Home / Press releases » MINISTRUL JUSTIŢIEI A DISCUTAT CU ŞEFUL print
MINISTRUL JUSTIŢIEI A DISCUTAT CU ŞEFUL
22.10.2009    

În cadrul vizitei Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a declarat că este impresionat de calitatea rapoartelor efectuate de către Misiunea EUBAM în Republica Moldova şi a comunicat despre deschiderea Ministerului Justiţiei pentru cooperarea de mai departe cu Misiunea EUBAM.

„Doleanţa de aderare a Republicii Moldova presupune nişte racordări ale legislaţiei la standardele Uniunii Europene. În ultimii 4 ani Misiunea EUBAM în Moldova a reuşit să ajute la căpătarea unor rezultate şi vă îndemn să le utilizaţi” a spus Ferenc Banfi. Şeful EUBAM a declarat că Republica Moldova este o prioritate pentru Uniunea Europeană şi are avantajul de a fi din punct de vedere teritorial mai uşor de administrat în comparaţie cu alte state din regiune.

Discuţia s-a axat asupra reformelor ample pe care şi le-a propus noua guvernare, în special, despre cele care vor fi implementate în domeniul vamal şi de gestiune a frontierei Republicii Moldova şi rolul Ministerului Justiţiei în sistemul organelor de drept. Ferenc Banfi a declarat că vine cu tot suportul pentru a moderniza aceste domenii şi a le racorda la modelul european.


 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899181     Soluție
 
Services
Close