Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Profesionale a Juristului
19.10.2020
Stimați colegi juriști,Sărbătoarea profesională a juristului constituie o oportunitate inedită de a Vă împărtăși cele mai distinse și sincere gânduri celor care sunteți implicați în prezentarea, susținerea și aplicarea sub autoritatea Justiției, a eleganței normei de drept, întru promovarea valorilor democratice și statului de drept.
    
 
Implementarea platformei Media Server în instanțele judecătorești – o soluție modernă pentru stocarea înregistrărilor audio ale ședințelor de judecată
16.10.2020
Toate înregistrările audio ale ședințelor de judecată, realizate începând cu 1 septembrie 2020, vor fi stocate pe o platformă tehnologică modernă, denumită generic “Media Server”.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Hramului Orașului Chișinău
14.10.2020
Stimați locuitori ai orașului Chișinău, În această zi semnificativă, aniversarea a 584 ani de la prima datare a municipiului Chișinău, țin să Vă adresez cele mai frumoase și distinse gânduri, sănătate, optimism și bunăstare în familiile Dumneavoastră.
    
 
Proiectul de lege privind amendamentele constituționale corespunde cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția
30.09.2020
În perioada 28–29 septembrie 2020 Ministrul Justiției al Republicii Moldova Fadei Nagacevschi a avut o serie de întrevederi-consultări cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Secretarul General al Consiliului Europei pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.
    
 
Invitație de presă
30.09.2020
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă.Evenimentul va avea loc astăzi, 30 septembrie, ora 11:00, la sediul Ministerului Justiției, sala 227.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorului
30.09.2020
Stimați traducători și interpreți,Ziua internațională a traducătorilor, care a fost instituită pentru prima data la data de 30 septembrie 1991 de către Federația Internațională a Traducătorilor sub egida UNESCO, îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa sincere felicitări însoțite de cele mai frumoase gânduri și aprecieri.
    
 
Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Republica Moldova - prioritatea Ministerului Justiției
29.09.2020
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”.
    
 
Videoconferința dintre Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan
29.09.2020
Astăzi, 29 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o videoconferință cu E. S. Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului
25.09.2020
La 24 septembrie 2020, Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noul Președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) Robert Spano.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției
25.09.2020
La 24 septembrie 2020, la Strasbourg, Franța, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei pentru reforma justiției in Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția
24.09.2020
La  data  de 23  septembrie 2020, în Strasbourg, Franța, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, împreună cu Președintele și Secretarul Comisiei Electorale Centrale, au avut o întâlnire oficială cu Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.
    
 
Întrunirea Subcomitetului de asociere RM-UE pentru Justiție, Libertate și Securitate
24.09.2020
Astăzi, 24 septembrie curent, la Ministerul Justiției a avut loc întrunirea Subcomitetului de asociere RM-UE pentru Justiție, Libertate și Securitate.
    
 
Dialogul Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul drepturilor omului
23.09.2020
În perioada 23 - 24 septembrie 2020, la sediul Ministerului Justiției au loc două zile de ședințe de lucru în cadrul cărora sunt discutate subiecte ce vizează Dialogul Republica Moldova - Uniunea Europeană pentru drepturile omului.
    
 
Invitație de presă
22.09.2020
Ministerul Justiției invită reprezentanţii mass-media la un briefing de presă privind avizul de astăzi al Curții Constituționale.Evenimentul va avea loc astăzi, 22 septembrie, la ora 16.00, la sediul Ministerului Justiției, sala 227.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei profesionale a executorului judecătoresc
21.09.2020
Stimați executori judecătorești, această zi deosebită, Ziua profesională a executorului judecătoresc din Republica Moldova și aniversarea a 10 ani de la fondarea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa sincere felicitări însoțite de cele mai frumoase gânduri.
    
 
Mesajul de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Democrației
15.09.2020
Stimați concetățeni,În această zi specială, Ziua Internațională a Democrației, care începând cu anul 2008, conform rezoluției Organizației Națiunilor Unite, se celebrează în întreaga lume și care este menită să releve importanța protejării acestei valori universale, vin să Vă felicit și să Vă urez ca democrația să rămână a fi acel ideal spre care să tindeți mereu fiecare.
    
 
Ministrul Jusției în vizită de inspectare a lucrărilor de construcție a Casei de arest Bălți
14.09.2020
La data de 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Casa de arest Bălți.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în vizită la Penitenciarul nr. 6-Soroca
14.09.2020
Astăzi, 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 6 – Soroca, în cadrul căreia au fost date în exploatare 21 de celule din cadrul izolatorului disciplinar și a avut loc deschiderea sălii de sport din incinta instituției.
    
 
Mesaj de condoleanțe al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, pentru poporul american
11.09.2020
Excelență, Dereck J. Hogan Ambasadorul SUA în Republica Moldova,
    
 
Proiectul de Lege privind ajustarea sancțiunilor penale pentru infracțiunile de corupție – votat în două lecturi de Parlamentul Republicii Moldova
10.09.2020
Astăzi, 10 septembrie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova, a fost votat în prima și a două lectură, cu majoritatea voturilor, proiectul de Lege privind ajustarea sancțiunilor penale pentru infracțiunile de corupţie, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff
10.09.2020
Astăzi, 10 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff și Prim Consilierul Ambasadei, Marc Ivarra.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 - Leova
09.09.2020
Astăzi, 9 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova, în cadrul căreia a fost dat în exploatare un bloc de detenție recent renovat, în corespundere cu standardele europene. Reconstrucția edificiului
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Profesionale a Avocatului în Republica Moldova
09.09.2020
Stimați colegi Avocați!În această zi, cu adevărat semnificativă, Ziua Profesională a Avocatului, țin să Vă doresc să aveți parte doar de realizări frumoase, multă sănătate, multă inspirație și apreciere.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova
27.08.2020
Mult stimați cetățeni!În această zi semnificativă, cea de-a 29 aniversare a Independenței Republicii Moldova, am deosebita onoare să Vă adresez cele mai sincere felicitări, însoțite de realizări a performanțelor cît mai frumoase pe plan profesional și personal.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan
25.08.2020
Astăzi, 25 august 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan.
    
 
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, E.S. Oleg Vasnețov
13.08.2020
 Astăzi, 13 august 2020, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.
    
 
Prioritățile Ministerului Justiției discutate cu partenerii de dezvoltare
31.07.2020
Astăzi, 31 iulie 2020, Ministerul Justiției a organizat o videoconferință cu partenerii de dezvoltare în cadrul căreia au fost prezentate prioritățile sectoriale curente și cele pe termen mediu.
    
 
Videoconferința dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko
30.07.2020
Astăzi, 30 iulie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Constituției
29.07.2020
Stimați cetățeni!Ziua Constituției Republicii Moldova îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa cele mai sincere felicitări, însoțite de urări de bine!
    
 
Mesajul Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei naționale a Franței
14.07.2020
În data de 14 iulie, Franța sărbătoreşte Ziua naţională. Cu acest prilej adresez cordiale felicitări, urări de pace și prosperitate poporului francez!
    
 
1 2 3 4 5 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9313895     Soluție
 
Servicii
Close