Prima / Comunicate de presă » Dialogul RM – UE pentru drepturile omului imprimare
Dialogul RM – UE pentru drepturile omului
02.12.2015    

La 27 noiembrie, curent, în incinta Ministerului Justiției și-a desfășurat lucrările Dialogul RM - UE privind drepturile omului, eveniment care a antrenat în participare atît oficiali UE, precum și reprezentanți ai instituțiilor cheie naționale. Dialogul privind Drepturile Omului este o platformă de interacțiune cu reprezențantii UE, CoE, ONU, OSCE în scopul monitorizării evoluțiilor înregistrate de autoritățile naționale, aferente angajamentelor asumate în domeniul asigurării respectării valorilor majore ale unui stat - drepturile omului.

Agenda evenimentului a oferit posibilitatea de a fi abordate subiecte ce vizează libertatea de exprimare, protecția persoanelor în sistemul de justiție penală, politica anti-disctiminare precum și protecția persoanelor ce aparțin minorităților etnice.

La evenimentul găzduit de ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, din partea delegației UE au fost prezenți: Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în RM, Dirk Schuebel, șef al Departamentului pentru țările Parteneriatului Estic în cadrul SEAE precum și alți reprezentanți ai Serviciului European pentru Acțiune Externă.

„Dialogul stabilit într-un format atât de extins ne oferă o posibilitate elocventă de a face un exercițiu de evaluare a reușitelor naționale la capitolul respectării drepturilor omului. Știm cu toții că relațiile de prietenie și parteneriat încep de la un dialog și discuții constructive, în special pentru Republica Moldova într-o perioadă mai complicată cu un șir de restanțe la capitolul drepturile omului" a spus ministrul Justiției în exercițiu, Vladimir Cebotari.

În egală măsură, a fost salutată prezența la eveniment a reprezentanților societății civile care au avut viziuni ferme față de reformele promovate de autoritățile publice și reușita acestora, precum și a observatorilor străini.

Ministerului Justitiei și-a exprimat angajamentul de a-și onora conștiincios sarcinile ce-i revin în contextul promovării politicilor în domeniul drepturilor omului, aceasta din urmă constituind atît o sarcină a ministerului, în particular, cît și un scop în sine al întregii societăți.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801819     Soluție
 
Servicii
Close