Home / Press releases » Ministrul justiţiei Oleg Efrim se află într-o vizită de lucru la Vilnius, Lituania print
Ministrul justiţiei Oleg Efrim se află într-o vizită de lucru la Vilnius, Lituania
12.07.2011    

style="margin: 0cm 0cm 10pt; text-align: justify">În perioada de 11-14 iulie 2011, Ministrul Justiţiei se află într-o vizită de lucru la Vilnius, Lituania, la invitația omologului său lituanian  Remigijus Šimašius. Amintim că ministrul lituanian de justiţie a vizitat Chişinăul în toamna anului trecut.

În prima zi a vizitei, Oleg Efrim a avut o întrevedere cu Ministrul lituanian,  Remigijus Šimašius. La discuții au participat experți în materia elaborării actelor normative şi a utilizării tehnologiilor informaționale din cadrul ambelor ministere.

Subiectele abordate de către miniştri s-au axat în particular, pe cooperarea între cele două ministere şi a stabilirii priorităţilor de cooperare pentru viitor. Partea lituaniană şi-a manifestat disponibilitatea de a efectua o expertiză în termini utili a proiectului de strategie în sectorului justiţiei lansat pentru consultări publice. Miniştrii au convenit să identifice un format consolidat de cooperare, care să permită experţilor din cadrul ministerului justiţiei al Republicii Moldova de a efectua stagii de scurtă durată în cadrul ministerului justiţiei lituanian.

În aceeaşi zi, Ministrul Justiţiei a avut întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul Parlamentului lituanian, Jonas Milerius, cancelarul parlamentului lituanain, Julius Sabatauskas, Vicepreşedinte Comitetului de drept şi a ordinii de drept, Vidmantas Ziemelis, membrul al aceluiaşi comitet. Discuţiile au vizat subiecte de actualitate pentru Republica Moldova în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui ţării şi a soluţiilor constituţionale în acest sens, a instuţiilor responsabile în coordonarea reformelor din sectorul justiţiei. Oficialii au discutat şi despre experienţa Lituaniei în procesul de lichidare a instanţelor economice.

În a doua zi a vizitei sale, ministrul Oleg Efrim urmează să se întîlnească cu Președintele Curţii Supreme de Justiţie a Lituaniei, Preşedintele Curţii Supreme Administrative şi al Curţii Regionale Trakai.

 

 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8353509     Soluție
 
Services
Close