Home / Press releases » Ministrul Justiţiei participă la acţiunile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor print
Ministrul Justiţiei participă la acţiunile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor
09.07.2010    
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase participă în activităţile de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii din raionul Hînceşti. El a venit alături de un grup de ofiţeri şi subofiţeri ai Departamentului Instituţii Penitenciare.
Efectivul Penitenciarului nr. 7 Rusca este antrenat în activităţi de lichidare a consecinţelor inundaţiilor din localităţile Nemţeni şi Cotul Morii din raionul Hînceşti. În acest sens, a fost mobilizat un grup mobil alcătuit din colaboratori ai instituţiei penitenciare în scopul construcţiei şi întăririi digurilor de protecţie în regiunile ce riscă să fie inundate, de asemenea de a acorda ajutor sinistraţilor şi de a sigura securitatea acestora.
Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase s-a alăturat echipei mobile a P-7 Rusca, încurajând acţiunile de implicare a efectivului penitenciar în lucrările de consolidare a digurilor, evacuare a oamenilor din zonele de risc şi asigurare a securităţii sinistraţilor.
“Departamentul instituţiilor penitenciare a intervenit cu un efectiv de 100 de ofiţeri pentru a ajuta aceste persoane. Pe lângă această intervenţie am adus cu noi echipament special, maşini cu specific militar şi capacitatea de a interveni în zonele unde altă tehnică nu are acces. De asemenea, am adus un ajutor umanitar, care constă din pâine, apă şi obiecte de primă necesitate pentru persoanele care sunt supuse astăzi unor grave încercări” a comunicat Alexandru Tănase.
Pentru sinistraţi au fost aduse produse alimentare, haine şi alte obiecte necesare persoanelor evacuate din regiunile devastate de viitură.
 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8353298     Soluție
 
Services
Close