Home / Press releases » MINISTRUL JUTIŢIEI A AVUT O ÎNTREVEDERE print
MINISTRUL JUTIŢIEI A AVUT O ÎNTREVEDERE
22.10.2009    

Gunnar Wieganda menţionat faptul că Ministrul Justiţiei este cunoscut în Europa ca un jurist notoriu, ceea ce este foarte important pentru Republica Moldova şi a ţinut să-l atenţioneze asupra responsabilităţii pe care şi-a asumat-o noua guvernare în vederea îmbrăţişării valorilor europene, care au stat la baza formării Uniunii Europene. De asemenea, el a adăugat prin instrumentele de cooperare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Republica Moldova şi-a luat angajamentul de a respecta drepturile omului, iar acest fapt este un factor determinant pentru relaţiile de mai departe între Uniunii Europene cu Republica Moldova.

Oficialul european a menţionat că independenţa justiţiei este un pas cheie pentru a asigura democraţia în Republica Moldova, iar reformele începute de către Ministrul Justiţiei vin acum să dovedească Uniunii Europene dorinţa Republicii Moldova de a însuşi valorile europene. El a ţinut să amintească că experţii Comisiei Europene sunt gata să vină în sprijin Republicii Moldova pentru a implementa cu succes reformele începute de către Ministerul Justiţiei pentru a ajusta legislaţia Republicii Moldova la cea comunitară.În acest context, Gunnar Wiegand a menţionat asistenţa pe care o va oferi Comisia Europeană Republicii Moldova prin Pachetul Democraţia pentru Moldova, care va fi implementat prin intermediul experţilor Consiliului Europei.

În discuţia cu Ministrul Justiţiei, Gunnar Wiegand a specificat despre importanţa comisiei parlamentare de anchetă, creată pentru a elucida evenimentele din 7-8 aprilie, şi a salutat implicarea tuturor partidelor care au acces în Parlament. El a adăugat că este important ca în activitatea comisiei să participe atât consultanţi şi observatori din partea organismelor internaţionale, cât şi experţi internaţionali, care vor ajuta în desfăşurarea anchetei şi vor veni cu concluzii obiective asupra acestor evenimente. Ministrul Justiţiei a ţinut să menţioneze că este importantă prezenţa experţilor internaţionali, deoarece ancheta are ca finalitate să reîntoarcă încrederea societăţii în instituţiile statului.


 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899322     Soluție
 
Services
Close