Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției Oleg EFRIM a participat la prima reuniune a Miniștrilor de Justiție și Miniștrilor Afacerilor Interne din Parteneriatul Estic, desfășurată la Luxemburg în data de 7-8 octombrie. imprimare
Ministrul Justiției Oleg EFRIM a participat la prima reuniune a Miniștrilor de Justiție și Miniștrilor Afacerilor Interne din Parteneriatul Estic, desfășurată la Luxemburg în data de 7-8 octombrie.
09.10.2013    

Ministrul Justiției Oleg EFRIM a prezentat rezultatele implementării Strategiei de reformare a sectorului justiției din Republica Moldova în cadrul primei reuniune a Miniștrilor de Justiție și Miniștrilor Afacerilor Interne din Parteneriatul Estic, care a avut loc la Luxemburg în data de 7-8 octombrie, 2013. Întrunirea Miniștrilor de Justiție a fost co-prezidată de Ministrul Justiției al Lituaniei (stat care deține președinția Consiliului European în această perioadă) și reprezentanți ai Comisiei Europene, și a întrunit miniștrii de justiție din statele din Parteneriatul Estic precum și din statele membre UE.

Participanții au discutat aspecte ce țin de reforma sistemului justiției precum și cooperarea în materie juridică precum formele bilingve, protecția victimelor infracțiunilor, protecția datelor cu caracter personal, lupta împotriva drogurilor, etc. Totodată, a fost apreciată înalt necesitatea continuării cooperării în domeniul justiției în vederea schimbului de bune practici pentru modernizarea sistemului judiciar. Participanții la reuniune au convenit să fie organizate cu regularitate întruniri pentru a fi analizate progresele reformelor în curs în statele din Parteneriatul Estic precum și pentru a monitoriza modul de implementare a acestor reforme.

Reformele și rezultatele din Sectorul Justiției din Republica Moldova au fost menționate de către Comisarului european pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie, statelor membre ale UE și țărilor PaE, Dna. Viviane Reding care a încurajat Republica Moldova să continue buna implementare a reformelor inițiate în  sector.

Ca rezultat al întrunirii miniștrii au adoptat o declarație comună care prevede angajamentul ca statele din parteneriatul estic să asigure întrunirea standardelor europene în materie de legislație cu privire la funcționarea sistemului judecătoresc într-un mod independent, eficient, imparțial și responsabil. Declarația prevede și necesitatea continuării cooperării în domeniul combaterii crimei organizate, consumului și comercializării drogurilor, crimelor cibernetice precum și continuarea implementării eficiente a acordurilor de liberalizare a regimului de vize.   

Reuniunea a fost organizată în vederea pregătirii Summit-ului Parteneriatului Estic case se va desfășura la Vilnius în perioada 28-29 Noiembrie.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801732     Soluție
 
Servicii
Close