Prima / Transparenţa în procesul decizional / Anunţuri privind iniţierea elaborării actelor normative » Anunț privind continuarea procesului de elaborare a noului document de politici pentru dezvoltarea/consolidarea sectorului justiției imprimare
Anunț privind continuarea procesului de elaborare a noului document de politici pentru dezvoltarea/consolidarea sectorului justiției
11.09.2018    

Consolidarea sectorului justiției rămîne una din prioritățile statului, fiind necesară continuarea eforturilor pentru sporirea independenței, imparțialității și calității actului justiției, îmbunătățirea competenței profesioniștilor din domeniu, integrității și eficienței întregului sector.

Pentru realizarea unor obiective și a unor acțiuni reale, necesare și cu efect durabil, se impune elaborarea unui instrument de politici în care să fie abordate problemele existente în sistemul justiției, definite căile de soluționare a problemelor respective şi evaluat impactul așteptat asupra societății.

Ministerul Justiției anunță despre continuarea procesului de elaborare a noului document de politici pentru dezvoltarea/consolidarea sectorului justiției și mizăm pe suportul tuturor celor interesați de elaborarea unui document care să răspundă așteptărilor.

În contextul celor enunțate, solicităm respectuos să prezentați opinia privind problemele din sectorul justiției în sens larg, vizînd sistemul judecătoresc, organele procuraturii și alte organe de drept, profesiile liberale, etc. și acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru soluționarea acestora.

Propunerile urmează a fi expediate pînă la data de 5 octombrie 2018, în format electronic, la următoarele adrese: secretariat@justice.gov.md, cristina.melnic@justice.gov.md, lilia.rusu@justice.gov.md și vor viza, în principal, măsuri practice pentru impulsionarea anumitor schimbări în cadrul sistemului justiției și acțiuni privind implementarea cadrului normativ existent pentru a asigura stabilitatea și supremația legii. Propunerile de lege ferenda se vor formula, cu titlu de excepție, în cazul în care pentru depășirea unor probleme sistemice sunt inevitabile intervențiile de ordin legislativ.

Persoane de contact: Cristina Melnic, telefon 0 (22) 20-14-33 și Lilia Rusu, telefon 0 (22) 20-14-40, din cadrul Direcției elaborare acte normative.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6198634     Soluție
 
Servicii
Close