Home / Press releases » Ministerul Justiţiei dezminte informaţiile privind sustragerea datelor personale ale cetăţenilor print
Ministerul Justiţiei dezminte informaţiile privind sustragerea datelor personale ale cetăţenilor
26.10.2010    

Pornind de la afirmaţiile eronate formulate în unele mijloace de informare în masă, la 25 octombrie 2010, Ministerul Justiţiei consideră necesar să vină cu următoarele precizări.

În noaptea din 24 octombrie 2010, un locuitor al Chişinăului, în vârstă de 19 ani, fiind în stare de ebrietate, a intrat pe fereastră într-un birou al Serviciului Stare Civilă şi a încercat să sustragă două monitoare. Tentativa de furt a fost contracarată de paza instituţiei, tânărul fiind reţinut la locul faptei şi predat poliţiei. Astfel, persoana în cauză nu a reuşit să sustragă nimic din incinta Serviciului Stare Civilă.

Mai mult decât atât, ţinem să precizăm că în oficiile de stare civila nu există date personale în formă fizică care ar putea fi sustrase. Toate datele personale sunt stocate în baza de date care este deţinută de ÎS „Registru”, iar oficiile de stare civilă au doar acces la aceste date, cum au acces şi alte instituţii de profil.

În contextul celor enunţate mai sus, ţinem să atenţionăm opinia publică că nu există şi nici nu poate exista vreo legătură între acest incident cu alegerile ce vor avea loc, iar acuzaţiile privind sustragerea unor date personale în scopul unei eventuale fraudări a alegerilor sunt lipsite de suport faptic şi constituie o manipulare neruşinată în scopul discreditării sau favorizării unor concurenţi electorali.

Ministerul Justiţiei îşi exprimă regretul în legătură cu interpretările eronate care au fost făcute în legătură cu incidentul din 24 octombrie 2010 şi recomandă pe viitor persoanelor interesate să solicite de la autorităţi explicaţii suplimentare înainte de a formula careva acuzaţii publice.


 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899327     Soluție
 
Services
Close