Prima / Comunicate de presă » Consiliul Europei va propune Moldovei recomandări pentru strategia în sectorul justiției 2018 - 2024 imprimare
Consiliul Europei va propune Moldovei recomandări pentru strategia în sectorul justiției 2018 - 2024
20.09.2017    

20 septembrie 2017, Chișinău Experți de la Consiliul Europei (CoE) sunt în proces de evaluare a strategiei implementate în domeniul justiției. Ei vor identifica lacunele existente și vor propune noi recomandări pentru a fi aplicate în următorii ani.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și colegii săi au avut o întrevedere cu delegația de experți ai CoE aflată în vizită în țara noastră. Ei au fost interesați de evoluțiile din domeniu și au discutat despre: monitorizarea aplicării noilor legi, lupta împotriva corupției, cooperarea cu instituția ombudsmanului, mecanismul de prevenire a torturii și legea privind activitatea specială de investigații.

În schimbul de opinii privind reforma implementată, Vladimir Cebotari, a comunicat că „în următorii ani eforturile vor fi concentrate preponderent pentru implementarea coerentă a pachetului de legi adoptate în ultima perioadă, pentru a avea o practică judiciară uniformă. Avem legi bune, apreciate pozitiv și de experți internaționali, însă trebuie să lucrăm la o aplicare cu succes a acestora”.

În urma evaluării, experții vor elabora un raport în care vor formula recomandări pentru a îmbunătăți reformele implementate și noi direcții de intervenție. Acestea se vor regăsi în următoarele documente de politici ce vizează sectorul justiției.

Menționăm că, echipa de experți efectuează mai multe vizite de documentare în instituțiile statului pentru cercetarea evoluțiilor din domeniul justiției. Ei au întrevederi cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, Centrului Național Anticorupție, Institutului Național de Justiție, Avocatul Poporului, Uniunii Executorilor Judecătorești, Institutului de Reforme Penale, dar și a unor ONG-uri de profil.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 5190903     Soluție
 
Servicii
Close