Prima / Transparenţa în procesul decizional / Anunţuri privind iniţierea elaborării actelor normative » Anunț privind inițierea procesului de elaborare a cadrului normativ în vederea implementării sancțiunilor financiare aferente activităților teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă imprimare
Anunț privind inițierea procesului de elaborare a cadrului normativ în vederea implementării sancțiunilor financiare aferente activităților teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă
15.08.2020    

Ministerul Justiției anunță despre inițierea procesului de elaborare a cadrului normativ relevant în vederea implementării sancțiunilor financiare aferente activităților teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă.

În contextul implementării standardelor FATF (Recomandările 6 și 7) și a recomandărilor formulate de experții Comitetului MONEYVAL din cadrul Consiliului Europei în Raportul de evaluare a Moldovei, aprobat în iulie 2019 la Strasbourg, Ministerul Justiției demarează procedura de elaborare a unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru realizarea acțiunilor propuse.

Menționăm că, art. 34 din Legea nr. 308/2017 cu privire la cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului stabilește că, Serviciul de Informații și Securitate este responsabil de elaborarea, actualizarea și publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a listei persoanelor, grupurilor și entităților implicate în activități teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă care fac obiectul măsurilor restrictive.

În vederea eficientizării procesului de implementare a acțiunii menționate, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise până la data de 1 septembrie 2020, în format electronic, la adresa: adriana.dodon@justice.gov.md.

 

Persoană de contact: Adriana Dodon, consultant superior, Direcția elaborare acte normative, tel: (022) 20-14-27.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9780926     Soluție
 
Servicii
Close