Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției îndeamnă notarii să asigure funcționalitatea organelor de autoadministrare imprimare
Ministrul Justiției îndeamnă notarii să asigure funcționalitatea organelor de autoadministrare
06.10.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, a participat la Adunarea generală a notarilor ce a reunit aproape 200 notari din țară. Cu acest prilej, a adresat notarilor câteva mesaje și i-a îndemnat să se mobilizeze în scopul instituirii organelor de autoadministrare ale profesiei.

„Să ne îndreptăm acțiunile și eforturile pentru a depăși situația actuală de incertitudine ce vizează autoadministrarea profesiei de notar. Vă îndemn să căutăm căi de deblocare a acestei situații, inclusiv în contextul modificătii legislației” a subliniat ministrul Justiției. De asemenea, Victoria Iftodi i-a îndemnat pe notari ca în activitatea lor să fie imparțiali și mereu respectuoși atât față de cetățeni, cât și față colegii de breaslă.

În cadrul Adunării generale a notarilor a fost discutat proiectul regulamentului activității notarilor în domeniul prevenirii combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, care urmează a fi aplicat de notari, în calitatea lor de entități raportoare. Adrian Munteanu, șeful-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) a vorbit notarilor despre aspectele procesului de combatere și implicarea pe care o au notarii în acest sens, contribuind în final la edificarea unui stat de drept.

De asemenea, s-au purtat discuții privind proiectul procedurii de declarare voluntară a bunurilor, cotelor-părți în întreprinderi, mijloacelor de transport și valorilor mobiliare în domeniul prevenirii combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, fiind delegat un reprezentatnt al Camerei Notariale pentru semnarea acordului de cooperare cu SPCSB.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7115981     Soluție
 
Servicii
Close