Home / Press releases » Alexandru Tănase a participat la un cenaclu de poezii ale deţinuţilor print
Alexandru Tănase a participat la un cenaclu de poezii ale deţinuţilor
08.10.2010    
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a participat la cenaclul poetic al deţinuţilor cu genericul „Nu avem libertate, dar liberi noi suntem”. Cea de-a II-a ediţie a cenaclului poetic, desfăşurat la Penitenciarul nr.15 Cricova, a întrunit 14 condamnaţi, care au început a scrie versuri în detenţie.
„Sunt optimist pentru viitorul acestor persoane care au participat astăzi în cadrul cenaclului de poezie, şi sunt convins că odată părăsind locul de privaţiune de libertate, ei îşi vor găsi locul în viaţă şi nu vor mai ajunge niciodată în detenţie. Am observat că poeziile lor sunt pline de suflet şi foarte sincere. Versurile pe care le scriu sunt pline de dragoste pentru cei din jur şi pentru pasiunile lor” a declarat Alexandru Tănase în cadrul evenimentului.   
Ghidaţi de valorile eterne, motivele cheie în toate versurile deţinuţilor sunt cele întâlnite şi la poeţii consacraţi: dragoste, mamă, trădare, pocăinţă şi libertate.
În opinia psihologilor, astfel de activităţi contribuie la procesul de re-socializare a condamnaţilor, prin libertatea de a exprima în vers poetic frământările, emoţiile, regretele şi alte valori existenţiale care capătă sens şi speranţă prin versuri.
Ideea organizării acestei seri poetice aparţine serviciului educativ al instituţiei date, care şi-a găsit susţinere în rândurile deţinuţilor. Pe lângă poeziile proprii recitate, condamnaţii au realizat sub ghidarea angajaţilor penitenciarului şi un exerciţiu comun menit să dezvolte abilităţile de scriere şi exprimare ale acestora.
Se intenţionează ca astfel de şedinţe de art-terapie să fie adoptate şi de restul instituţiilor penitenciare, care ar servi drept oportunităţi de terapie prin artă şi motivare a unui comportament pro-social al persoanelor din detenţie.
 
 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899331     Soluție
 
Services
Close