Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiţiei a înmânat licenţe la 99 de proaspeţi avocaţi imprimare
Ministerul Justiţiei a înmânat licenţe la 99 de proaspeţi avocaţi
29.12.2010    

Viceministrul justiţiei, Gheorghe Susarenco, a participat la evenimentul de înmânare a licenţelor pentru 99 de avocaţi care au susţinut examenul de calificare în profesie. 

Astăzi, viceministrul justiţiei, Gheorghe Susarenco, împreună cu Preşedintele Baroului Avocaţilor din Moldova, Gheorghe Amihalachioaie, a înmânat licenţele pentru 99 de avocaţi care şi-au susţinut examenul de calificare în profesie.  

„Un corp de avocaţi puternic va oferi mai puţine şanse judecătorilor să pronunţe hotărâri ilegale şi să încalce legea”, a declarat viceministrul Gheorghe Susarenco în cadrul evenimentului. De asemenea, viceministrul le-a amintit tinerilor avocaţi că au un rol important la înfăptuirea justiţiei şi că, de modul în care îşi îndeplineşte sarcinile un avocat, depinde şi concluziile hotărârii pe care o pronunţă judecătorul. 

Viceministrul i-a felicitat pe tinerii avocaţi şi a menţionat că ei sunt acei avocaţi care vor activa în baza noilor amendamente adoptate de Parlament ce vin să reformeze profesia de avocat. Gheorghe Susarenco a declarat că schimbările adoptate de Legislativ au drept scop atât consolidarea rolului avocatului în societate, cât şi sporirea calităţii actului de justiţie. 

 

În anul 2010 au fost eliberate de Ministerul Justiţiei 302 licenţe pentru exercitarea profesiei de avocat. Anul trecut 148 de licenţe. În Republica Moldova activează în prezent circa 1600 de avocaţi.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779368     Soluție
 
Servicii
Close