Home / Press releases » Ministerul Justiţiei a iniţiat procesul de elaborare a Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei print
Ministerul Justiţiei a iniţiat procesul de elaborare a Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei
12.09.2011    

Ministerul Justiţiei solicită tuturor instituţiilor responsabile să se implice în elaborarea Planului de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiţiei. Ministerul a iniţiat procesul elaborării acestui Plan, invitând toate instanţele  judecătoreşti, organele de anchetă penală, cele ale Procuraturii, avocaţii, notarii, Ministerele şi celelalte instituţii ale autorităţii publice centrale, dar şi pe reprezentaţii societăţii civile, interesaţi de realizarea unei reforme reale şi profunde a Justiţiei în Republica Moldova, să contribuie cu propuneri ce ar putea asigura implementarea Strategiei, după adoptarea acesteia în Parlament.

Planul de Acţiuni va cuprinde măsuri concrete şi fundamentarea financiară corespunzătoare pentru realizarea întregului ansamblu al reformelor prevăzute de Strategia de Reformare a Sectorului Justiţiei.

În acest sens, Ministerul Justiţiei roagă instituţiile vizate să-şi formuleze propunerile într-un format unic, accesibil pe Internet la adresa http://www.justice.gov.md/file/reforma%20judiciara/Model%20Plan%20de%20implementare%20Strategie.doc , care va asigura ulterior o compilare eficientă a tuturor ideilor şi recomandărilor într-un document comprehensiv. Termenul limită pentru prezentarea acestora este data de 23 septembrie.

Vă amintim că proiectul Strategiei de Reformare a Sectorului Justiţiei a fost aprobat de Guvern pe 7 septembrie, urmând să fie dezbătut şi aprobat în plenul Parlamentului până la sfârşitul lunii octombrie.

 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 8075245     Soluție
 
Services
Close