Prima / Transparenţa în procesul decizional / Anunţuri privind iniţierea elaborării actelor normative » Anunţ privind iniţierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului privind aprobarea metodologiei de cuantificare a cheltuielilor suportate de instanța de judecată în cadrul unui proces civil imprimare
Anunţ privind iniţierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului privind aprobarea metodologiei de cuantificare a cheltuielilor suportate de instanța de judecată în cadrul unui proces civil
13.04.2019    

Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Hotărârii Guvernului privind aprobarea metodologiei de cuantificare a cheltuielilor suportate de instanța de judecată în cadrul unui proces civil, în vederea executării prevederilor art. VI alin. (3) din Legea nr. 17/2018 pentru modificarea și completarea unor acte legislative.
Proiectul actului normativ urmează să stabilească un mecanism previzibil și eficient de evaluare pecuniară a cheltuielilor suportate de instanța de judecată cu ocazia desfășurării unui proces civil. Suma rezultată din calculul efectuat în baza metodologiei urmează a fi încasată printr-o dispoziție separată a hotărârii judecătorești, a deciziei instanței de apel sau a deciziei instanței de recurs de la persoanele prevăzute în art. 98 alin. (4) din Codul de procedură civilă al Republicii Moldova.
În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului Hotărârii Guvernului, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise până la data de 26 aprilie 2019, în format electronic, la adresa: ion.glavan@justice.gov.md.
Persoana de contact: Ion Glavan, consultant superior, Direcția elaborare acte normative, tel: (022) 201405.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7775286     Soluție
 
Servicii
Close