Prima / Comunicate de presă » Agenții economici și persoanele juridice își vor putea înregistra afacerile on-line, mai rapid și mai ieftin imprimare
Agenții economici și persoanele juridice își vor putea înregistra afacerile on-line, mai rapid și mai ieftin
12.03.2015    

Camera Înregistrării de Stat va începe pilotarea registrului electronic unic al agenţilor economici şi organizaţiilor necomerciale (RUAEON), care vine să uniformizeze procedura de înregistrare, modificare, evidență, comunicare și distribuire a datelor tuturor persoanelor juridice și agenților economici. Registrul respectiv a fost prezentat astăzi, la Ministerul Justiției, reprezentanților Camerei Înregistrării de Stat, Direcției organizații necomerciale, Direcției profesii juridice.

Registrul respectiv constituie o platformă unică pentru înregistrarea tuturor entităților cu statut de persoană juridică, dar și a celor cu statut de persoană fizică în calitate de agenți economici de toate tipurile (societăți comerciale, organizații necomerciale, instituții, birouri ale profesiilor juridice etc.). "Scopul registrului constă în unificarea, simplificarea și reducerea costurilor în procedura de înregistrare a diferitor forme de organizare. Nu mai este admisibil ca beneficiarul să solicite un anumit serviciu şi acesta să-i fie oferit peste câteva zile, după ce a pierdut o groază de timp sau chiar și-a pierdut interesul", a explicat ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Potrivit prevederilor din Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiției, registrul electronic unic al agenţilor economici şi organizaţiilor necomerciale trebuie să fie pe deplin funcțional până la sfârșitul anului 2016.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7896024     Soluție
 
Servicii
Close