Prima / Comunicate de presă » Consultarea publică privind Planul de acțiuni al Guvernului în domeniul justiției imprimare
Consultarea publică privind Planul de acțiuni al Guvernului în domeniul justiției
09.08.2019    

Astăzi, în Ministerul Justiției, au avut loc consultări publice ce vizează Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020, pe componenta „Statul de drept". În cadrul ședinței, au participat reprezentanți ai societății civile și ai autorităților de stat care au pus în discuție mai multe propuneri și completări referitoare la prioritățile de politici pe termen scurt în domeniul justiției.
Printre principalele acțiuni care urmează să fie implementate de Ministerul Justiției sunt: reformarea Curții Supreme de Justiție; fortificarea independenței sistemului judiciar; sporirea gradului de responsabilizare a executorilor judecătorești și fortificarea procedurii de control; instituirea unui mecanism unic de stabilire a plăților notariale; perfecționarea mecanismului de control al averilor și intereselor; consolidarea rolului instituției Avocatului Poporului în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și Principiile de la Paris; revederea conceptului sistemului execuțional penal contemporan prin ralierea la modele bazate pe respectarea drepturilor omului.
Ministerul Justiției a sintetizat propunerile din ședința de consultare publică și urmează să definitiveze Planul de acțiuni al Guvernului.

 


 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9347281     Soluție
 
Servicii
Close