Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiţiei a pus în discuţie noi proceduri şi criterii de evaluare a performanţelor judecătorilor imprimare
Ministerul Justiţiei a pus în discuţie noi proceduri şi criterii de evaluare a performanţelor judecătorilor
03.12.2010    

Ministerul Justiţiei şi Misiunea UE pentru Consiliere în Politici  Publice au organizat în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2010 atelierul de lucru “Reforma sistemului judiciar: proceduri şi criterii pentru selectarea, promovarea şi evaluarea performanţelor judecătorilor.

Scopul atelierului a fost de a dezvolta proceduri şi criterii pentru selectarea, promovarea şi evaluarea performanţelor judecătorilor în Republica Moldova.

Participanţii au creat în cadrul atelierului un plan de dezvoltare, luând drept punct de plecare provocările şi problemele pe care părţile interesate din Republica Moldova le identifică şi le analizează în timpul workshop-ului.

Recomandările asupra cărora au lucrat participanţii conţin revizuirea şi modificarea criteriilor de selectare a judecătorilor în instanţele de drept comun, criteriilor de promovare a judecătorilor în instanţele ierarhic superioare, criteriilor de promovare a judecătorilor la funcţia de preşedinte al instanţei, procedurilor pentru asigurarea transparenţei şi imparţialităţii.

În cadrul atelierului de lucru au participat reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, judecători ai Curţii Supreme de Justiţie şi ai Curţilor de Apel, experţi din cadrul Misiunii UE pentru Consiliere în Politici Publice (EUHLPAM).

La finalizarea lucrărilor atelierului de lucru, participanţii au prezentat rezultatele, concluziile şi recomandările pentru oaspeţii invitaţi special, reprezentanţi ai Delegaţiei UE, PNUD, ambasadelor şi organizaţiilor internaţionale.

Recomandările elaborate de în cadrul atelierului urmează a fi examinate de Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi elaborate propuneri de amendare a legislaţiei naţionale.

Acest eveniment a fost susţinut de către Misiunea UE pentru Consiliere în Politici Publice (EUHLPAM), proiect finanţat de către Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779392     Soluție
 
Servicii
Close