Home / Press releases » Viceministrului justiţiei Vladimir Grosu în vizită oficială la Berlin print
Viceministrului justiţiei Vladimir Grosu în vizită oficială la Berlin
04.07.2011    

style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify">În perioada 29 iunie – 1 iulie, viceministrul justiţiei Vladimir Grosu s-a aflat într-o vizită oficială în Germania, Berlin, la invitaţia Fundaţiei IRZ (Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit).

În cadrul vizitei, Vladimir Grosu a avut întrevederi cu oficialii germani  Siegfried Kauder, Preşedintele Comisiei Juridice din Budenstag-ul German, cu Dr. Max Stadler, Ministru de Stat şi Secretar de Stat pentru Relaţiile cu Parlamentul din cadrul Ministerului Federal al Justiţiei, cu reprezentanţii Forumului Moldo - German şi a Fundaţiei Konrad Adenauer, cu Christoph Frank, Procuror superior,  preşedintele Uniunii Federale a Magistraţilor din Germania, precum şi cu Notarul Dr. Oliver Vossius, Preşedintele Uniunii Notarilor din Germania.

Discuţiile cu oficialii germani s-au axat pe subiectul  reformelor în justiţie planificate în Republica Moldova şi pe suportul pe care este dispusă partea germană să-l ofere. În acest sens, toţi partenerii şi-au manifestat disponibilitatea de a asista Ministerul Justiţiei în expertizarea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei, precum şi a proiectelor de legi  asupra cărora se lucrează în paralel în grupurile de lucru din cadrul ministerului.

De asemenea, s-a stabilit un plan de acţiuni privind suportul pe care îl va acorda Fundaţia IRZ în procesul de elaborare a strategiei, care vine să acopere prompt ca de fiecare dată necesităţile stringente ale Ministerului Justiţiei. 

 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8353254     Soluție
 
Services
Close