Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
 
Numărul deținuților din penitenciare – în scădere
20.09.2018
După 6 luni de la intrarea în vigoare a legii privind umanizarea politicii penale, se atestă o scădere a numărului deținuților plasați în penitenciare.
    
 
Promovarea medierii, discutată cu partenerii externi
12.09.2018
La o nouă întrevedere cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Centrului pentru Soluționarea Efectivă a Litigiilor (CEDR) și Organizației Internaționale pentru Dreptul la Dezvoltare (IDLO), secretarul de stat Eduard Serbenco a discutat despre următoarea etapă a proiectului în domeniul medierii comerciale și arbitraj.
    
 
Ministerul Justiției a început înregistrarea organizațiilor necomerciale ce vor putea beneficia de desemnarea procentuală
05.09.2018
În perioada 3 – 30 septembrie 2018, Ministerul Justiției invită organizațiile necomerciale eligibile din țară să depună cereri pentru înregistrarea în lista beneficiarilor de desemnare procentuală (Legea 2%).
    
 
Cod deontologic pentru experții judiciari
05.09.2018
Codul deontologic al expertului judiciar, elaborat de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Guvern.
    
 
6 candidați admişi la interviu pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
29.09.2017
Candidații admiși la a doua serie a concursului pentru funcția de juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) au susținut proba scrisă.
    
 
Consiliul Europei va propune Moldovei recomandări pentru strategia în sectorul justiției 2018 - 2024
20.09.2017
Experți de la Consiliul Europei (CoE) sunt în proces de evaluare a strategiei implementate în domeniul justiției.
    
 
Alți 8 candidați admiși la concursul pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO
19.09.2017
Ministerul Justiției a admis astăzi 8 candidați în cea de-a doua serie de selectare a trei juriști secunzi la Grefa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța).
    
 
Guvernul sesizează Curtea Constituțională privind numirea unui ministru de către Președinte
19.09.2017
Cabinetul de miniștri solicită Înaltului For Constituțional să interpreteze în regim de urgență prevederile articolului 98 alineatul (6) din Constituţia Republicii Moldova.
    
 
Concurs pentru secretar general de stat și secretari de stat ai Ministerului Justiției
18.09.2017
Cancelaria de Stat a lansat concursul pentru funcțiile: secretar general de stat și 2 secretari de stat ai Ministerului Justiției.
    
 
Oportunitate de stagiu pentru tinerii absolvenți
08.09.2017
Centrul de Informații Juridice (CIJ) subordonat Ministerului Justiției oferă tinerilor posibilitatea de a efectua un stagiu profesional în domeniul juridico - informațional.
    
 
Acces la o justiție prietenoasă pentru copiii din Moldova
08.09.2017
O nouă lege va fi elaborată pentru reglementarea statutului intervievatorului în cauzele copiilor audiați în calitate de victime, martori sau infractori.
    
 
Vladimir Cebotari: Legea este disponibilă cetățeanului pentru protejarea proprietății intelectuale
07.09.2017
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat astăzi la conferința regională privind drepturile de autor.
    
 
Moldova și Belarus - schimb de experiență privind Legis.md
07.09.2017
Actele oficiale din Moldova ar putea avea putere juridică odată cu publicarea on-line în Registrul de stat (Legis.md).
    
 
Ministerul Justiției recrutează voluntari pentru serviciul de presă
05.09.2017
Ministerul Justiției lansează concursul de selectare a voluntarilor pentru activitate în domeniul comunicare și relații publice.
    
 
Înmânarea atestatelor de mediator
04.09.2017
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la ceremonia oficială de înmânare a atestatelor pentru desfășurarea activității de mediere.
    
 
5 angajați ai DIP, suspendați din funcție
01.09.2017
Pe 26 august curent, Ministerul Justiției și Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) au declanșat ancheta de serviciu pe marginea decesului cet. Braguța Andrei.
    
 
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia aniversării USM
30.09.2016
Vreau să mulțumesc tuturor pedagogilor care, de-a lungul timpului, s-au dedicat cu abnegație instruirii generațiilor, oferindu-le cele mai bune exemple în domeniile de competență, modele de viață, un bagaj teoretic profund și direcționări practice.
    
 
Ministerul Justiției și o organizație din SUA vor oferi stagii profesionale anuale remunerate
23.09.2016
Studenții din ultimului an de facultate și tinerii profesioniști, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt invitați de Ministerul Justiției să aplice la programul „Tatiana Iurco Honors Attorney Fellowship".
Autor: Rodion Guștiuc     
 
Anunț privind desfășurarea interviului pentru selectarea membrilor titulari și supleanți în Comisia de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar
23.09.2016
Interviul pentru selectarea membrilor titulari și supleanți în Comisia de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar din rîndul profesorilor titulari în materie de drept și din rîndul notarilor publici se va desfășura în incinta Ministerului Justiţiei, mun. Chișinău, str. 31 august 1989 nr. 82, joi, 29 septembrie 2016, ora 15.30, sala 104.I. Lista candidaților admiși la interviu din rîndul profesorilor titulari în materie de drept:1. Bordian Mariana2. Cojocaru Violeta3. Macovei Tatiana4. Osoianu Natalia5. Pînzari Veaceslav6. Plotnic OleseaII. Lista candidaților admiși la interviu din rîndul notarilor publici:1. Digori Galina
    
 
Anunț:în atenția traducătorilor și interpreților autorizați
19.09.2016
Prin prezenta, întru executarea art. 18 și 19 din Legea nr. 264 - XVI din 11 decembrie 2008 cu privire la statutul, autorizarea și organizarea activității de interpret și traducător în sectorul justiției, Ministerul Justiției solicită înregistrarea registrelor privind evidența
    
 
Ministerul Justiției anunță concurs pentru selectarea membrilor Colegiului disciplinar al notarilor.
14.09.2016
I.  Ministerul Justiţiei anunță concursul pentru selectarea membrilor Colegiului diciplinar al notarilor, dintre care 2 profesori, titulari în materie de drept privat, 1 notar public și 1 reprezentant al societății civile, în conformitate cu prevederile art. 221 alin. (3) al
    
 
Premieră: deținuții pe viață din penitenciar vor juca Hamlet
13.09.2016
Premiera spectacolului „Hamlet Proces" va avea loc la penitenciarul nr. 17 Rezina, având în distribuție 11 deținuți pe viață, alături de care evoluează actori profesioniști.
    
 
O nouă lege privind organizațiile necomerciale, în dezbateri publice la Ministerul Justiției
13.09.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la ședința de consultare publică a proiectului Legii cu privire la organizațiile necomerciale.
    
 
Premieră teatrală într-un penitenciar din Moldova
12.09.2016
Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la o conferință de presă dedicată proiectului „Hamlet Proces" de la Penitenciarul nr.17 (Rezina), un spectacol ce implică actori profesioniști ai Teatrului Național „Mihai Eminescu" și condamnați pe viață.
    
 
Anunț privind reformarea cadrului legal existent cu privire la organizațiile necomerciale
07.09.2016
Societatea civilă are un rol semnificativ la promovarea democraţiei, exercită controlul social asupra statului şi puterii, întăreşte conştiinţa şi încrederea cetăţenilor în puterea acestora. Respectiv, cu cît e mai dezvoltată societatea civilă, cu atît mai multe posibilităţi sînt pentru dezvoltarea
    
 
Ministerul Justiției anunță prelungirea termenului de depunere a actelor pentru selectarea membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar
02.09.2016
I.  Ministerul Justiţiei prelungește  termenul de depunere a actelor pentru selectarea membrilor Comisiei de concurs pentru suplinirea locurilor vacante de notar, în conformitate cu art. 12 al. (2) din Legea nr.1453-XV din 8 noiembrie 2002 cu privire la notariat şi cu Regulamentul privind organizarea concursului pentru suplinirea locurilor vacante de notar, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr.170 din 30 aprilie 2009.II. 1. Cerinţele faţă de membrii din rîndul profesorilor titulari în materie de drept sînt:este doctor în drept cu
    
 
Vladimir Cebotari: Prin responsabilizarea executorilor judecătorești vom redobândi încrederea cetățenilor în activitatea acestora
02.09.2016
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, susține menținerea unui dialog coerent și constructiv cu organele profesionale ale executorilor judecătorești, deoarece sistemul acestora se confruntă cu multiple provocări, inclusiv cu necesitatea implementării riguroase a cerințelor de ordin deontologic ale profesiei.
    
 
Anunț privind prelungirea concursului de selectarea candidaților la funcția de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor
02.09.2016
Având în vedere faptul că la concursul pentru selectarea reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au fost depuse dosare, Ministerul Justiţiei prelungește concursul pentru selectarea a 4 candidați la funcția de membru supleant în Colegiul disciplinar al judecătorilor.
    
 
Anunţ cu privire la organizarea sesiunii de toamnă 2015 a interpreților și traducătorilor
30.09.2015
Comisia de atestare a interpreţilor şi traducătorilor anunţă organizarea examenului de atestare a interpreţilor şi traducătorilor antrenaţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, de organele procuraturii, organele de urmărire penală, instanţele judecătoreşti, de notari, avocaţi şi de executorii
    
 
Concluziile prealabile ale CPT, „situația se schimbă spre bine”
29.09.2015
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari a avut o întrevedere cu delegația Comitetului european pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT), aflată în vizita periodică în Republica Moldova.Experții CPT au efectuat în perioada 14 - 25 septembrie 2015 vizite inopinate în mai multe locuri din RM unde persoanele sunt private de libertate, inclusiv penitenciare, menirea acestora fiind de a examina și constata respectarea normelor legale și criteriilor europene în materie de tortură și rele tratamente. În cadrul
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6208420     Soluție
 
Servicii
Close