Prima / Comunicate de presă » Moldova și Norvegia vor amplifica colaborarea în domeniul justiției imprimare
Moldova și Norvegia vor amplifica colaborarea în domeniul justiției
05.12.2014    

Viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Norvegiei în Republica Moldova, cu sediul la București, Towe Bruvik Westberg. Discuţia a vizat cooperarea moldo-norvegiană pentru implementarea reformelor din sectorul justiției.

Viceministrul a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova din partea Norvegiei, prin misiunea NORLAM. Vladimir Grosu a apreciat vizita ambasadorului Regatului Norvegiei drept un semnal de solidaritate şi susţinere în realizarea acțiunilor prevăzute în Planul privind implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016.

Suntem la mijloc de implementare a acestui document comprehensiv, iar rezultatele sunt vizibile. Apreciem suportul și contribuția experților norvegieni la implementarea mai multor proiecte în domeniul consolidării supremației legii și promovării drepturilor omului, printre care reformarea Oficiului Central de Probațiune; monitorizarea electronică a deținuților, începând cu ianuarie 2015; crearea spaţiilor pentru audierea minorilor; elaborarea propunerii de politici publice privind managementul resurselor umane în sistemul penitenciar; organizarea mai multor vizite de studiu în Norvegia pentru reprezentanții Departamentului Instituțiilor Penitenciare", a spus Vladimir Grosu.

La rândul său, Towe Bruvik Westberg a afirmat că Norvegia este disponibilă să sprijine în continuare implementarea reformelor din justiției. "Avem o relație foarte bună de colaborare cu Republica Moldova. Apreciem deschiderea dumneavoastră și am vrea să intensificăm cooperarea pe segmentul judiciar. Suntem interesați să vă ajutăm la implementarea reformelor și vă încurajăm să le continuați, pentru că sunteți foarte aproape de atingerea rezultatelor pe care vi le-ați propus", a subliniat ambasadorul Regatului Norvegiei.

Părţile au remarcat caracterul ascendent al cooperării moldo-norvegiene şi au pledat pentru continuarea şi amplificarea acesteia. Urmează să fie examinată oportunitatea semnării unui Acord de cooperare ce va reglementa statutul experților NORLAM în Republica Moldova.

În prezent, cooperarea cu Norvegia are loc în baza unui acord bilateral - Memorandumul de Înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Norvegiei privind contribuția Norvegiei la consolidarea statului de drept în Republica Moldova, semnat la Chișinău în 2007.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9753241     Soluție
 
Servicii
Close