Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției a oferit premii celor mai buni ziariști specializați în domeniul Justiției imprimare
Ministrul Justiției a oferit premii celor mai buni ziariști specializați în domeniul Justiției
18.10.2012    

Ziaristele Anastasia Nani, de la Adevărul Moldova, Olga Grosul, de la Kommersant.md, și Alina Radu, de la Ziarul de Gardă, au fost astăzi premiate de ministrul Justiției, Oleg Efrim, pentru efortul constant de a scoate la iveală și reflecta în presă, profesionist și echidistant, problemele din domeniul Justiției, contribuind astfel la restabilirea încrederii societății în actul Justiției.

Premiile le-au fost acordate în ajunul Zilei Justiției, sărbătorită anual pe data de 19 octombrie, în baza unui set de criterii printre care relevanța materialelor publicate, relevanța subiectelor și veridicitatea surselor folosite, originalitatea și perspectiva abordării subiectului, profesionalismul realizării și respectarea normelor deontologice, precum și periodicitatea abordării subiectelor ce țin starea de lucruri în Justiția din Moldova și reforma din acest domeniu. Cele trei ziariste, precum și redacțiile pe care le reprezintă, au excelat pe parcursul acestui an cu știri, reportaje și materiale de investigație jurnalistică în probleme privind corupția din sectorul Justiției, funcționarea sistemului judecătoresc și a instituțiilor de drept, dar și cu referința la inițiativele legislative promovate de Ministerul Justiției în cadrul Strategiei de Reformă în Sectorul Justiției.

Oleg Efrim le-a mulțumit cu această ocazie Anastasiei Nani, Olgăi Grosul și Alinei Radu pentru tenacitate și le-a încurajat să-și continue activitatea profesională de aceeași manieră. Presa este principalul aliat al Ministerului Justiției în procesul reformelor inițiate în acest domeniu și numai cu ajutorul acesteia avem șanse de reușită, a subliniat el.

De asemenea, ministrul Justiției a semnat astăzi un ordin prin care a instituit un concurs anual de materiale de investigație și abordări inedite ce privesc funcționarea sistemului de Justiție din Moldova, la care jurnaliștii din presa scrisă și audiovizuală se vor putea înscrie începând din 2013. Premiul pentru cel mai bun material jurnalistic de acest fel, care va fi selectat de o comisie formată din funcționari, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media, va fi înmânat, la fel, cu ocazia Zilei Juristului.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779307     Soluție
 
Servicii
Close