Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiţiei Oleg Efrim Vă urează „La mulți ani!" imprimare
Ministrul Justiţiei Oleg Efrim Vă urează „La mulți ani!"
31.12.2013    

Sfârşitul fiecărui an este un bun prilej de a arunca o privire în urmă printe reuşite şi eşecuri, de a stabili priorităţile pentru anul care vine şi de a spera la un viitor promiţător pentru dezvoltarea țării.

Încheiem un an în care am muncit împreună pentru îndeplinirea obiectivelor asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor. În anul 2013 am reuşit elaborarea, promovarea şi adoptarea mai multor proiecte importante, cum ar fi Pachetul de legi cu privire la măsurile anti-corupție, Legea cu privire la avocatul poporului, concepția de reformare a procuraturii. Tot în acest an am lansat serviciul e-apostila, și serviciile de solicitare a actelor de stare civilă prin intermediul ghișeelor multimedia și în regim online, am elaborat şi prezentat public conceptul registrului unic al executorului judecătoresc, am continuat procesul de modernizare a sistemului penitenciar și al justiției juvenile. Am demarat împreună cu Ministerul Educației procesul de evaluare al învățământului juridic superior, am creat peste 500 de locuri de muncă prin suplinirea pozițiilor de administrator al instanțelor și de asistent judiciar. Am demonstrat că suntem consecvenți în realizarea reformelor pe care ni le-am propus, iar drept urmare am încheiat Acordul de suport bugetar dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană, în valoare de 60 de mln. de euro, prima tranşă de 15 mln fiind deja transferată. Astfel, datorită și rezultatelor bune pe care am reușit să le avem în contextul implementării reformelor,  Republica Moldova a făcut un pas important în calea spre integrare în spaţiul European - un succes nu doar pentru RM ca stat, dar şi pentru fiecare cetăţean în parte.

În anul care vine, vom da dovadă de perseverenţă şi vom continua să implementăm, precum ne-am propus, reforma sectorului justiţiei, astfel încât să ne bucurăm de mai multă încredere din partea cetățenilor și mediului de afaceri.

Cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă, Vă doresc un An Nou - cât mai îmbelșugat, sănătate, iar toate eforturile Dumneavoastră să fie încununate de succes.

La Mulți Ani!

Oleg Efrim

Ministru al Justiției

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779315     Soluție
 
Servicii
Close