Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova
27.08.2020
Mult stimați cetățeni!În această zi semnificativă, cea de-a 29 aniversare a Independenței Republicii Moldova, am deosebita onoare să Vă adresez cele mai sincere felicitări, însoțite de realizări a performanțelor cît mai frumoase pe plan profesional și personal.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan
25.08.2020
Astăzi, 25 august 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, E.S. Oleg Vasnețov
13.08.2020
 Astăzi, 13 august 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.
    
 
Proiectul de lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii este publicat
30.08.2019
Urmare briefingului de presă privind reforma în sectorul justiției care s-a desfășurat în această săptămână, Ministerul Justiției anunță despre finalizarea proiectului de Lege privind reformarea Curții Supreme de Justiție și a organelor Procuraturii care va fi remis către Comisia de la Veneția.
    
 
Conceptul reformei în sectorul justiției a fost prezentat astăzi la Ministerul Justiției
28.08.2019
Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate, în cadrul unui briefing de presă a făcut o prezentare a reformei în sectorul justiției.
    
 
Invitație de presă - Ora 11:00
27.08.2019
Ministrul justiției, Olesea Stamate va susține, mâine, 28 august, ora 11.00, un briefing de presă în care va face o prezentare a reformei în domeniul justiției.
    
 
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Independenței
27.08.2019
Stimați concetățeni,Grație solidarității și dorinței înverșunate a poporului nostru de a-și făuri propriul destin și de a fi stăpân pe soarta sa, anual, la data de 27 august, ne bucurăm de sărbătoarea noastră națională - Ziua Independenței.
    
 
Lansarea procesului de nominalizare a candidaților pentru decernarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei
23.08.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința persoanelor și organizațiilor interesate apelul public al Secretarului general al Consiliului Europei, dl Thorbjorn Jagland, privind inițierea procesului de nominalizare a candidaților pentru acordarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei – susținut în comun de Guvernul Suediei, Parlamentul Ungariei și Consiliul Europei.
    
 
Dezmințire
22.08.2019
În vederea informării corecte şi obiective a opiniei publice, Ministerul Justiției dezminte informaţia publicată eronat de unele surse media, privind faptul că unii candidați la concursul pentru ocuparea funcției publice vacante cu statut special de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au fost incluși, ulterior încheierii perioadei de depunere a dosarelor, după ce Comisia de concurs a decis reluarea concursului.
    
 
Sondaj în domeniul justiției discutat la Ministerul Justiției
13.08.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc Atelierul de lucru cu privire la desfășurarea sondajului în domeniul justiției, organizat de către Comisia Europeană în parteneriat cu Banca Mondială.
    
 
Consultarea publică privind Planul de acțiuni al Guvernului în domeniul justiției
09.08.2019
Astăzi, în Ministerul Justiției, au avut loc consultări publice ce vizează Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020, pe componenta „Statul de drept”.
    
 
Modificarea Mecanismului național de prevenire a torturii
08.08.2019
Ministerul Justiției inițiază consultarea opiniei publice referitor la modificarea legii cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul).
    
 
Consultarea opiniei publice
02.08.2019
Ministerul Justiției inițiază consultarea opiniei publice și solicită tuturor celor interesați, societății civile, autorităţilor publice, partenerilor naționali și internaționali, asociațiilor reprezentative ale autorităților publice locale să se pronunțe cu opinii argumentate
    
 
Actele apostilate vor fi eliberate solicitanților în perioada 28-30 august 2018
24.08.2018
Din considerente că anual, în luna august, se atestă un număr imens de cereri privind aplicarea apostilei și legalizarea actelor, dar și pentru asigurarea dreptului cetățenilor de a beneficia de servicii publice, Direcția Apostilare și Legalizare din cadrul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), subordonată Ministerului Justiției, va activa în zilele de 28, 29 și 30 august 2018, zile libere decretate de Guvern.
    
 
Modificări semnificative în legislație cu scopul îmbunătățirii actului de justiție
20.08.2018
Guvernul a aprobat proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției care modifică substanțial o multitudine de prevederi ce țin de calitatea hotărârilor judecătorești, hotărârile explicative ale Curții Supreme de Justiție (CSJ), unificarea practicii judiciare, asigurarea publicității ședințelor de judecată.
    
 
Îndrumări privind tehnica elaborării actelor normative
10.08.2018
Peste o sută de persoane - funcționari din autoritățile publice centrale au participat la un seminar de instruire organizat de Ministerul Justiției.
    
 
Registrul garanţiilor reale mobiliare este lansat în versiune nouă
07.08.2018
Agenția Resurse Informaționale Juridice, subordonată Ministerului Justiției, a lansat o versiune optimizată a sistemului electronic Registrul garanţiilor reale mobiliare, în care sunt consemnate bunurile mobile puse în gaj.
    
 
Guvernul a aprobat regulamentul sistemului informațional judiciar
01.08.2018
Guvernul a aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea sistemului informațional judiciar, care a fost elaborat de Ministerul Justiției.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră"
31.08.2017
Această zi are o semnificație istorică deosebită pentru noi și urmașii noștri.
    
 
Ministerul Justiției vine cu detalii despre decesul recent din Penitenciarul nr. 16
30.08.2017
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la conferința de presă privind cazul bărbatului decedat în Penitenciarul nr. 16 Pruncul din capitală.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
27.08.2017
În fiecare an, ne bucurăm de sărbătoarea Zilei Independenței, ce inspiră în sufletele noastre speranța de schimbare în bine a Republicii Moldova.
    
 
Formarea circumscripțiilor uninominale permanente – consultări publice ale regulamentului Comisiei Naționale
18.08.2017
Ministerul Justiției lansează consultări publice ale proiectului de regulament al Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente.
    
 
Moldova acceptă o procedură mai simplă de extrădare
11.08.2017
Executivul a aprobat proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiției ce prevede o procedură mai simplă pentru extrădarea cetățenilor care își vor exprima acordul pentru predarea lor statului solicitant.
    
 
Proceduri mai simple pentru deținuții din Moldova
11.08.2017
O inițiativă de modificare a procedurilor interne ale activității penitenciarelor, elaborată de Ministerul Justiției, a fost aprobată de Guvern.
    
 
Vladimir Cebotari: Va crește responsabilitatea judecătorilor în actul de justiție
08.08.2017
Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) va avea noi funcționalități ce vor contribui semnificativ la îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției.
    
 
Modificarea legislației privind activitatea specială de investigații
03.08.2017
Ministerul Justiției propune consultărilor publice modificările, completările Codului de procedură penală și Legii privind activitatea specială de investigații.
    
 
Noutățile Ministerului Justiției – disponibile și în limba rusă
01.08.2017
Ministerul Justiției extinde comunicarea cu publicul larg, lansând versiunea în limba rusă a secțiunii „Noutăți” de pe site-ul oficial.
    
 
Raluca Prună: Relaţia cu Moldova este una privilegiată şi strategică
26.08.2016
Ministra Justiței din România, Raluca Alexandra Prună, și omologul său din Moldova, Vladimir Cebotari, au semnat astăzi Planul de acţiuni între cele două autorități publice pentru intervalul 2016-2018.
    
 
Miniștrii Justiției din Moldova și România vor semna un acord de colaborare
25.08.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la semnarea unui acord bilateral de colaborare dintre insituțiile de drept ale celor 2 state.
    
 
Ministra Justiției din România va efectua prima vizită oficială în Moldova
24.08.2016
Raluca Alexandra Prună, ministra Justiței din România, se va afla în Republica Moldova pe 25 și 26 august 2016, în cadrul primei sale vizite oficiale în țara noastră.
    
 
1 2 3 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10469905     Soluție
 
Servicii
Close