Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției, Oleg Efrim, se află la București, unde va participa la semnarea Acordului de soluționare amiabilă a disputei privind transmisiunea TVR1 în Moldova imprimare
Ministrul Justiției, Oleg Efrim, se află la București, unde va participa la semnarea Acordului de soluționare amiabilă a disputei privind transmisiunea TVR1 în Moldova
12.09.2013    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în România. Pe agenda acestei vizite au fost programate mai multe întâlniri, precum și semnarea unui Acord de soluționare amiabilă a cererii depuse de Societatea Română de Televiziune (SRTv) la CEDO, în august 2008, în legătură cu sistarea transmisiunilor postului TVR1 pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, în prima jumătate a zilei de astăzi, 12 septembrie 2013, Oleg Efrim a participat alături de omologul său român, Robert Cazanciuc, la inaugurarea noului sediul al Curții de Apel din Pitești. Reabilitarea acestuia a fost realizată conform tuturor standardelor europene și ar putea constitui un excelent exemplu pentru modul în care ar trebui să arate, într-un viitor previzibil, instanțele de judecată din Republica Moldova, a declarat cu această ocazie ministrul moldovean al Justiției.

Tot astăzi, începând cu orele 18.00, Oleg Efrim și Viceministrul afacerilor externe și integrării europene Valeriu Chiveri vor asista, împreună cu premierul român Victor Ponta, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, precum și secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, la semnarea Acordului de soluționare amiabilă a cauzei de la CEDO SRTV versus RM. Documentul va fi semnat de Claudiu Săftoiu, președinte-director general al SRTV, și Lilian Apostol, agent guvernamental al Republicii Moldova la CEDO. Acordul ce urmează a fi semnat are drept scop soluționarea plângerii adresate de SRTv Înaltei Curți de la Strasbourg, prin acordarea unor garanții de licențiere a emisiei TVR1 în spațiul media al Republicii Moldova, cu luarea în considerație a cadrului normativ și posibilităților tehnice din Republica Moldova și România. Momentul semnării Acordului, precum și declarațiile oficialilor prezenți vor fi, de altfel, transmise în direct, într-o Ediție Specială la TVR1. 

În altă ordine de idei, mâine, pe 13 septembrie 2013, Oleg Efrim are programată o întrevedere bilaterală cu Robert Cazanciuc, în cadrul căreia vor fi puse în discuție realizarea activităților prevăzute în planul anual de acțiuni comune ale celor două Ministere și modalitățile de fortificare a relațiilor moldo-române în domeniul Justiției. Vom menționa că un cadru instituționalizat de cooperare între Ministerul Justiției de la Chișinău și cel de la București funcționează deja de mai bine de trei ani. 

De asemenea, mâine Oleg Efrim va participa la o ședință comună a reprezentanților societății civile din Moldova și România, care se întrunesc pentru a analiza starea Justiției din cele două țări și stabili modalități de colaborare ulterioară pe segmentul neguvernamental.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801526     Soluție
 
Servicii
Close