Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Oleg Efrim, cu ocazia Zilei profesionale a juristului imprimare
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Oleg Efrim, cu ocazia Zilei profesionale a juristului
19.10.2012    

Stimați colegi,

Sunt onorat să vă aduc tuturor – magistrați și procurori, avocați, notari și executori judecătorești, funcționari și universitari, precum și reprezentanți ai societății civile – sincere felicitări cu ocazia Zilei Juristului.

E un prilej deosebit să le mulțumesc celor care profesează dreptul pentru această alegere, pentru că în acest fel v-ați angajat, întâi de toate, în slujba întregii societăți și a fiecărui cetățean totodată. Misiunea voastră este să faceți dreptate și cu atât mai grea este povara responsabilității ce se așează pe umerii voștri acum, când trebuie să redăm cetățenilor Republicii Moldova încrederea în actul Justiției.

Suntem cu toții astăzi antrenați, din plin, într-un complex proces de reformă a întregului sistem al Justiției și, tocmai din această cauză, mizez pe sprijinul întregii bresle. Mai mult decât atât, sunt convins că nu avem prea multe șanse de reușită fără implicarea plenară a acelora dintre voi care înțeleg că doar din interior, prin propriile noastre eforturi, putem urni carul din loc, pentru a le asigura cetățenilor accesul la o Justiție cu adevărat independentă, eficientă, transparentă realizată profesionist și responsabil față de societate. E necesar ca voi înșivă să deveniți acei agenți ai schimbării, care nu vor mai tolera fărădelegea sub orice haină ar îmbrăca aceasta – corupție, incompetență sau incapacitate. De prestanța voastră morală și profesională depinde astăzi nu doar imaginea profesiei de jurist, dar și viitorul Republicii Moldova ca stat de drept.

Vă urez, deci, succes pe această cale, pe care urmând-o veți obține respectul întregii societăți, însoțit de meritate reușite profesionale și personale.

Cu deosebit respect,

Oleg Efrim
Ministru al Justiției

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779353     Soluție
 
Servicii
Close