Home / Press releases » Consultările publice pe marginea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei sînt în derulare print
Consultările publice pe marginea Strategiei de reformare a sectorului justiţiei sînt în derulare
26.07.2011    
Proiectul Strategiei de reformare a justiţiei a fost acceptat conceptual de toate grupurile de lucru în care a fost supus unor consultări publice, pe parcursul ultimelor două săptămâni. Ultima şedinţă, cea a grupului pentru reforma organelor procuraturii s-a desfăşurat ieri, 25 iulie 2011, iar anterior documentul a fost dezbătut şi cu membrii grupurilor de lucru pentru reforma procedurii civile, reforma procedurii penale, reforma sistemului judecătoresc şi cel consacrat special justiţiei pentru minori.

Dezbaterile s-au desfăşurat sub auspiciul Ministerului Justiţiei, conform Ordinului nr. 213 din 3 iunie 2011.
Totodată, participanţii la aceste discuţii au formulat şi un şir de recomandări pentru îmbunătăţirea şi focusarea mai bună a Strategiei pe problemele vulnerabile din domeniul justiţiei. Astfel, au fost agreate de principiu scopul, obiectivele şi direcţiile strategice abordate în cuprinsul Strategiei, în timp ce domeniile de intervenţie specifică, instituţiile responsabile şi termenii de implementare ale unor măsuri, la propunerea membrilor grupurilor de lucru, vor trebui ajustate.

De la lansarea pentru consultaţii publice a proiectului Strategiei de reformare a domeniul justiţiei, Ministerul Justiţiei a recepţionat un şir de contribuţii din partea instituţiilor subordonate, a reprezentanţilor societăţii civile şi mediului academic. Adiţional, pentru a conferi procesului de dezbateri publice un caracter mai larg şi pentru implicarea plenară a reprezentanţilor diferitor medii şi sectoare ale societăţii civile, Ministerul Justiţiei a expediat solicitări pentru consultarea opiniei asupra Strategiei de reformare a sectorului justiţiei uniunilor profesionale, fracţiunilor parlamentare şi partidelor extraparlamentare.

După cum a fost preconizat, la începutul săptămânii viitoare, proiectul Strategiei de reformare a sectorului justiţiei va fi expediat spre avizare tuturor instituţiilor interesate, în modul stabilit.

Ministerul Justiţiei aşteaptă în continuare contribuţiile tuturor exponenţilor societăţii civile, care urmează a fi transmise până la data limită pentru consultările publice – 10 august 2011.
 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8353541     Soluție
 
Services
Close