare, în care sunt consemnate bunurile mobile puse în gaj.
    
 
Guvernul a aprobat regulamentul sistemului informațional judiciar
01.08.2018
Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea sistemului informațional judiciar, care a fost elaborat de Ministerul Justiției.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră"
31.08.2017
Această zi are o semnificație istorică deosebită pentru noi și urmașii noștri.
    
 
Ministerul Justiției vine cu detalii despre decesul recent din Penitenciarul nr. 16
30.08.2017
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la conferința de presă privind cazul bărbatului decedat în Penitenciarul nr. 16 Pruncul din capitală.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
27.08.2017
În fiecare an, ne bucurăm de sărbătoarea Zilei Independenței, ce inspiră în sufletele noastre speranța de schimbare în bine a Republicii Moldova.
    
 
Formarea circumscripțiilor uninominale permanente – consultări publice ale regulamentului Comisiei Naționale
18.08.2017
Ministerul Justiției lansează consultări publice ale proiectului de regulament al Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente.
    
 
Moldova acceptă o procedură mai simplă de extrădare
11.08.2017
Executivul a aprobat proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiției ce prevede o procedură mai simplă pentru extrădarea cetățenilor care își vor exprima acordul pentru predarea lor statului solicitant.
    
 
Proceduri mai simple pentru deținuții din Moldova
11.08.2017
O inițiativă de modificare a procedurilor interne ale activității penitenciarelor, elaborată de Ministerul Justiției, a fost aprobată de Guvern.
    
 
Vladimir Cebotari: Va crește responsabilitatea judecătorilor în actul de justiție
08.08.2017
Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) va avea noi funcționalități ce vor contribui semnificativ la îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției.
    
 
Modificarea legislației privind activitatea specială de investigații
03.08.2017
Ministerul Justiției propune consultărilor publice modificările, completările Codului de procedură penală și Legii privind activitatea specială de investigații.
    
 
Noutățile Ministerului Justiției – disponibile și în limba rusă
01.08.2017
Ministerul Justiției extinde comunicarea cu publicul larg, lansând versiunea în limba rusă a secțiunii „Noutăți” de pe site-ul oficial.
    
 
Raluca Prună: Relaţia cu Moldova este una privilegiată şi strategică
26.08.2016
Ministra Justiței din România, Raluca Alexandra Prună, și omologul său din Moldova, Vladimir Cebotari, au semnat astăzi Planul de acţiuni între cele două autorități publice pentru intervalul 2016-2018.
    
 
Miniștrii Justiției din Moldova și România vor semna un acord de colaborare
25.08.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la semnarea unui acord bilateral de colaborare dintre insituțiile de drept ale celor 2 state.
    
 
Ministra Justiției din România va efectua prima vizită oficială în Moldova
24.08.2016
Raluca Alexandra Prună, ministra Justiței din România, se va afla în Republica Moldova pe 25 și 26 august 2016, în cadrul primei sale vizite oficiale în țara noastră.
    
 
25 de familii vor celebra nunta de argint la un sfert de secol de independență
23.08.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la ceremonia festivă a mariajului celor 25 de cupluri jubiliare, învingătoare în cadrul etapei finale a concursului republican „Oficierea solemnă a căsătoriilor jubiliare".Evenimentul se va desfășura joi, 25 august 2016, cu începere de
    
 
Concurs repetat pentru selectarea candidaților la funcția de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
23.08.2016
Având în vedere faptul că la concursul pentru selectarea reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au fost depuse dosare, Ministerul Justiţiei anunță concurs
    
 
Invitație pentru presă
22.08.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției al Republicii Moldova la un offline (întâlnire neformală) cu Raluca Alexandra Prună, ministra Justiței din România, în cadrul vizitei sale oficiale în țara noastră.
    
 
Programul gestionării dosarelor în instanțe va fi perfecționat
18.08.2016
Reconfigurarea și perfecționarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD, versiunea 4.1) în procesul de implementare a noii hărți judecătorești, de la 1 ianuarie 2017, au fost discutate de Vladimir Cebotari, în cadrul unei ședințe cu mai mulți colegi de la Ministerul Justiției (MJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Agenţia de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti (fostul DAJ) și Centrul de telecomunicații Speciale (CTS).
    
 
Se apropie data limită a concursului privind selectarea candidaţilor la funcţia de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
16.08.2016
Vă reamintim că, pe 19 august 2016, expiră termenul de depunere a dosarului de participare la concursul pentru selectarea celor 4 candidați la funcţia de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor.
    
 
Experții Băncii Mondiale vor propune Ministerului Justiției modele din SUA și UE aplicabile pentru reformele în curs
15.08.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire cu experții Băncii Mondiale, în cadrul misiunii acestora de studiere a cadrului instituțional din sectorul justiției, cheltuielile publice și aplicarea tehnologiilor informatice.
    
 
Anunț cu privire la iniţierea consultărilor publice
12.08.2016
Ministerul Justiției iniţiază consultări publice referitor la realizarea obiectivelor Legii nr. 87 din 21 aprilie 2011 privind repararea de către stat a prejudiciului cauzat prin încălcarea dreptului la judecarea în termen rezonabil a cauzei sau a dreptului la executarea în termen rezonabil a hotărârii judecătoreşti.
    
 
Ministerul Justiției anunță prelungirea termenului de depunere a actelor pentru selectarea membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar
05.08.2016
Ministerul Justiţiei prelungește  termenul de depunere a actelor pentru selectarea membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar.
    
 
Ministerul Justiției formează o rețea de comunicare cu studenții moldoveni din străinătate
04.08.2016
Ministerul Justiției propune tuturor studenților, masteranzilor și doctoranzilor, originari din Republica Moldova, care-și fac studiile în străinătate în domeniul dreptului, să participe în cadrul rețelei sale de comunicare.
    
 
Ministerul Justiției solicită delegarea membrilor în Autoritatea Naţională de Integritate
03.08.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a expediat, astăzi, scrisori oficiale către Congresul Autorităților Locale din Moldova, Consiliile Superioare ale Magistraturii (CSM) și Procurorilor (CSP), prin care solicită desemnarea în termeni proximi a unui reprezentant în cadrul Consiliului de Integritate, care ar corespunde exigenților stabilite prin actul legislativ.
    
 
3,3 milioane de lei pentru reducerea numărului minorilor în conflict cu legea
02.08.2016
Mai puțini copii în contact cu sistemul de justiție până la finele anului 2017 este scopul unui Memorandum, semnat, astăzi, de Vladimir Cebotari, ministrul Justiției, Nune Mangasaryan, reprezentanta UNICEF în Moldova, și Victor Zaharia, director al Institului de Reforme Penale (IRP).
    
 
Ministerul Justiției va semna un memorandum cu UNICEF
01.08.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la semnarea unui memorandum cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), ce va viza colaborarea în domeniul justiției pentru copii.
    
 
ANUNȚ cu privire la desfășurarea concursului privind selectarea profesorilor universitari în drept, în calitate de membru permanent și membru supleant în Comisia de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați
19.08.2015
În conformitate cu Regulamentul Comisiei de selectare prin concurs public a profesorilor universitari în drept, în calitate de membru permanent și membru supleant în Comisia de autorizare și disciplină a administratorilor autorizați (linkul), Ministerul Justiției anunță concurs pentru selectarea
    
 
1 2 3 »»

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6214305     Soluție
 
Servicii
Close