Prima / Comunicate de presă » Testarea sistemului e-Dosar a fost prelungită imprimare
Testarea sistemului e-Dosar a fost prelungită
02.10.2018    

Procesul de testare a sub-sistemului e-Dosar judiciar a fost prelungit, la propunerea Ministerului Justiției, decizia fiind luată de Consiliul Superior al Magistraturii. 

Pilotarea sistemului E-dosar judiciar a început în luna martie curent în toate sediile Judecătoriei Chişinău și în Curtea de Apel Chișinău. Pe parcursul acestei perioade, sistemul s-a dovedit a fi unul funcțional, însă din perspectiva avocaților unele funcționalități ale acestuia urmează a fi optimizate în scopul simplificării mecanismului de completare și depunere a actelor, dar și pentru reducerea timpului și cheltuielilor suplimentare, ce sunt generate de aplicarea semnăturii electronice pe actele depuse pentru fiecare pagină în parte.

De asemenea, s-a constatat faptul că este necesară adaptarea sub-sistemului la exigențele noii versiuni a PIGD-ului, ce urmează a fi implementat începând cu anul viitor. În același timp, este necesar a întreprinde măsuri pentru înregistrarea sistemului informațional judiciar la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, urmând a fi elaborată Politica de securitate privind protecția datelor cu caracter personal și prelucrarea acestora. În acest scop este necesară crearea unui mecanism de avertizare a utilizatorilor despre prelucrarea datelor cu caracter personal și asigurarea evidenței acestora.

Reamintim că, sistemul informațional e-Dosar judiciar permite formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul securizat al părților, depunerea electronică a cererilor de chemare în judecată, semnarea electronică a actelor, prezentarea probelor, distribuirea materialelor anexate la dosar, citarea electronică a părților, coordonarea agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, efectuarea electronică a plății taxei de stat și altele.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7115973     Soluție
 
Servicii
Close