Home / Press releases » Noi consultări la Ministerul Justiţiei privind utilizarea actelor de stare civilă moldoveneşti în România print
Noi consultări la Ministerul Justiţiei privind utilizarea actelor de stare civilă moldoveneşti în România
13.10.2010    
Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a avut marţi, 12 octombrie 2010, o întrevedere cu doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie, directorul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, aflată într-o vizită de documentare la Chişinău. La întrevedere au mai fost prezenţi E.S. Marius Lazurcă, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Viorel Badea, senator român, şi Eugen Tomac secretar de stat pentru românii de pretutindeni.
În cadrul întrevederii, Alexandru Tănase a discutat cu oficialii români despre situaţiile ce afectează utilizarea documentelor de stare civilă moldoveneşti şi recunoaşterea acestora de către autorităţile solicitante ale României.  
Oficialii români şi-au manifestat disponibilitatea de a se implica mai activ în soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii în utilizarea actelor de stare civilă, urmând să se asigure continuarea dialogului la nivel de experţi pentru a identifica şi alte mecanisme de ameliorare a utilizării actelor de stare civilă moldoveneşti în România.
La rândul său, Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a subliniat că apreciază înalt nivelul de colaborare care există între ministerele de justiţie dintre cele două state.
 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899291     Soluție
 
Services
Close