Home / Press releases » Ministrul Justiției a participat la inaugurarea noului sediu al judecătoriei Ceadîr-Lunga print
Ministrul Justiției a participat la inaugurarea noului sediu al judecătoriei Ceadîr-Lunga
16.08.2011    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a participat astăzi, împreună cu premierul Vlad Filat, la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei din Ceadîr-Lunga. Acest edificiu este primul și, deocamdată, singurul ridicat din temelie, special cu această destinație, după proclamarea independenței Republicii Moldova.

Premierul Vlad Filat a menționat, cu această ocazie, că Executivul de la Chișinău și-a asumat toate cheltuielile pentru această construcție, care a fost realizată în perioada în care economia Republicii Moldova a fost cel mai grav afectată de efectele crizei economice mondiale, iar bașkanul UTA Gagauz-Yeri, Mihail Formuzal, a mulțumit Guvernului pentru sprijinul acordat.

La rândul său, ministrul Justiției, Oleg Efrim, a plasat evenimentul de astăzi în contextul mai larg al reformei din domeniul justiției, amintind că lipsa unui mediu adecvat pentru activitatea magistraților constituie una din piedicile pe care le întâmpină autorii acestei reforme. În același context, potrivit lui Oleg Efrim, proiectul Strategiei Reformei în Sectorul Justiției, care se află în faza finală a elaborării lui, prevede revizuirea hărții judecătoriilor, după care Guvernul va face un efort pentru construcția altor sedii, la fel de moderne, dar și pentru edificarea unui Palat al Justiției la Chișinău. De asemenea, este preconizată majorarea salariilor judecătorilor angajați în prima instanță, pentru a reduce discrepanța dintre veniturile magistraților.

În concluzie, Oleg Efrim a subliniat că ”Toate aceste, dar și alte acțiuni promovate de Ministerul Justiției sunt menite să le creeze judecătorilor un mediu, în care ei să se gândească doar la actul justiției, scutindu-i de presiunea unor interese străine profesiei pe care o practică”.

Noul sediul judecătoriei Ceadîr-Lunga corespunde tuturor normelor europene, are șase spațioase săli de ședințe, precum și birouri amenajate și dotate cu tehnica necesară, care oferă judecătorilor toate condițiile pentru a executa actul justiției conform întregului set de rigori profesionale.

În această după-amiază, ministrul Justiției, Oleg Efrim, va vizita și Curtea de Apel de la Comrat, sediul căreia a fost, de asemenea, reparat capital.

 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8067606     Soluție
 
Services
Close