Home / Press releases » Alexandru Tănase a participat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Judecătoriei din Basarabeasca print
Alexandru Tănase a participat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Judecătoriei din Basarabeasca
15.07.2010    

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a aparticipat la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Judecătoriei din Basarabeasca, după 24 de ani de la demararea lucrărilor de construcţie. Sediul corespunde tuturor standardelor şi rigorile naţionale şi internaţionale pentru activitatea unei instanţe de judecată.

 

În cadrul evenimentului de inaugurare, Ministrul Justiţiei a comunicat că darea în exploatare a unui sediu nou pentru instanţa de judecată de la Basarabeasca este o performanţă pentru Guvern, în acest sens fiind alocate 6 milioane de lei din bugetul de stat. Alexandru Tănase a menţionat că sediul Palatului Justiţiei din Basarabeasca este proiectat şi construit într-o manieră adecvată pentru o instanţă de judecată, care va conferi solemnitate procesului judiciar, element fără de care justiţia îşi pierde valoarea. „Dacă dorim un act al justiţiei corect, trebuie să oferim condiţii pentru a-l efectua şi abia atunci putem cere responsabilitate”, a declarat Ministrul Justiţiei.

 

În acest context, ministrul a adăugat că procesul de ameliorare a condiţiior de activitate în instanţele de judecată va continua, anul acesta urmând să fie inaugurat noul sediu al Judecătoriei din Ciadîr-Lunga, pentru care sau alocat în urma rectificării de buget pentru anul curect 5 milioane de lei. De asemenea, Alexandru Tănase a declarat că vor fi iniţiate lucrări de renovare a noului sediu al Judecătoriei Buiucani din municipiul Chişinău, pentru care în anul 2010 au fost alocate din bugetul de stat 6 milioane de lei.

 

Construcţia sediului Judecătoriei din Basarabeasca a durat o perioada mai îndelungată de timp, lucrările de construcţie fiind începute în anul 1986. După lungi perioade de îngheţare a lucrărilor, ele au fost finisate în decembrie 2009, atunci când a fost alocată ultima tranşă de bani pentru lucrările capitale.

 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8353154     Soluție
 
Services
Close