Prima / Comunicate de presă » Vladimir Cebotari: Doar prin diversitatea punctelor de vedere vom putea culege esențialul și să avem succese imprimare
Vladimir Cebotari: Doar prin diversitatea punctelor de vedere vom putea culege esențialul și să avem succese
12.12.2016 Rodion Guștiuc   

12 decembrie 2016, Chișinău - O nouă rundă a Dialogului RM-UE privind drepturile omului s-a desfășurat la Ministerul Justiției, fiind o platformă de interacțiune dintre oficialii Uniunii Europene, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite și OSCE cu reprezentanții instituțiilor cheie naționale.

Evenimentul constituie un exercițiu de raportare și evaluare a evoluțiilor înregistrate de autoritățile statului prin prisma angajamentelor asumate în domeniul asigurării respectării valorilor majore ale Republicii Moldova - drepturile omului. Subiectele discutate s-au axat pe: libertatea de exprimare și reformele în domeniul audiovizualului, drepturile minorităților naționale, ale copilului și cele ale omului în sistemul de justiție, politicile anti-discriminare și sociale în contextul asigurării protecției grupurilor vulnerabile.

 „În ultimul timp am avut mai multe acte normative ce stabilesc multe instrumente noi. Astăzi, împreună cu dvs, ne propunem să tragem o linie și să vedem cât de eficiente sunt. Ceea ce n-am făcut, ce am promis să facem și unde ar trebui, probabil, puțin mai calm sau cu o viteză sporită să intensificăm eforturile noastre. Sper să avem un dialog cât mai productiv, cât mai activ și cât mai diferit, pentru că doar prin diversitatea punctelor de vedere vom putea culege esențialul și să avem succese", a declarat Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

La eveniment au fost prezenți: Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Dirk Schuebel, șeful Unității pentru dimensiunea bilaterală a Parteneriatului Estic din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă, Jose-Luis Herrero, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, experți europeni, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră dar și ai societății civile care au statut de observatori la Dialog.

Reuniunea precedentă a Dialogului RM-UE în format extins s-a desfășurat în luna noiembrie 2015, la Chișinău. Angajamentele asumate de autoritățile naționale în rezultatul fiecărui exercițiu similar, sunt reflectate în textul Concluziilor Operaționale, aprobate de țara noastră și Delegația UE. În viziunea lui Dirk Schuebel, reforma audiovizualului, protecția drepturilor omului în sistemul de justiție și politicile de garantare a drepturilor minorităților naționale sunt subiectele cu un caracter sporit de vizibilitate pentru Uniunea Europeană.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801716     Soluție
 
Servicii
Close