Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Proiectul de lege privind amendamentele constituționale corespunde cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția
30.09.2020
În perioada 28–29 septembrie 2020 Ministrul Justiției al Republicii Moldova Fadei Nagacevschi a avut o serie de întrevederi-consultări cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Secretarul General al Consiliului Europei pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.
    
 
Invitație de presă
30.09.2020
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă.Evenimentul va avea loc astăzi, 30 septembrie, ora 11:00, la sediul Ministerului Justiției, sala 227.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorului
30.09.2020
Stimați traducători și interpreți,Ziua internațională a traducătorilor, care a fost instituită pentru prima data la data de 30 septembrie 1991 de către Federația Internațională a Traducătorilor sub egida UNESCO, îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa sincere felicitări însoțite de cele mai frumoase gânduri și aprecieri.
    
 
Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Republica Moldova - prioritatea Ministerului Justiției
29.09.2020
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”.
    
 
Videoconferința dintre Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan
29.09.2020
Astăzi, 29 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o videoconferință cu E. S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului
25.09.2020
La 24 septembrie 2020, Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noul Președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) Robert Spano.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției
25.09.2020
La 24 septembrie 2020, la Strasbourg, Franța, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției in Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția
24.09.2020
La  data  de 23  septembrie 2020, în Strasbourg, Franța, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, împreună cu Președintele și Secretarul Comisiei Electorale Centrale, au avut o întâlnire oficială cu Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.
    
 
Întrunirea Subcomitetului de asociere RM-UE pentru Justiție, Libertate și Securitate
24.09.2020
Astăzi, 24 septembrie curent, la Ministerul Justiției a avut loc întrunirea Subcomitetului de asociere RM-UE pentru Justiție, Libertate și Securitate.
    
 
Dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul drepturilor omului
23.09.2020
În perioada 23 - 24 septembrie 2020, la sediul Ministerului Justiției au loc două zile de ședințe de lucru în cadrul cărora sunt discutate subiecte ce vizează Dialogul Republica Moldova - Uniunea Europeană pentru drepturile omului.
    
 
Invitație de presă
22.09.2020
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă privind avizul de astăzi al Curții Constituționale.Evenimentul va avea loc astăzi, 22 septembrie, la ora 16.00, la sediul Ministerului Justiției, sala 227.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei profesionale a executorului judecătoresc
21.09.2020
Stimați executori judecătorești, această zi deosebită, Ziua profesională a executorului judecătoresc din Republica Moldova și aniversarea a 10 ani de la fondarea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa sincere felicitări însoțite de cele mai frumoase gânduri.
    
 
Mesajul de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Democrației
15.09.2020
Stimați concetățeni,În această zi specială, Ziua Internațională a Democrației, care începând cu anul 2008, conform rezoluției Organizației Națiunilor Unite, se celebrează în întreaga lume și care este menită să releve importanța protejării acestei valori universale, vin să Vă felicit și să Vă urez ca democrația să rămână a fi acel ideal spre care să tindeți mereu fiecare.
    
 
Ministrul Jusției în vizită de inspectare a lucrărilor de construcție a Casei de arest Bălți
14.09.2020
La data de 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Casa de arest Bălți.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în vizită la Penitenciarul nr. 6-Soroca
14.09.2020
Astăzi, 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 6 – Soroca, în cadrul căreia au fost date în exploatare 21 de celule din cadrul izolatorului disciplinar și a avut loc deschiderea sălii de sport din incinta instituției.
    
 
Mesaj de condoleanțe al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, pentru poporul american
11.09.2020
Excelență, Dereck J. Hogan Ambasadorul SUA în Republica Moldova,
    
 
Proiectul de Lege privind ajustarea sancțiunilor penale pentru infracțiunile de corupție – votat în două lecturi de Parlamentul Republicii Moldova
10.09.2020
Astăzi, 10 septembrie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova, a fost votat în prima și a două lectură, cu majoritatea voturilor, proiectul de Lege privind ajustarea sancțiunilor penale pentru infracțiunile de corupţie, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff
10.09.2020
Astăzi, 10 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff și Prim Consilierul Ambasadei, Marc Ivarra.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 - Leova
09.09.2020
Astăzi, 9 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova, în cadrul căreia a fost dat în exploatare un bloc de detenție recent renovat, în corespundere cu standardele europene. Reconstrucția edificiului
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Profesionale a Avocatului în Republica Moldova
09.09.2020
Stimați colegi Avocați!În această zi, cu adevărat semnificativă, Ziua Profesională a Avocatului, țin să Vă doresc să aveți parte doar de realizări frumoase, multă sănătate, multă inspirație și apreciere.
    
 
Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova
30.09.2019
Ministerul Justiției al Republicii Moldova informează despre ințierea preselecției candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova.
    
 
Vizita la Chișinău a Șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor, Laetitia Constantini din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Franceze
30.09.2019
În perioada 30 septembrie – 04 octombrie curent, șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, Laetitia Constantini, va efectua o vizită la Chișinău urmare a solicitării autorităților din Republica Moldova de a beneficia de expertiza franceză în domeniul probațiunii.
    
 
Decizie favorabilă Republicii Moldova la Curtea de Apel din Paris în dosarul Moldova vs Energoalians
26.09.2019
Ministerul Justiției aduce la cunoștința cetățenilor și părților interesate, despre faptul că, la data de 24 septembrie curent, Curtea de Apel din Paris a adoptat decizia prin care a admis demersul Republicii Moldova de a solicita opinia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu privire la litigiile ce vizează dosarul Republica Moldova și compania ucraineană Energoalians (actual Komstroy).
    
 
Ministrul Justiției a prezentat noul secretar de stat echipei ministerului
26.09.2019
Ministerul Justiției și-a completat echipa cu un nou secretar de stat, Laurențiu Hadîrcă. Astăzi, ministrul justiției, Olesea Stamate a prezentat noul secretar de stat colectivului Ministerului Justiției, precizând că Laurențiu Hadîrcă are o vastă experiență în ceea ce privește dreptul internațional și o profundă cunoaștere a aspectelor de drept la nivel internațional.
    
 
Ministerul Justiției desfășoară două concursuri de selectare a avocaților care să reprezinte interesele Republicii Moldova
23.09.2019
Ministerul Justiţiei desfășoară două concursuri de selectare a unui cabinet/birou asociat de avocați, inclusiv avocaţi străini/companii de avocaţi străine, pentru reprezentarea intereselor Republicii Moldova în cazul a două dosare.
    
 
Agenția Națională a Arhivelor are un nou director
20.09.2019
La data de 19 septembrie curent, Veronica Mihailov - Moraru, secretarul de stat al Ministerului Justiției, a prezentat colectivului de arhiviști noul director al Agenției Naționale a Arhivelor, Elena Frumosu.
    
 
Ședința de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice"
20.09.2019
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md.
    
 
Ministerul Justiției a prezentat prioritățile pe termen scurt și mediu partenerilor de dezvoltare
18.09.2019
Ministerul Justiției a organizat, astăzi, o ședință de lucru cu partenerii de dezvoltare. În cadrul evenimentului, ministrul justiției, Olesea Stamate a punctat prioritățile de viitor ale Ministerului Justiției pe termen scurt și mediu care derivă din Planul de acțiuni al Guvernului.
    
 
Propuneri de îmbunătățire a Portalului Național al Instanțelor de Judecată pentru utilizatori
18.09.2019
Începând cu 01.01.2019, concomitent cu procesul de migrare a datelor și lansare treptată în exploatare experimentală a noii versiuni modernizate a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), a fost actualizat cu unele funcționalități noi și Portalul Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ).
    
 
Consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii
16.09.2019
Ministerul Justiției inițiază procesul de consultare publică asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și a organelor procuraturii.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10469968     Soluție
 
Servicii
Close