Prima / Comunicate de presă » SUA susține eforturile Ministerului Justiției pentru reformare imprimare
SUA susține eforturile Ministerului Justiției pentru reformare
17.02.2017 Rodion Guștiuc   

17 februarie 2017, Chișinău - Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire oficială cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James D. Pettit, însoțit de Donald Carroll, directorul Biroului de Combatere a Drogurilor și Asistența Organelor de Drept, împreună cu Karen Hilliard, coordonatoarea programelor Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională în Moldova (USAID). Discuțiile s-au axat pe ultimele progrese pe dimensiunea reformei justiției și planurile de cooperare în următoarea perioadă.

Ambasadorul SUA și-a exprimat convingerea că, și pe viitor, sprijinul adus de Guvernul american va aduce rezultate fructuoase, iar țara sa va sprijini în continuare eforturile ministerului de resort pentru reformarea justiției din Republica Moldova. James Pettit s-a interesat despre etapele luării deciziilor la crearea sau ajustarea cadrului normativ și transparența procesului decizional.

Ministrul Justiției a accentuat că „provocările pe parcursul reformei sunt numeroase dar deschiderea noastră către toți partenerii naționali și internaționali, societatea civilă, denotă dorința de a produce schimbări calitative în beneficiul cetățeanului". Vladimir Cebotari a oferit detalii despre e-justice, PIGD, modificările la Codul Civil, numirea judecătorilor și concursul de alegere a procurorului general. 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4749944     Soluție
 
Servicii
Close