Home / Press releases » GUVERNUL MARII BRITANII ACORDĂ MINISTERU print
GUVERNUL MARII BRITANII ACORDĂ MINISTERU
12.10.2009    

La întâlnirea cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ministrul Justiţiei a discutat despre oportunităţile de cooperare bilaterală şi multilaterală în domeniul justiţiei. Alexandru Tănase a discutat despre necesităţile de asistenţă din partea Guvernului Britanic în diverse domenii, dar în special în vederea armonizării legislaţiei Republicii Moldova la cea comunitară. În acest context s-a discutat despre asistenţa pe care o va oferi Guvernul Britanic Ministerului Justiţiei în cadrul proiectului „Susţinerea Centrului de Armonizare a Legislaţiei şi a ministerelor în implementarea Acquis-ului comunitar”, care are ca obiectiv consolidarea capacităţilor administrative necesare pentru integrarea europeană, în special prin eficientizarea procesului de coordonare interministerială şi ameliorarea capacităţilor referitoare la acquis-ul comunitar şi armonizarea legislaţiei.

Proiectul va avea o durată de 3 ani de zile şi va fi implementat de către Asociaţia obştească Agenţia pentru susţinerea învăţământului juridic şi a organelor de drept „Ex Lege” împreună cu Centrul de Armonizare a Legislaţiei, instituţie subordonată Ministerului Justiţiei. Primele activităţi planificate vor demara toamna aceasta cu două seminare, care se vor desfăşura lunile octombrie-noiembrie, sub genericul „Politica energetică a Uniunii Europene” şi „Cooperarea în domeniul justiţiei şi afacerilor interne” (cooperarea judiciară, protecţia datelor cu caracter personal, managementul integrat al frontierelor).

Guvernul Britanic va acorda pentru susţinerea acestui proiect 154.314 lire sterline.


 
Share in:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
The development of this web-page was made with the financial support of the JOINT PROGRAMME BETWEEN THE COUNCIL OF EUROPE AND THE EUROPEAN UNION "DEMOCRACY SUPPORT PROGRAMME IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA"
gototop
Sitemap
Contact
Phone.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Total visits: 7899264     Soluție
 
Services
Close