Home / Press releases » MINISTERUL JUSTIŢIEI INVITĂ SOCIETATEA C print
MINISTERUL JUSTIŢIEI INVITĂ SOCIETATEA C
09.10.2009    

Reprezentanţii Ministerului Justiţei au comunicat primii paşi care au fost întreprinşi pentru a simplifica procedura de înregistrare a unui ONG. În acest context, a fost prezentat noul Registru de Stat al Organizaţiilor necomerciale, care permite transmisiunea electronică a unor date către Inspectoratul Fiscal, Biroul Naţional de Statistică şi Ministerul Tehnologiilor Informaţinale şi Comunicaţiilor, substituind aceasta obligaţie care pînă în prezent era pusă în sarcina organizaţiilor necomerciale ce solicitau înregistrarea. Noul registru dispune de o interfaţă care poate fi vizualizată pe internet, ceea ce va asigura accesul la datele despre ONG-urile înregistrate şi o mai mare transparenţă în acest domeniu. În acelaşi context, au fost prezentate modelele certificatelor de înregistrare tip nou, care conţin codul de identificare naţional (IDNO).

Masa rotundă s-a axat pe viziunea, întrebările şi sugestiile reprezentanţilor societăţii civile de îmbunătăţire a activităţii Ministerului Justiţiei pentru a consolida societatea civilă şi cooperarea acesteia cu sectorul public. În acest sens, Ministerul Justiţiei a invitat sectorul neguvernamental ca în timp de o săptămînă să adreseze propuneri de îmbunătăţiri în domeniu la adresa: elena_gritco@yahoo.com.


 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899296     Soluție
 
Services
Close