Prima / Comunicate de presă » Prezentarea concluziilor preliminare ale Studiului de oportunitate cu privire la optimizarea hărții dislocării instanțelor judecătorești imprimare
Prezentarea concluziilor preliminare ale Studiului de oportunitate cu privire la optimizarea hărții dislocării instanțelor judecătorești
05.09.2013    

Ministerul Justiției, în colaborare cu Centrul de Resurse Juridice (CJM) și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), au organizat, în data de 4 septembrie, o ședință de lucru cu privire la concluziile preliminare ale Studiului de oportunitate cu privire la optimizarea hărții dislocării instanțelor judecătorești”. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, Procurorul General, reprezentanți ai CSM, Curții Supreme de Justiție, Ambasadei SUA în RM.

 Agenda evenimentului a cuprins prezentarea metodologiei și a obiectivelor studiului; concluziile preliminare cu privire la alocarea judecătorilor și personalului în judecătorii și curți de apel precum și concluziile preliminare cu privire la opțiunile de comasare a judecătoriilor și curților de apel.

 Studiul, care reprezintă o acțiune din Strategia de Reformare a Sectorului Justiției (2011-2016) este realizat de către Centrul de Resurse Juridice, autorii fiind cercetătorul Nadejda Hriptievschi și dr. Jesper Wittrup, expert internațional (Danemarca). Documentul are drept scop prezentarea celor mai bune practici și recomandări în vederea consolidării capacităților instituționale ale instanțelor de judecată, optimizarea numărului de judecători și asigurarea utilizării cît mai eficiente a resurselor disponibile. 

 Autorii au menționat că Studiul va fi finalizat și lansat în noiembrie anul curent. Pentru definitivarea cercetării vor fi organizate mese rotunde și discuții publice cu judecătorii și alți actori interesați din sectorul justiției.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801909     Soluție
 
Servicii
Close